Cum se pregateste cea mai buna masa de Craciun in Romania si 3 tari vecine

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 20 Dec 2016, 15:05

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Craciunul are alt gust in fiecare tara – cate bordeie, atatea obiceiuri. Insa, oare masa de Craciun e mai buna la noi in tara sau la vecini, in Bulgaria, Serbia sau Ungaria? 

Noua emisiune de pe TLC, Cea mai buna cina de Craciun in fiecare, ne va ajuta sa lamurim aceasta dilema. Chef Foa si alti 3 maestri bucatari din Serbia, Bulgaria si Ungaria vor pregati preparate traditionale de Craciun specifice tarilor din care provin. 

Este absurd ca stim cum arata masa de Craciun din Statele Unite, pentru ca este prezentata in foarte multe filme americane difuzate la posturile romanesti de televiziune, dar nu stim cum se pregatesc vecinii nostri bulgari, unguri sau sarbi.

Nu doar ca vom descoperi ce este mai buna: o pita sarbeasca, kapama bulgaresca, budinca din paine si mac ungureasca sau o sarmaluta romaneasca, dar vom invata si cum sa le pregatim pe toate (urmarind emisiunea si urmand instructiunile de pe site-ul dedicat: bestchristmasdinner.com).

Fiecare episod al emisiunii Cea mai buna cina de Craciun in fiecare are in centru unul dintre cei 4 bucatari si retetele traditionale din tara sa. Unul cate unul, cei patru bucatari vor pasi sub lumina reflectoarelor si, folosindu-si ustensilele, imaginatia si cateva retete locale, vor gati 2-3 feluri de mancare apetisante pentru Craciun. In tot acest timp ceilalti trei urmaresc, comenteaza si gusta din produsele finale. 

Ceilalti 3 chefi sunt: Chef Ivan Hristov Manchev (Bulgaria), Chef Andras Jokuti (Ungaria), Chef Nenad Gladic (Serbia).

Chef Foa este unul dintre cei mai celebri chef-i din Romania, castigsndu-si faima printr-o abordare originala a ideii de a gati si de a manca, prin personalitatea lui deschisa si, desigur, prin maiestria cu care gateste.

A facut parte din juriul concursului Masterchef, pentru editiile a 4-a si a 5-a, si este cel mai sonor sustinator al miscarii de street food. Va pregati in episodul dedicat preparatelor romanesti: cotlet de porc umplut cu carnati de casa, bacon si verdeturi proaspete, sarmale cu mamaliguta.

Asadar, urmareste Cea mai buna cina de Craciun dupa cum urmeaza: 

Pe Discovery Channel

24 decembrie 10:00 – 12:00 >> Maraton: Ep 1-4 

26 decembrie 12:00 – 14:00 >> Maraton: Ep 1-4

31 decembrie 14:00 – 16:00 >> Maraton: Ep 1-4 

Pe TLC

24 decembrie 20:00 – 22:00 >> >> Maraton: Ep 1-4

TLC este un canal de televiziune unde bucatarii, cofetarii si pasionatii de cooking se simt ca acasa. Acum, pe langa Regele Cofetarilor sau Regele Bucatarilor, TLC completeza seria de emisiuni culinare cu "Cea mai buna cina de Craciun", un program in 4 episoade, dezvoltat la nivel regional special pe gustul publicului local.

Comentarii (1)

21.12.2016, 04:45

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia