4 rețete de gustări de patiserie dulci și sărate, pe care le poți face acasă

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 28 Iun 2021, 16:25

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Fie că aștepți musafiri sau pur și simplu vrei să te delectezi cu o gustare, produsele de patiserie, dulci sau sărate, sunt mereu binevenite, iar cele făcute în casă au o savoare deosebită. Mai toate se fac ușor și se coc frumos cu condiția să ai echipamentul potrivit, astfel că îți recomandăm să te apuci de treabă și să renunți la cele din comerț, care pot avea aditivi și conservanți în cantitate mai mare decât ți-ai dori.

 

Ca să venim în sprijinul tău, am făcut o selecție de 4 rețete de produse de patiserie dulci și sărate, potrivite pentru orice ocazie:

  

Brioșe cu cașcaval și bacon

 Ai nevoie de:

 

●     250 de grame de făină

●     150 de grame de cașcaval

●     100 de grame de bacon

●     1 ceapă mică

●     250 de mililitri de lapte

●     50 de grame de unt

●     1 ou

●     30 de grame de zahăr

●     1 linguriță de praf de copt

●     jumătate de linguriță de sare

 

Baconul se taie mărunt și se rumenește în tigaie, cașcavalul se dă prin răzătoarea mică, iar ceapa se toacă mărunt. Toate acestea se pun împreună cu făina, zahărul, sarea și praful de copt, peste care se adaugă laptele, untul topit și oul bătut. Se amestecă bine până devine un aluat moale și omogen, care se adaugă cu o lingură în forme. Brioșele de pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.

 

Rulouri cu ciocolată

 Ai nevoie de:

 

●     500 de grame de făină

●     250 de grame de ricotta

●     100 de grame de zahăr

●     100 mililitri de ulei

●     100 mililitri de lapte

●     1 plic de praf de copt

●     50 de grame de cacao

●     cremă de ciocolată

●     zahăr pudră

 

Ricotta se amestecă cu zahărul până când acesta se topește, apoi se pune cacao, se amestecă din nou, după care urmează uleiul, laptele și praful de copt, amestecând în continuare. În această compoziție de adaugă treptat făina, după care se frământă până când se obține un aluat bine legat. Aluatul se împarte în 3-4 părți, se întinde pe o planșetă în formă dreptunghiulară, apoi se crestează pe una dintre laturile lungi fâșii late de un centimetru, care să aibă lungimea de 3-4 centrimetri (cam o treime din lățimea foii de aluat). Pe partea rămasă necrestată se pune din loc în loc crema de ciocolată, apoi se rulează foaia. Acest rulou se taie cu lungimea dorită, în zonele fără ciocolată. Rulourile se pun într-o tavă cu hârtie de copt și se lasă timp de 25-30 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce sunt scoase din cuptor, se presară cu zahăr pudră.

 

Grisine cu cașcaval la cuptor

 Ai nevoie de:

 

●     200 de grame de făină

●     125 de mililitri de apă

●     1 lingură ulei

●     1 linguriță sare

●     jumătate de linguriță drojdie uscată

●     cașcaval ras

 

Făina, sarea, drojdia uscată și uleiul se pun într-un vas împreună cu apa și se amestecă până începe să se lege aluatul. Acesta se scoate apoi pe o planșetă, se presară cu puțină făină și se frământă 10-15 minute, până devine moale și elastic. Aluatul se pune într-un bol uns cu puțin ulei, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit timp de o oră. După dospire se mai frământă un minut, după care din aluat se rup bucăți de mărimea unei nuci și se formează cu mâna grisinile care vor avea grosimea unui creion. Acestea se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Grisinile se ung cu ou bătut, apoi se presară cu cașcavalul ras și se dau 15-20 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180-200 de grade.

  

Gogoși la cuptor

 Ai nevoie de:

 

●     450 de grame de făină

●     200 de mililitri de lapte

●     100 de grame de unt

●     jumătate de linguriță de drojdie uscată

●     100 de grame de zahăr

●     sare

●     ciocolată neagră sau albă

 

 Se amestecă făina cu drojdia, apoi se pun oul bătut, zahărul, un praf de sare, untul și laptele, care trebuie să fie ușor încălzit. Aluatul se frământă timp de 10 minute, apoi se lasă la dospit timp de o oră. Aluatul se întinde apoi cu o grosime de un centimetru, după care se decupează cu un pahar mare, iar în interior, cu un păhărel sau un capac de sticlă. Gogoșile de așază în tavă, pe hârtie de copt, unde se mai lasă la dospit jumătate de oră, după care se introduc la cuptor, la 200 de grade, timp de 15 minute. La final se decorează cu ciocolată albă sau neagră topită în bain marie. Deasupra se pot presăra ornamente pentru cofetărie.

 

Pentru alte rețete de produse de patiserie poți consulta acest blog.

 

Foto: Pexels

 

 

Comentarii (8)

28.06.2021, 22:25

Foarte bune!

29.06.2021, 10:01

Multumim pentru idei!

29.06.2021, 11:52

Super!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]