5 alimente bogate in proteine

Postat de Adinuta in Alimente pe 29 Oct 2011, 17:26

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

A manca un burger de marime medie sau o friptura imbibata pana peste poate cu grasimi reprezinta una din simplele placeri ale vietii, la care nu intentionam sa renuntam prea curand. Problema cu industria fast-food este ca nu are in vizor sanatatea consumatorului. Piata pentru proteine de animale menite sa insanatoseasca, care sunt de asemenea ecologice si foarte gustoase, devine din ce in ce mai puternica. Brand-urile se imbunatatesc, micii producatori devin mai accesibili, iar unele companii mai mari devin si mai populare. Iata 5 surse credibile de proteine pe care le puteti gasi in majoritatea locurilor.

1. Sardinele

Ieftine, satioase si sanatoase. Sardinele contin tone de Omega3 si sunt considerate cea mai buna alegere pentru mesele sanatoase.

2. Shake-uri de proteine

Atletii care au nevoie de suplimente de proteine pentru a-si construi si fortifia muschii nu mananca de obicei cotlete de porc, dupa ce termina antrenamentele. Doua mari surse de proteine de animale aflate in suplimenti sunt zerul si cazeinele, amandoua provenind din lapte. Zerul este cel mai des folosit in shake-urile de proteine, deoarece sunt absorbite rapid de organism.

3. Ferme de ingrijire a animalelor

Daca vedeti aceasta eticheta pe carne sau lactate, inseamna ca animalele au fost crescute dupa un standard ridicat de calitate, de la inceputul si pana la sfarsitul vietii lor. Fara antibiotice sau hormoni, crescute in spatiu mare si cu putin stres.

4. Pietele fermierilor locali

Toata lumea stie ca pietele fermierilor locali reprezinta cea mai buna alegere cand vine vorba de produse naturale si proaspete. Ei atrag, de asemenea, alti producatorii locali de carne, lactate, pasari de curte si peste.

5. Mancaruri biologice

Oricat de mult ne-ar placea sa discreditam mancarurile biologice pentru preturile lor exorbitante, proteinele pe care le contin reprezinta un motiv mai mult decat suficient pentru a se afla in topul listei de mancaruri bogate in proteine.

Mancarurile biologice inseamna lapte, carne si pasari, carora nu le-au fost administrate medicamente si hormoni. Acelasi lucru este valabil si pentru pesti, care sunt crescuti fie in ferme ecologice, fie transportati din ocean, intr-un mod certificat. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa evitati cumpararea de amestec de carne de vita, exceptand cazurile in care vedeti cu ochii vostri prepararea si taierea bucatilor.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii (1)

Lau

Lau
29.10.2011, 21:34

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia