Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit.
Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru 20 sec , ca sa se topeasca putin si sa se poata lucra mai usor cu el.
Se scoate pieptul...
Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa cateva minute , ca sa se scurga lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavaleste prin faina si...
e strict necesar:
1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp
Faina se cerne intr-un vas mai larg. In faina se adauga uleiul si se framanta intre degete ,...
Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca 30 minute.
Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm, ardeiul rosu...
Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu.
Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas.
Intr-o tigaie...
Se amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara pasta obtinuta si se umplu cosuletele cumparate. Pe deaasupra se presara cu miez de nuca pisat sau alune...
Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura .
Din felii de sunca se fac pungulite si se implu cu aceasta pasta . Se orneaza in farfurii in forma...
Betisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei.
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru...
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza...
Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul.
Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor...
1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui.
2. Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie cu servetele de bucatarie.
3....
Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate si de forma lunguiata, pe masura posibilitatii. De asemenea, avem nevoie de prapor...
Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata. Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea.
Dupa un timp scurgem bine...
Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai, sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste o jumatate din pieptul de gaina. De-alungul pieptului se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface,...
Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata....
Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade
Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena
Tapam tavaua cu hirtie de copt si o ungem minutios cu untura sau margarina...
Folositi mai multe tipuri de brinzeturi, iar fructele proaspete pe care le gasiti in supermarketuri sint excelente pentru ornat. Kiwi, portocala si brinzeturile pot fi consumate cu afumatura (prosciutto de exemplu)
Taiem pestele marinat felii subtiri si il aranjam conform fotografiilor de mai jos. Apoi ornam farfuria cu felii de somon afumat, masline, ceapa marinata, afine sau cu ce doriti :)
VA MULTUMESC. SPER SA VA FIE INTELES SI UTIL .
Degetele din piept de pui
Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit. Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru 20 sec , ca sa se topeasca putin si sa se poata lucra mai usor cu el. Se scoate pieptul...
Rulade din bostanei pentru masa festiva
Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa cateva minute , ca sa se scurga lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavaleste prin faina si...
Invartita in foi cu branza (1)
e strict necesar: 1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp Faina se cerne intr-un vas mai larg. In faina se adauga uleiul si se framanta intre degete ,...
Cirnaciori din carne de pui
Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca 30 minute. Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm, ardeiul rosu...
Cartofi prajiti ca la tara
Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas. Intr-o tigaie...
Gustare festiva din cascaval in cosulete
Se amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara pasta obtinuta si se umplu cosuletele cumparate. Pe deaasupra se presara cu miez de nuca pisat sau alune...
Gustare festiva din sunca cu cascaval
Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura . Din felii de sunca se fac pungulite si se implu cu aceasta pasta . Se orneaza in farfurii in forma...
Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)
Betisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru...
Gustare festiva din cascaval (2)
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza...
Rulada din carne de vita cu pruna uscata
Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul. Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor...
Gustare de vinata sau dovlecel
1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui. 2. Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie cu servetele de bucatarie. 3....
Platou asortat cu pastrama de casa
Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate si de forma lunguiata, pe masura posibilitatii. De asemenea, avem nevoie de prapor...
Vinata prajita picanta
Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata. Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea. Dupa un timp scurgem bine...
Rulada de sarbatoare
Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai, sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste o jumatate din pieptul de gaina. De-alungul pieptului se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface,...
Pirjoale de Sarbatori
Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata....
Rulada aurie
Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tavaua cu hirtie de copt si o ungem minutios cu untura sau margarina...
Aperitive de peste, aperitive de mezeluri
Aperitiv asortat din cascaval
Folositi mai multe tipuri de brinzeturi, iar fructele proaspete pe care le gasiti in supermarketuri sint excelente pentru ornat. Kiwi, portocala si brinzeturile pot fi consumate cu afumatura (prosciutto de exemplu)
Aperitiv floare din peste marinat
Taiem pestele marinat felii subtiri si il aranjam conform fotografiilor de mai jos. Apoi ornam farfuria cu felii de somon afumat, masline, ceapa marinata, afine sau cu ce doriti :) VA MULTUMESC. SPER SA VA FIE INTELES SI UTIL .