Hand blenderul (blenderul de mână)

Postat de Cristi Roman in Ustensile de bucatarie pe 10 Apr 2010, 15:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Încă un aparat si-a facut aparitia de curand in bucataria mea: e vorba de mult doritul hand blender, blenderul de mana, de la Philips.

Mi-au spus unii prieteni sa-mi iau, aveam nevoie, e drept, asa ca am facut gestul de a-l cumpara. Vestea si mai buna e ca aparatul e ieftin, eu am dat €23 pe el, deci ar trebui sa-l gasiti la 25-30-40 de lei si in Romania.

Aparatul se compune din corpul principal, care la randul lui se poate imparti in doua parti. Alaturi, mai sunt doua vase, unul mai inalt si mai subtire, bun de amestecat legume sau fructe cu diferite lichide.

Corpul principal se face si el in doua parti, iar partea de sus se ataseaza apoi la celalalt vas, care e un tocator electric. Si astfel ai si tocator electric de bucatarie.

Ce fac cu el?

Aparatul e util pentru prepararea supelor de tip crema, cand, pur si simplu bagi blenderul in vasul in care fierb legumele si amesteci bine de cateva ori: legumele se transforma in crema si gata supa crema!

Apoi, acum cateva seri l-am folosit sa fac hummus in casa, din boabele de naut fierte, plus tahini, sosul special din seminte de susan. Inca putin ulei de masline, sare, usturoi, blenderul in functiune si in 5-8 minute am avut gata hummus proaspat, de calitate.

Iar acum ceva timp am pregatit chiar dropul de miel cu ajutorul acestui aparat: ceapa am dat-o prin tocatorul electric, in 20 de secunde a fost gata, organele de miel apoi au fost date si ele prin tocator, in 5-7 minute. Rapid!

Apoi, alta intrebuintare foarte indicata este pentru fructe: puteti sa realizati singuri smoothie-uri sau shake-uri, cum ar fi banana cu capsune si cu lapte, sau kiwi cu banane sau cu iaurt, sau fructe cu cuburi de gheata.

Cel mai mult mi-a placut cand am realizat un inedit sos verde pentru friptura de miel, pe baza de iaurt, menta, patrunjel, scortisoara si inca un ingredient secret.

Prin urmare, e ieftin, e foarte util, trebuie sa-l aveti fiindca scurteaza mult din etapele gatitului clasic, sau, mai exact, din etapele pregatitoare ale unui preparat.

 

 

Comentarii (21)

12.02.2011, 09:19

sper sa imi iau si eu unul dasta cat de curand

18.03.2011, 13:21

am si eu unul si ma ajuta ffff mult si mai ales in pasarea mancarii pt bebe

22.03.2011, 11:25

Un minunat ajutor in bucatarie,eu nu am reusit sa imi cumpar,tanjesc la unul dar am un robot pe care il folosesc cam greu,este destul de incomod,prea mare ,daca m-ar fi sfatuit si pe mine cineva as fi facut o economie serioasa de spatiu si bani
Acum bb mic papa mancarica pasata si o facem la robot, mai mare daraua decat ocaua .Acest blender este o inventie geniala.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia