Ceaiul verde - traditie si sanatate intr-o singura ceasca

Postat de ionela2682 in Bauturi pe 17 Feb 2012, 15:17

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Ceaiul verde - traditie si sanatate intr-o singura ceasca

Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentatie acesta se diferentiaza de alte tipuri de ceai cum ar fi ceaiul oolong sau ceaiul negru care provin din aceeasi planta. Imediat dupa cules frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate impiedicand procesul de fermentatie.

 

Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

 

Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.

 

Cateva indicatii terapeutice ar fi:

  •  Tratamente de slabire
  •  Intarzie imbatranirea prematura a tenului
  •  Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute
  •  Obezitate, greutate in exces
  •  Oboseala intelectuală sau fizică
  •  Reţinerea apei în organism

 

Conform spuselor unei echipe de cercetatori din domeniul alimentatiei, nu a existat un moment mai bun “de a trece pe verde”, intrucat ceaiul verde incetineste acumularea de kilograme in plus si joaca un rol important in lupta impotriva obezitatii. Echipa de cercetatori, de la Universitatea din Pennsylvania, a publicat un articol in jurnalul “Obesity” in care descriu detaliat rezultatele studiului. Acesta a constat in administrarea de EGCG (element ce se gaseste in ceaiul verde) concomitent cu o dieta consistenta din punct de vedere caloric unui grup de cobai. Grupul a fost monitorizat comparativ cu un alt grup care a avut parte de aceeasi dieta, dar caruia nu i s-a administrat EGCG. S-a observat ca in cazul primului grup, cresterea in greutate s-a manifestat intr-o perioada cu 44% mai lunga, comparativ cu cel de-al doilea grup.

SURSA http:  www.ceai-verde.com

 

 

Comentarii (23)

19.02.2012, 10:22

19.02.2012, 22:07

Subscriu la clubul fan -ceai

19.02.2012, 22:46

Mihaela ...bine ai venit!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]