Cea mai buna metoda prin care verifici prospetimea oualor de Pasti, inainte de vopsire

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 26 Apr 2016, 10:58

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

In aceasta perioada toata lumea cumpara multe oua, atat pentru vopsirea lor, cat si pentru prepararea a diferite bunatati pentru masa de Pasti.

De aceea, este foarte important sa va asigurati ca ouale pe care le-ati cumparat sunt cat mai proaspete, inainte de a le colora.

Exista testul prin care ouale sunt agitate pentru a vedea daca continutul se misca sau nu. Insa, acesta nu este un test prea exact si eficient. 

Cea mai buna metoda prin care puteti afla cu exactitate vechimea unui ou si daca mai este bun de consumat, este cea a scufundarii oualor intr-un vas cu apa. 

Se ia un vas transparent si se umple cu apa. Ouale se scufunda in acest vas si se observa daca:

- Oul sta orizontal pe fundul vasului - oul este proaspat, ouat de cel mult 4 zile;

- Oul se scufunda si sta putin ridicat - oul este vechi de aproximativ o saptamana;

- Oul se scufunda, dar in pozitie verticala - oul este mai vechi de 2 saptamani;

- Oul se ridica la suprafata apei - oul este stricat, are o vechime de aproape o luna;  

Ouale care stau in pozitie verticala si care se reidica la suprafata apei nu sunt bune de consumat, deoarece umezeala din interior s-a evaporat si a fost inlocuita cu aer, ceea ce inseamna ca interiorul oului a inceput sa se altereze si sa gazduiasca culturi de bacterii precum cele de Salmonella.

Surse articol:blog.pactcoffee.compentrusuflet.com
S
ursa foto: kenkuscher.com

Comentarii (3)

26.04.2016, 13:27

26.04.2016, 15:03

bine de stiut , multumim !!!

VI

VI
27.04.2016, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs