Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Supe/Ciorbe

Supa de rosii cu linte rosie

In Supe la 12 Apr 2021

Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele. Într-o oală pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ), uleiul și legumele...

Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet

In Ciorbe la 16 Mar 2021

Preparare Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu...

Supa de rosii cu taitei

In Supe la 20 Ian 2021

  Cureți și speli legumele. Într-o oală de 4 litri pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ). Când apa fierbe în clocot, pui ulei și următoarele legume: morcovul tăiat rondele, păstârnacul întreg, ceapa crestată în patru,...

Supa crema de dovleac

In Supe la 15 Oct 2020

  Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.  Cureți dovleacul, îl speli și îl tai...

Ciorba de primavara cu zarzavat

In Ciorbe la 17 Feb 2020

  Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe. Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în...

Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

In Ciorbe la 21 Noi 2019

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 20 Aug 2019

  Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță. Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă,...

Ciorba de fasole galbena

In Ciorbe la 20 Aug 2019

    Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple...

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 3 Feb 2019

  Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare...

Ciorbă de curcan

In Ciorbe la 27 Dec 2018

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se...

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

In Supe la 3 Sep 2018

Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată, morcovii tăiaţi în două, ardeiul tăiat în două. Când supa e aproape gata,...

Ciorba de porc

In Ciorbe la 19 Aug 2018

  Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 10 Aug 2018

  Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt.   Se umple oala cu apa si se...

Supa reinventata dupa o reteta veche

In Supe la 16 Iul 2018

  Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la uscat pe o tava cu faina.  Am pus la fiert, intr-o oala de 3 litri, apa cu tacamul de pui,...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 16 Aug 2017

  Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.  Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.  Cand carnea e...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 22 Ian 2017

  Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.  Cand este aproape gata, se prepara...

Supa de taitei

In Supe la 12 Oct 2016

   Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii....

Ciorba de post cu loboda

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata solzisori, cu un varf de lingurita sare (intrucat zarzavatul pus la conservat contine deja sare). Se adauga morcovul taiat in fasii groase, zarzavatul de casa (legume puse la conservat din toamna:...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, intr-o oala incapatoare. Cand se face aurie, se adauga morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Se calesc putin impreuna, se adauga sare, zarzavatul (cu ce a pus fiecare pentru iarna la sticla) si rosiile cubulete si apoi se acopera...

Supa de rosii cu fidea

In Supe la 9 Aug 2016

Se pun la fiert apa cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga delikat, o lingura de ulei, fideaua si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Adaugam si sucul de rosii si mai lasam la fiert un pic. Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt. Supa este gata in aprox 30 de minute....

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust. Cand este totul fiert,...

Supa cu galuste

In Supe la 26 Iul 2016

Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul, optional si 1 lingurita delikat. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 26 Iul 2016

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2...

Ciorba de os afumat

In Ciorbe la 3 Iun 2016

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate. Se adauga 1 lingura de orez...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]