Aluat fraged ptr placinte si tarte

Postat de Doralinda in Tipsuri pe 26 Mar 2013, 16:35

Aluat fraged ptr placinte si tarte

Glutenul, valoros pentru coerența aluatului,se dezvolta atunci cand făină intra în contact cu apa. Principalul este cum apa poate face aluatul mai tare. Puteti vedea diferența prin compararea aluatului pentru tarte care are puțină apă,cu aluatul ptr placinte care are mai mare cantitate de apă. Prima este pufoasa si elastica , a doua este mai dura si stransa. Chiar si cu o cantitate minima de apa care folosim la aluatul ptr tarte, poate sa se intareasca baza. In acest caz, inlocuiti o parte din apa cu vodca (sau tuica)  ptr a avea un rezultat reusit, un aluat pufos si consistent care nu se va crapa usor. Cantitatea de alcool, o considerati ca lichid in maurile voastre ptr retete, adica, daca aveti sa zicem 200 ml apa, puneti 100 ml votca si restul de 100 apa, veti avea un aluat care nu se intareste, ptr ca glutenul nu se dezvolta cand faina intra in contact cu alcoolul.

Informatia o am dintr-o carte de bucate greceasca Iar poza este de pe google.com

Comentarii (21)

26.03.2013, 21:52

Laura, asa cum am zis, alcoolul se pierde prin preparare!

26.03.2013, 21:54

Rocsi, nu e nevoie sa inlocuiesti multa apa cu vodca, si 50 ml ajunge cat sa nu se intareasca aluatul!

26.03.2013, 21:54

Luana, bya, dantes, sibirizescu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]