Bolul cu petale de trandafiri si lamaie

Postat de mihaelar63 in Tehnici pe 27 Iul 2014, 23:40

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

In restaurantele cu staif sau cel putin unde oamenii cunosc putina meserie se folosesc boluri de mici dimensiuni cu apa calduta in care s-au  introdus  petale de trandafiri si felii de lamaie .Acestea se ofera consumatorilor pentru a se spala pe degete  cand la masa se serveste peste , pui , raci sau fructe [ piersici , caise , pere,struguri , etc ]. daca la masa s-a servit doar fructe este suficient ca bolul de regula fara toarte sa contina  doar apa calduta , petale de trandafiri  si regula spune putina apa de colonie [ dar de unde in ziua de azi atata risipa ?]. Decat un parfumant sintetic eu zic ca sunt suficiente dragalasele petale . In acelasi timp se ofera si un prosop/ servet  de mici dimensiuni care se przinta pe suport de farfurie intinsa .

Duminica  a fost placuta primind vizita unei verisoare cu familia. Am servit peste .Trandafirii erau prezenti,lamaie aveam asa ca am preparat "instant'' bolul cu petale de trandafiri.Desi atmosfera era relaxata si  prea putin pretentioasa musafirii mei au fost incantati  chiar  impresionati de acest mic amanunt de servire.

Un truc de servire nobil , chiar romantic care te bine dispune si care sper sa-l folositi si voi .

Sper sa va folos

    

Comentarii (6)

31.07.2014, 22:08

Fain asa ceva..

Ina

Ina
03.08.2014, 19:55

Ce-mi place

16.08.2014, 15:01

Si eu cunosc de cativa ani obiceiul asta,iar la mesele de Duminica sau de sarbatori,cand servim ceva mai sofisticat,la ziua cuiva din familie sau la masa de sarbatori,fac si eu asa. E ceva cu adevarat foarte frumos si incantator. ♥♥♥♥♥♥

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola