Iubit de toata lumea, servit ca atare peste clatite, inghetata sau alte deserturi sau incorporat in creme si diverse preparate, laptele condensat caramelizat este foarte cautat, dar destul de greu de gasit in magazine. Deoarece laptele condensat simplu, indulcit, e mai la indemana si-l mai gasim prin Lidl sau Auchan, te invat sa-l transformi in lapte condensat caramelizat.
Pentru a gati laptele condensat caramelizat in 10 minute, poti folosi metoda de caramelizare rapida la microunde. Iata cum sa o faci:
Ingrediente:
1 conserva (397 g) de lapte condensat indulcit (eu cumpar din Lidl)
Deschide conserva de lapte condensat si toarna continutul intr-un vas mare, adanc si sigur pentru microunde. Asigura-te ca vasul e spatios, sa nu curga cand fierbe.
Pune vasul in microunde la putere mare (1000W) timp de 2 minute. Dupa ce trec doua minute scoate vasul si amesteca.
Repeta acest lucru de 4 ori, amestecand dupa fiecare 2 minute.
Observa culoarea si textura: Dupa aproximativ 8-10 minute, laptele condensat ar trebui sa capete o culoare aurie si sa se ingroase, devenind caramelizat. Doar daca este cazul mai pune-l de 1-2 ori, cate 2 minute, procedand ca la pasii anteriori.
- Fii foarte atent in timpul amestecarii si gatirii, deoarece laptele condensat se poate arde rapid.
- Nu efectua acesti pasi fara manusi de bucatarie! Nu uita ca vasul se infierbanta!
- Pentru o caramelizare uniforma, asigura-te ca amesteci foarte bine dupa fiecare interval de 2 minute.
Acum ai un lapte condensat caramelizat rapid, ideal pentru a fi folosit la deserturi.