Cum pastram legumele proaspete cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 14 Oct 2015, 14:30

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

 

Abia asteptam sa vedem descoperirile Diei, prietena noastra cu al sau blog culinar Bucate, Vorbe si Arome, despre cum putem spune "stop" risipei alimentare. Iata ce ne povesteste ea despre conservarea legumelor:

Tot mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial, dar si despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa. Asa este si proiectul initiat de Bucataras.ro si FoodSaver Romania, care ne indeamna sa regandim modul de pastrare a alimentelor.

Sa intampinam deci cu idei noi 16 Octombrie, Ziua Mondiala a Alimentatiei.

Ma bucur mult ca am avut oportunitatea de a testa acest aparat si de a ma convinge cât este de util. Daca la inceput credeam ca nu-l voi folosi prea des, mi-am schimbat insa parerea imediat ce am inceput sa-l utilizez.

Suntem doua persoane in familie si de multe ori se intampla sa mancam diferit, fie de dieta, fie de regim, sau sa gatim mai mult decat avem nevoie pentru o singura zi. Din lipsa de timp, cele mai multe cumparaturi le facem la sfarsit de saptamana, îndeosebi alimente proaspete de la piata. Recunosc ca astfel multe alimente, precum legumele si fructele proaspete, branzeturile, se deteriorau si le aruncam.

Cum spuneam, si in aceasta sambata am facut piata. Oferta toamnei este inca destul de bogata, foarte multe fructe si legume. Am avut de unde alege. Acum stiind ca am un ajutor in aparatul FoodSaver, nu-mi faceam probleme ca o sa cumpar prea multe. Am vidat rosii cherry si fasole verde pastai, pentru a le folosi in zilele urmatoare. Cantitatile sunt mici pentru ca nu avem nevoie de mai mult, tocmai aici consider ca-mi este de mare ajutor aparatul de vidat . Pot sa impart cantitatile, conservand portii mai mici, pe care sa le utilizez la momentul oportun.

FoodSaver s-a dovedit foarte usor de folosit. Am conectat aparatul la priza si am deschis capacul, apasand cele doua butoane laterale. Am pus rola de folie in locasul sau.

Mai intai trebuie sigilat unul dintre capetele pungii, asa ca am tras folia, asa cum se vede si pe capac, pana in locul in care se va sigila, lasand cativa milimetri sa iasa din aparat. Am inchis capacul aparatului, apasand pana cand cele doua butoane laterale ies in afara si se vede banda verde. Am apasat butonul doar sigilare, se aprinde un led rosu care se stinge cand actiunea s-a incheiat.

Cu aparatul de vidat FoodSaver am gasit solutii pentru multe dintre problemele legate de pastrarea alimentelor, fara a face risipa. In plus, timpul de pastrare a alimentelor se prelungeste de pana la 5 ori mai mult decat in mod obisnuit si astfel economisesc si timp si bani.

Am sa va povestesc si in articolele viitoare, rand pe rand, despre solutiile gasite de mine, pentru familia mea. Sunt convinsa insa ca FoodSaver este atat de flexibil, incat isi poate gasi usor locul si rostul în orice bucatarie.

De notat si faptul ca pungile si rolele FoodSaver nu contin Bisfenol A (BFA), ceea ce este important pentru sanatatea noastra si a familiei noastre. Mi-a placut si ca functiile de sigilare si taiere se pot folosi si independent de vidare. In articolele viitoare am sa va povestesc cum mi-au folosit mie.

 

Comentarii (3)

14.10.2015, 14:31

14.10.2015, 15:30

14.10.2015, 20:37

Harnicuto, bravo!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]