Cum sa dezghetati carnea

Postat de laurapopescu in Tipsuri pe 25 Noi 2012, 01:23

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

O dezghetare buna a carnii este foarte importanta. Acest lucru se datoreaza faptului ca ea contine multe substante nutritive importante pentru organism, care s-ar pierde daca nu o decongelam in mod corespunzator.

Cele mai gustoase bucate si sanatoase sunt pregatite din carne incet dezghetata.

Nu dezghetati carnea in apa rece. Daca totusi folositi apa rece dati la cuptorul cu microunde.
Pentru a pastra carnea cu un gust bun urmati urmatoarea regula: o congelati rapid si o dezghetati mai lent.
De exemplu 2 sau 3 kg de carne se decongeleaza intre 18-20 de ore la temperatura camerei si se congeleaza in 30 de ore daca este lasat in frigider.
Nu lasati carnea cruda dezghetata pentru o lunga perioada de timp. Cand incepe decongelarea acesteia, incepeti imediat prelucrarea.
Cand doriti sa gatiti o masa cu carne, care a fost congelata anterior, incercati intotdeauna sa o scoateti din timp de la congelator pentru a se dezgheta bine. In caz contrar, daca va amintiti prea tarziu, gatiti altceva, iar a doua zi gatiti carnea.

sursa: bucatarulpriceput.ro

Comentarii (1)

03.12.2012, 17:08

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]