Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata :
Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru...
Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana...
Blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.
Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit....
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici.
Se fierb apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga caisele. Se fierbe acum pana cand este gata siropul. Pentru a testa daca e gata, punem o...
Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.
Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.
A doua zi, se adauga in...
Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un pahar cu apa. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.
...
Dulceata de capsuni reteta
Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.
Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.
A doua zi, le punem la foc mic si le...
Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.
Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.
Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa...
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc...
Se preincalzeste cuptorul.
Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc...
Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste...
Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.
Intre timp, se prajesc cartofii.
Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.
Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in...
Blatul:
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea.
Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna...
Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.
Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.
Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.
Se adauga 1 lingura de orez...
Mai intai pregatim crema de vanilie.
Crema de vanilie:
Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine...
Se preincalzeste cuptorul.
Pandispanul:
Separam cele 5 oua. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, zaharul vanilat, iar cand spuma devine consistenta, adaugam rand pe rand galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna o parte din amestec...
Se preincalzeste cuptorul.
Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi...
Se fierbe amestecul de legume (alegeti amestecul preferat, eu am folosit un amestec de orez, mazare, morcov si porumb) al dente, cu un praf de sare, putin unt, apa si ulei.
Pieptii de pui se desfac usor cu cutitul pentru a le mari suprafata si se acopera cu o folie de plastic, apoi...
Se preincalzeste cuptorul.
Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Dintre galbenusuri, unul il oprim pentru crema, iar pe celelalte le turnam unul cate...
Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete.
Se taie sunca taraneasca in felii subtiri si se maruntesc cele 3 cepe. Se caleste mai intai sunculita in putin ulei, apoi se adauga si ceapa. Cand ceapa devine aurie, se adauga si cartofii fierti...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita...
Punem uleiul la incins si taiem marunt ceapa, apoi feliem morcovul.
Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox. 5 minute ceapa, apoi o acoperim cu apa.
Cand fierbe, adaugam mazarea si morcovul, sare, piper si mai adaugam apa cat sa le acopere.
In principiu, trebuie sa stea cam 40 de...
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul de zahar, restul de faina (in ploaie), cele 5 oua (unul...
Rochite de ciocolata
Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata : Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru...
Tort Poveste de Primavara
Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue. Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana...
Prajitura londoneza
Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele. Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit....
Dulceata de caise
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici. Se fierb apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga caisele. Se fierbe acum pana cand este gata siropul. Pentru a testa daca e gata, punem o...
Dulceata de visine
Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine. Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul. A doua zi, se adauga in...
Dulceata de mure
Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un pahar cu apa. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi. ...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa. A doua zi, le punem la foc mic si le...
Prajitura vieneza
Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta. Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa...
Negresa
Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc...
Cosulete de primavara cu branza
Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc...
Mancare de urzici
Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste...
Shaorma de casa
Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine. Intre timp, se prajesc cartofii. Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se...
Briose copilaroase
Se preincalzeste cuptorul. Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma. Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in...
Prajitura Aurora
Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea. Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna...
Ciorba de os afumat
Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate. Se adauga 1 lingura de orez...
Prajitura Taoko
Mai intai pregatim crema de vanilie. Crema de vanilie: Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine...
Prajitura cu ness
Se preincalzeste cuptorul. Pandispanul: Separam cele 5 oua. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, zaharul vanilat, iar cand spuma devine consistenta, adaugam rand pe rand galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu. Se toarna o parte din amestec...
Prajitura Lyra
Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi...
Rulada de pui
Se fierbe amestecul de legume (alegeti amestecul preferat, eu am folosit un amestec de orez, mazare, morcov si porumb) al dente, cu un praf de sare, putin unt, apa si ulei. Pieptii de pui se desfac usor cu cutitul pentru a le mari suprafata si se acopera cu o folie de plastic, apoi...
Prajitura Cosmos
Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Dintre galbenusuri, unul il oprim pentru crema, iar pe celelalte le turnam unul cate...
Cartofi taranesti
Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie sunca taraneasca in felii subtiri si se maruntesc cele 3 cepe. Se caleste mai intai sunculita in putin ulei, apoi se adauga si ceapa. Cand ceapa devine aurie, se adauga si cartofii fierti...
Tort cu vanilie si capsuni
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita...
Mancare cu mazare
Punem uleiul la incins si taiem marunt ceapa, apoi feliem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox. 5 minute ceapa, apoi o acoperim cu apa. Cand fierbe, adaugam mazarea si morcovul, sare, piper si mai adaugam apa cat sa le acopere. In principiu, trebuie sa stea cam 40 de...
Cozonac trandafir cu unt
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul de zahar, restul de faina (in ploaie), cele 5 oua (unul...