publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Unt de casa
Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot. Se ia cu mâinile...
Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale
Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Separat, se face siropul de...
Aperitiv cosulete de vara cu crema de branza si castravete
Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri. Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc ușor. Se scot și se modelează cât sunt calde, pe fundul unor cești. Se lasă...
Desert briose de vara cu capsuni si kiwi
Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de copt, amestecând de-aici cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu desumfla compoziția....
Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500
Blatul: Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat untul moale, spuma de albușuri și laptele, omogenizând cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua,...
Ciorba de stevie
Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță. Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă,...
Ciorba de fasole galbena
Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple...
Dulceata de cirese galbene
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii. Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma....
Sirop de visine
Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul. Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert,...
Dulceata de cirese cu merlot de zmeura
Se spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul. Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe...
Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote
Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă. Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari. Se spală...
Sos de mure
Se spală delicat murele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până se îngroașă și scad un pic (aprox 10 minute). Nu ezitați să luați spuma, pentru că astfel va ieși mai clar, mai curat. Se...
Sos de capsuni
Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu 5 ml îndulcitor lichid și 5 linguri de apă. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 6 minute). Apoi se pasează la blender. Se obține un sos gros, ce...
Desert gofre cu sos de mure și de capsuni
Se topește untul și se dă deoparte. Se încălzește putin lapte. Se bat cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, untul topit, banana strivită cu furculița pe o farfurioară și praful de copt. Se toarnă încet...
Desert tort Ceainic cu flori si cescute
Blaturile: se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Din compoziția rezultată (1 kg cântărită) se coc mai multe foi, în forme de copt rotunde de...
Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure
Se topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit. Se trec biscuiții prin ciocolată, aceștia vor servi drept farfurioare. Apoi se trec și coșulețele prin ciocolată, acestea vor...
Gem de afine cu indulcitor
Se spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată. Se...
Desert inghetata cu zmeura si cacao
Înghețata: Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se toarnă în fir subţire laptele cald (nu fierbinte), amestecând cu un tel, pentru a o...
Desert prajitura Trio cu zmeura
Sosul de zmeură: se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la...
Desert tarta Perseide
Se spală vișinele, se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la zvântat. Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă...
Tort cu scoici
Decorațiunile se pregătesc cu o zi înainte: se modelează diverse forme de scoici, steluțe, corali, țestoase din pastă fondant, care se pictează apoi cu coloranți alimentari. Se lasă la uscat peste noapte. Acestea se vor adăuga pe tort doar în momentul...
Choux a la framboise
Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se...
Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza
Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric. Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert...
Ciocolata de casa cu fistic
Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat. Separat, se face siropul de zahăr cu...
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează. O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca...
Ardei cu orez si bulgur
Se curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept căpăcele. Se încinge uleiul (2 linguri) într-o tigaie, se adaugă ceapa, se călește ușor,...
Tort cu trandafiri si migdale
Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru ca scrisul să fie subțire și se desenează literele pe o hârtie de copt, se pun și...
Desert rapsodie de vara
Decorațiunile de ciocolată: se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se toarnă în 3 cești: una va rămâne albă, în cea de-a doua se adaugă un vârf de cuțit matcha, iar în cea de-a treia – un vârf de cuțit de...
Porumb copt
Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă. Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia...
Gem asortat din piersici, caise și nectarine
Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci,...