Cea mai buna metoda prin care verifici prospetimea oualor de Pasti, inainte de vopsire

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 26 Apr 2016, 10:58

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

In aceasta perioada toata lumea cumpara multe oua, atat pentru vopsirea lor, cat si pentru prepararea a diferite bunatati pentru masa de Pasti.

De aceea, este foarte important sa va asigurati ca ouale pe care le-ati cumparat sunt cat mai proaspete, inainte de a le colora.

Exista testul prin care ouale sunt agitate pentru a vedea daca continutul se misca sau nu. Insa, acesta nu este un test prea exact si eficient. 

Cea mai buna metoda prin care puteti afla cu exactitate vechimea unui ou si daca mai este bun de consumat, este cea a scufundarii oualor intr-un vas cu apa. 

Se ia un vas transparent si se umple cu apa. Ouale se scufunda in acest vas si se observa daca:

- Oul sta orizontal pe fundul vasului - oul este proaspat, ouat de cel mult 4 zile;

- Oul se scufunda si sta putin ridicat - oul este vechi de aproximativ o saptamana;

- Oul se scufunda, dar in pozitie verticala - oul este mai vechi de 2 saptamani;

- Oul se ridica la suprafata apei - oul este stricat, are o vechime de aproape o luna;  

Ouale care stau in pozitie verticala si care se reidica la suprafata apei nu sunt bune de consumat, deoarece umezeala din interior s-a evaporat si a fost inlocuita cu aer, ceea ce inseamna ca interiorul oului a inceput sa se altereze si sa gazduiasca culturi de bacterii precum cele de Salmonella.

Surse articol:blog.pactcoffee.compentrusuflet.com
S
ursa foto: kenkuscher.com

Comentarii (3)

26.04.2016, 13:27

26.04.2016, 15:03

bine de stiut , multumim !!!

VI

VI
27.04.2016, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola