De congelat se poate congela aproape orice de la painea proaspata care stim sigur ca nu se va manca daca este prea multa pana la mancare gatita, fructe si legume.
E mare pacat sa aruncam mancarea cu atat mai mult painea asa ca pun intr-o punguta de sandwichuri cateva felii cat ne trebuie la o masa, o scot cu ceva vreme inainte si se pastreaza foarte bine, e la fel de proaspata ca cea nou cumparata.
Cu mancarea gatita nu prea sunt de acord dar decat s-o arunc mai bine pun cateva portii la congelator, conditia este ca tot ce puneti sa fie proaspat adica nu mancare gatita dupa 2-3 zile si nici paine deja trecuta. Verdeata tocata marunt pun cate o legatura pe care o folosesc o data la o mancare, pasta de corcoduse la fel cat sa scot o punguta, dovleac ras, vinete coapte, ardei copti fara cotoare ca sa incapa cat mai multe, daca aveti spatiu mazare, fasole, dovlecei si cam tot ceea ce nu prea gasiti iarna si este din gradina bunicii, fragede si aromate. Verdeata mai si usuc dar cea congelata e mult mai gustoasa.
Frunze de vita, stevie, loboda, varza murata ramasa de la butoi, foile stranse bine una intr-alta. Fructee sunt un pic mai pretentioase. Caisele si visinele se pun pe o tava sau hartie de copt in congelator cu ceva distanta intre ele si cand s-au congelat le punem in punguta atat cat ne trebuie la o prajitura.
Capsunile sunt cam fragede dar merg si ele daca vrem sa avem in plina iarna o mireasma asa placuta. Prajiturile deasemenea se pastreaza proaspete ca in prima zi. Daca dorim sa avem cate o portie doua cand avem musafiri si lenea e mare atunci asta e solutia.