Cand prajiti pesti foarte mici, pt ca acestia sa ramana intregi, dati-i prin faina si asezati-i pe cate 2-3 scobitori. Intoarceti-i si veti constata ca devin crocanti si nu se sfarama.
Pestele nu se tine in frigider impreuna cu carne sau alte alimente
Pestele se spala in apa rece dar nu se tine in apa ,altfel carnea absoarbe apa si nu se rumeneste frumos.
Pestele dupa ce a fost spalat, stergeti-l cu un prosop curat, stropiti-l cu zeama de lamaie, sarati-l si puneti-l la prajit in ulei incins.
Pestele alb pregatit rasol serviti-l cu cartofi fierti stropiti cu unt si verdeata.
Puneti pestele pe gratarul incins dupa ce ati trecut bucatile prin ulei cald
Puneti pestele la fiert cand apa clocoteste si nu prelungiti timpul inutil peste 10 minute
Tamara ( icrele sarate) se pot desara in lapte sau apa rece, puse in tifon impaturit in doua si tinute o ora dupa care se storc si se prepara
Cand se scot icrele din peste tineti seama sa nu se rupa fierea, se pot amari