De ce nu e bine sa exagerezi cu soriciul de porc

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 13 Dec 2016, 17:08

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Chiar daca mai e pana la Ignat, in multe gospodarii s-au taiat deja porcii, iar unul dintre cele mai atractive produse de sezon este soriciul de porc.

Este, intr-adevar, foarte gustos, facandu-se si o ciorba speciala din "pelea de porc".

Insa, nutritionistii ne sfatuiesc sa nu-l consumam in cantitati exagerate, deoarece ne poate cauza destul de multe probleme de sanatate: are multe calorii si se digera greu.

"Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice", spune dr. Ionut Stefan.

Nu trebuie sa cadem nici in cealalta extrema si sa nu-l mai consumam deloc. Trebuie doar sa fim moderati, sa-l curatam foarte bine de grasime si sa nu-l amestecam cu alte alimente greu de digerat, pentru ca vom face indigestie.

Comentarii (8)

13.12.2016, 22:10

Nu are porcul atat sorici cat as manca eu ))))

15.12.2016, 07:16

Porcul l-am parlit cu paie si a avut un soric tare, tare bun la gust. Mananci oleaca, dar nu poti manca mult din el, asa ca nu cred ca e o problema asa de mare...

20.12.2016, 22:30

este gustos, cu sare si daca este moale, daca nu, la saramura

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia