Bolul cu petale de trandafiri si lamaie

Postat de mihaelar63 in Tehnici pe 27 Iul 2014, 23:40

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

In restaurantele cu staif sau cel putin unde oamenii cunosc putina meserie se folosesc boluri de mici dimensiuni cu apa calduta in care s-au  introdus  petale de trandafiri si felii de lamaie .Acestea se ofera consumatorilor pentru a se spala pe degete  cand la masa se serveste peste , pui , raci sau fructe [ piersici , caise , pere,struguri , etc ]. daca la masa s-a servit doar fructe este suficient ca bolul de regula fara toarte sa contina  doar apa calduta , petale de trandafiri  si regula spune putina apa de colonie [ dar de unde in ziua de azi atata risipa ?]. Decat un parfumant sintetic eu zic ca sunt suficiente dragalasele petale . In acelasi timp se ofera si un prosop/ servet  de mici dimensiuni care se przinta pe suport de farfurie intinsa .

Duminica  a fost placuta primind vizita unei verisoare cu familia. Am servit peste .Trandafirii erau prezenti,lamaie aveam asa ca am preparat "instant'' bolul cu petale de trandafiri.Desi atmosfera era relaxata si  prea putin pretentioasa musafirii mei au fost incantati  chiar  impresionati de acest mic amanunt de servire.

Un truc de servire nobil , chiar romantic care te bine dispune si care sper sa-l folositi si voi .

Sper sa va folos

    

Comentarii (6)

31.07.2014, 22:08

Fain asa ceva..

Ina

Ina
03.08.2014, 19:55

Ce-mi place

16.08.2014, 15:01

Si eu cunosc de cativa ani obiceiul asta,iar la mesele de Duminica sau de sarbatori,cand servim ceva mai sofisticat,la ziua cuiva din familie sau la masa de sarbatori,fac si eu asa. E ceva cu adevarat foarte frumos si incantator. ♥♥♥♥♥♥

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs