Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.
Spalam borcanele si le lasam la scurs.
Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.
La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar.
Umplem cu apa borcanul si le...
Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.
Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop.
A doua zi scurgem siropul...
Incepem prin a amesteca faina, praful de sare si praful de copt. Separat am amestecat cacaua cu zaharul dupa care l-am rasturnat peste faina. Le amestecam pe toate pana se incorporeaza bine impreuna.
Separat amestecam uleiul cu iaurtul si esenta si le rasturnam peste compoztia de faina....
Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta.
Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata.
Incepem sa framantam mai adaugand treptat...
Maruntim biscuitii si nuca prin robot.
Separat amestecam zaharul pudra cu sucul, plicurile de zahar vanilat si esenta de rom
Peste biscuiti si nuca maruntite adaugam zaharul, cacaua si amestecam. Adaugam untul topit si siropul. Le amestecam bine pana se incorporeaza toate impreuna....
Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min.
Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul....
Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca.
Mixam frisca lichida pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra. Rasturnam peste frisca si amestecam...
Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.
Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate.
Am folosit masina de carnea si le-am dat pe toate prin ea sa iasa mai marunt, dar puteti da prin razatoare sau robot fiecare...
Spalam gutuile si le dam jos tot puful de pe ele. Spalam si merele dupa care le dam prin razatoare. Dam ambele fructe cu tot cu coaja prin razatoare. Eu le-am dat prin robot.
Dupa ce le-am razuit, adaugam deasupra jumtate de kg zahar si le dam deoparte.
Punem pe foc apa si restul de zahar....
Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca.
Un pachet de biscuiti ii desfacem in doua (incercand sa ii lasam intregi pentru decor)si le luam crema din ele. Al doilea...
Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca
Pregatim un bol mai mare si punem frisca lichida.Incepem sa mixam si cand incepe sa se ingroase adaugam ambele cutii de...
Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali.
Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am...
Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de chec.
In tava unsa cu ulei rasturnam compozitia si deasupra adaugam fructele (murele, visinele,...
Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu...
Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele.
Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema de lapte. Framantam un aluat usor lipicios si elastic.
Rupem bucatele mici din aluat, dar sa avem...
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida.
Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata...
Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera...
Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.
Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider...
Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim...
Dam biscuiti prin robot impreuna cu nuca. Dupa ce i-am macinat bine adaugam untul topit, cacaua, zaharul si esenta. Amestecam bine si rezulta un aluat usor de modelat.
Scoatem samburii din visine (ca sa nu ne ramana dintii in prajitura :D) si le amestecam cu o lingura de zahar sa fie cat mai...
Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un...
Aluat -Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut...
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care luam o bucata din aluat si il facem sul de grosimea unui deget si taiem bucati cca 5 cm.
Pragatim o...
Spalam merele, apoi le decojim. Dupa ce le-am decojit pe toate, le dam prin razatoare sau prin robot. Punem merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.
Intre timp plicurile de budinca le punem intr-un bol, iar...
Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu maiaua de drojdie. Incepem sa framantam si mai adaugam lapte caldut daca e nevoie pana rezulta un aluat...
Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete.
Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom....
Blatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea) si asezam compozitia de biscuiti pana se asaza in tava ca un blat.
Umplutura -spalam si curatam...
Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot.
Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un...
Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider.
Intre timp spalam, curatam merele si...
Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa procedam la fel si cu ardei capia si gogosari.
Punem otetul, sarea si zaharul la fiert. Lasam sa fiarba...
Compot de cirese mari
Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului. La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar. Umplem cu apa borcanul si le...
Dulceata de cirese mari si cirese mici negre
Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele. Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop. A doua zi scurgem siropul...
Desert biscuiti cu cacao
Incepem prin a amesteca faina, praful de sare si praful de copt. Separat am amestecat cacaua cu zaharul dupa care l-am rasturnat peste faina. Le amestecam pe toate pana se incorporeaza bine impreuna. Separat amestecam uleiul cu iaurtul si esenta si le rasturnam peste compoztia de faina....
Desert cozonac cu biscuiti
Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta. Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam mai adaugand treptat...
Desert bilute cu nuca si biscuiti
Maruntim biscuitii si nuca prin robot. Separat amestecam zaharul pudra cu sucul, plicurile de zahar vanilat si esenta de rom Peste biscuiti si nuca maruntite adaugam zaharul, cacaua si amestecam. Adaugam untul topit si siropul. Le amestecam bine pana se incorporeaza toate impreuna....
Desert fursecuri 3 2 1
Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min. Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul....
Desert tort cu clatite si piscoturi
Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca lichida pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra. Rasturnam peste frisca si amestecam...
Marmelada din fructe
Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii. Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate. Am folosit masina de carnea si le-am dat pe toate prin ea sa iasa mai marunt, dar puteti da prin razatoare sau robot fiecare...
Dulceata de gutui si mere
Spalam gutuile si le dam jos tot puful de pe ele. Spalam si merele dupa care le dam prin razatoare. Dam ambele fructe cu tot cu coaja prin razatoare. Eu le-am dat prin robot. Dupa ce le-am razuit, adaugam deasupra jumtate de kg zahar si le dam deoparte. Punem pe foc apa si restul de zahar....
Desert tort cu biscuiti si agrise
Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca. Un pachet de biscuiti ii desfacem in doua (incercand sa ii lasam intregi pentru decor)si le luam crema din ele. Al doilea...
Desert tort cu fructe si mascarpone
Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare si punem frisca lichida.Incepem sa mixam si cand incepe sa se ingroase adaugam ambele cutii de...
Compot de struguri
Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am...
Desert prajitura cu fructe si gris
Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de chec. In tava unsa cu ulei rasturnam compozitia si deasupra adaugam fructele (murele, visinele,...
Desert tort cu crema de mere si frisca
Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu...
Desert gogosi din gris cu ciocolata
Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele. Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema de lapte. Framantam un aluat usor lipicios si elastic. Rupem bucatele mici din aluat, dar sa avem...
Desert Tiramisu cu ciocolata
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida. Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata...
Desert crema de zahar ars
Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera...
Prajitura cu piersici
Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider...
Desert Cornuri pufoase cu gem
Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim...
Desert Bilute cu ciocolata si visine
Dam biscuiti prin robot impreuna cu nuca. Dupa ce i-am macinat bine adaugam untul topit, cacaua, zaharul si esenta. Amestecam bine si rezulta un aluat usor de modelat. Scoatem samburii din visine (ca sa nu ne ramana dintii in prajitura :D) si le amestecam cu o lingura de zahar sa fie cat mai...
Desert Cozonac cu nuca si ciocolata
Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un...
Savarine dospite
Aluat -Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut...
Desert fursecuri ciupercute
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care luam o bucata din aluat si il facem sul de grosimea unui deget si taiem bucati cca 5 cm. Pragatim o...
Desert prajitura cu mere si biscuiti
Spalam merele, apoi le decojim. Dupa ce le-am decojit pe toate, le dam prin razatoare sau prin robot. Punem merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Intre timp plicurile de budinca le punem intr-un bol, iar...
Desert melci cu biscuiti si ciocolata
Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu maiaua de drojdie. Incepem sa framantam si mai adaugam lapte caldut daca e nevoie pana rezulta un aluat...
Desert prajitura cu mere si dovleac
Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete. Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom....
Desert prajitura din biscuiti si nuca
Blatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea) si asezam compozitia de biscuiti pana se asaza in tava ca un blat. Umplutura -spalam si curatam...
Desert cozonac cu dovleac
Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot. Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un...
Desert mini tarte cu mere si pere
Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider. Intre timp spalam, curatam merele si...
Dulceata de ardei iute cu ardei capia
Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa procedam la fel si cu ardei capia si gogosari. Punem otetul, sarea si zaharul la fiert. Lasam sa fiarba...