Asa cum e si normal, deserturile traditionale difera de la o tara la alta si de la o cultura la alta.
Asadar, cei de la thisisinsider.com au pregatit o lista cu cele mai bune prajituri pe care trebuie sa le incercati atunci cand vizitati una dintre cele 22 de tari din lista.
Deci, iata care sunt cele mai bune 22 de deserturi din lume:
Franta
Flickr / Keith McDuffee
Crème brûlée: Este desertul preferat al francezilor si consta intr-o crema de oua, acoperita cu un strat de caramel crocant, fiind usor rumenit.
Indonezia
Shutterstock / Sean Liew
Dadar gulung: dadar inseamna clatite, iar gulung inseamna rostogolire. Acestea sunt foarte populare in insula Java si reprezinta o clatita verde facuta din frunze de pandanus (un fel de palmier), rulate si umplute cu zahar de nuca de cocos.
Turcia
Catherine Sharman / Flickr
Baklava: o stim si nou, romanii, foarte bine. Baklavaua este facuta dintr-un aluat stratificat umplut, insiropat cu miere si umplut cu nuci zdrobite.
Italia
Flickr / Natalia Reznichenko
Gelato: cine a fost in Italia si nu a gustat un gelato autohton a ratat enorm. Aceasta inghetata este extrem de gustoasa si mult mai grasa decat inghetata normala.
Peru
G M / Flickr
Picarones: acest desert este o gogoasa preparata prin prajirea unei combinatii de cartofi dulci, suc de fructe, faina, drojdie, zahar si anason.
Rusia
Shutterstock / Katerina Belaya
Syrniki: acest desert este o clatita facuta din quarc, o branza cu o textura asemanatoare cu cea a smantanei. Clatitele sunt apoi prajite si servite cu gem, sos de mere, smantana sau miere.
Spania
Besjunior / iStock
Tarta de Santiago: este versiunea spaniola a tortului Saint James. Este o turta de migdale ce isi are originile din Evul Mediu, in Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei.
Japonia
LWYang / Flickr
Mochi: Numele desertului deriva de la mochigome, un orez lipicios transformat in pasta si turnat in forma circulara. DSe consuma mai ales in apropierea Anului Nou japonez.
Marea Britanie
Shutterstock / Lesya Dolyuk
Placinta Banoffee: aceasta este facuta din banane, smantana, caramele si ciocolata sau cafea.
Brazilia
Flickr / Rodrigo Senna
Brigadeiros: sunt consumate la toate sarbatorile importante din Brazilia. Sunt un fel de trufe facute din praf de ciocolata, lapte condensat si unt.
China
Dragon beard candy - Sydney Australia / Flickr
Dragon beard candy: prajitura este facuta din zahar si sirop de maltoza, arahide, seminte de susan si nuca de cocos.
Belgia
Upendra Kanda / Flickr
Vafe belgiene: un desert pe baza de unt care se serveste cald, acoperit de zahar pudra sau/si crema de ciocolata.
India
Seba Della y Sole Bossio / Flickr
Gulab jamun: sunt niste gogosele mici facute cu lapte praf si inmuiate in sirop de zahar si prajite in mod traditional in ghee, un fel de unt indian.
Austria
vjamnicky / Flickr
Sachertorte: este un tort de ciocolata, dens, inventat in 1832 de catre austriacul Franz Sacher. Reteta tinuta secret de cofetarii de la Hotel Sacher din Viena.
Australia
DarioZg / iStock
Lamingtons: un fel de mini torturi trase prin ciocolata si acoperite cu fulgi de nuca de cocos.
Germania
Erich Ferdinand / Flickr
Schwarzwälder Kirschtorte (Tort negru padure): un tort preparat dintr-un amestec de smantana, ciocolata, cirese si kirsch - un rachiu de fructe traditional german.
Islanda
Signe Leth / Shutterstock
Skyr: acest desert are o istorie de sute de ani, este pe baza de iaurt si se serveste rece cu lapte si fructe.
Canada
glc93 / iStock
Nanaimo bar: un desert fara coacere, cu primul strat facut din vafe faramitate si acoperit cu o glazura de unt si ciocolata topita.
Africa de Sud
Shutterstock / Elize Lotter
Koeksisters: acestea se consuma cu ceai si si-au primit numele de la "koekje", cuvantul olandez pentru prajiturica. Sunt foarte dulci si prajite, apoi lasate sa se raceasca in sirop de zahar.
Suedia
Flickr / Lisa Williams
Prinsesstårta: este un tort format din mai multe straturi si acoperit cu martipan.
Egipt
Nawalescape / iStock
Om ali: este facut din lapte, zahar, vanilie, stafide, fulgi de cocos si mai multe sortimente de nuci.
Polonia
Mirco Vacca / Shutterstock
Makowiec: se serveste mai ales in preajma sarbatorilor. Este un produs de patisertie ce poate fi gasit in cea mai mare parte a tarii pe tot parcursul anului. Este o rulada din paine cu drojdie dulce, umpluta cu seminte de mac si, uneori, acoperita cu glazura.
Sursa foto: thisisinsider.com, mobile-cuisine.com
Sursa articol: thisisinsider.com