Draga noastra Timea a continuat sa testeze cum e cu vidatul, ce face si la ce ajuta si ne impartaseste ce a mai descoperit despre cum putem spune "Stop risipei alimentare". Ia sa o vedem pe harnicuta de la Ce a mai gatit Timea:
Va spuneam ca am placerea de a detine un nou aparat care este de mare ajutor in bucatarie si anume aparatul de vidat FoodSaver. Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.
Spre exemplu, se pot pune la congelat in acest mod fructe care se gasesc mai greu iarna sau sunt mai putin accesibile la pret. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap.
Fructele sunt nelipsite din congelatorul meu in fiecare an, de la fructe de primavara la cele de vara si toamna, nimic nu scapa fara a ajunge si in congelatorul meu si asta pentru ca eu iubesc prajiturile si tartele cu fructe si vreau sa ma bucur de ele si in perioada iernii.
Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare. Datorita aparatului FoodSaver fructele mele se pastreaza acum timp mai indelungat si pot economisi si spatiu in congelator.
Aparatul are in dotare 2 pachete de pungi si un furtun de vidare, insa se pot folosi si role de vidare pentru a crea propriile pungi, in functie de alimentele pe care dorim sa le vidam. Putem folosi pungi mici sau mari in functie de cantitatea de fructe pe care consideram ca o folosim la o prajitura.
Eu am avut niste pere de toamna de la tara pe care cu siguranta vreau sa le savurez si in decembrie intr-o prajitura sau tarta delicioasa.
Fructele se spala si se feliaza, ca atunci cand le scoatem din congelator sa le putem folosi direct. Se pot pune la congelat in acest mod orice fructe.
Asezam feliile de pere in punga pregatita, introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde) inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi din laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.
Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data congelarii si ce anume contine punga.
Aparatul FoodSaver are un design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu de stocare.