Telina

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 21:15

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Este o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta.
Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre a fost folosita de romani pentru valoarea ei medicinala.

Cea mai familiara intrebiuntare a telinei este cea de remediu impotriva reumatismului, gutei si artritei. Semintele sunt si un antiseptic eficient si, alaturi de efectul lor diuretic, sunt utile in tratarea cistitei si altor infectii urinare. De asemenea este un aliment cu efect calmant, util impotriva stresului.

Telina poate fi rasa pentru salate, taiata si fiarta inabusit ca garnitura, sau taiata cubulete si adaugata in supe pentru aroma. Si sa nu uitam de tijele de telina.

Se potriveste foarte bine cu usturoi, oregano, sos de soia, ulei de susan.

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:23

ador telina in salate, supe si ciorbite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]