Somon învelit în salvie şi prosciutto Se taie 2 x 100g fileuri de somon în bucăţi groase şi se înveleşte fiecare bucată în frunze de salvie şi o felie de prosciutto. Se taie
½ de focaccia în bucăţi şi se înfige alternativ pe frigărui împreună cu bucăţile de somon. Se ung cu ulei de măsline şi se frig până ce focaccia devine aurie. Se serveşte cu salată de anghinare fripte.
Chorizo, carne de porc şi cartofi noi Se fierb 50g de cartofi noi în apă cu sare, apoi se scurg. Se taie 1 cârnat chorizo picant, 100g de carne de porc şi un ardei verde în bucăţi şi se înfig pe beţe de frigărui, împreună cu cartofi fierţi. Se asezonează, se ung cu ulei de măsline şi se pun pe grătar, până ce carnea de porc este rumenă şi fragedă, iar cartofii şi ardeii se ard uşor. Se serveşte cu maioneză asezonată cu paprika.
Carne de miel cu oregano şi halloumi Se marinează 250g de bucăţi de carne de miel într-un amestec de 3 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de oregano uscat, pentru cel puţin 15 minute. Se asezonează bine, apoi, alternativ, se înfige carnea de miel, 100g de halloumi (brânza tradiţională a Ciprului) tăiată în bucăţi şi un ardei roşu pe frigărui. Se frig pe grătar, turnând din când în când marinată pe ele. Se serveşte cu salată şi măsline.
Variante englezeşti Pentru un mic dejun de vară alfresco, se înfig 2 cârnaţi, tăiaţi în bucăţi, 2 felii de bacon, tăiate în bucăţi, 50g de ciuperci şi 50g de roşii cherry pe beţe de frigărui. Se ung cu ulei de măsline şi se frig până ce roşiile se ard uşor, iar cârnaţii şi baconul se rumenesc. Se serveşte cu ketchup.
Creveţi cu lămâie şi usturoi Se amestecă 4 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie, 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi se asezonează. Se marinează 24 de creveţi mari în compoziţie, timp de 5 minute, apoi se înfig pe frigărui cu felii de lămâie. Se frig pe grătar şi se servesc imediat cu pătrunjel presărat şi pâine crocantă.
Chifteluţe picante cu ceapă roşie Se amestecă 2 linguri de chimion măcinat cu 2 linguri de coriandru măcinat şi puţină pudră de chilli roşu. Se trec 430g de chifteluţe prin acest amestec şi prin coriandru tăiat mărunt. Se înfig alternativ chifteluţele şi bucăţi de ceapă roşie pe frigărui, se ung cu ulei de măsline şi se frig pe grătar. Se serveşte cu pâine caldă şi salată tzatziki.
Pui yakitori Se amestecă 2 linguri de sos de soia cu 3 linguri de sake, o lingură de apă şi 2 linguriţe de zahăr tos. Se taie 4 bucăţi de piept de pui în bucăţi mici şi se marinează în compoziţie timp de cel puţin 15 minute. Se înfige pe frigărui alternând cu bucăţi de ceapă verde. Se frig pe grătar, turnând din când în când sos. Se serveşte cu orez fiert.
Frigărui Thai vegetariene Se amestecă 2 linguri cu vârf de pastă Thai de curry roşu cu 200ml de lapte de cocos. Se adaugă 300g de cubuleţe de soia, ţinute în prealabil 30 de min. în supă clară de legume, împreună cu ½ vânătă, 1 dovlecel tăiate în bucăţi şi ştiuleti mici de porumb din conservă. Se marinează timp de 10 minute, apoi se înfig alternativ pe frigărui şi se frig până se rumenesc bine. Se servesc cu salată de castraveţi.
sursa: www.goodfood.ro