publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Snitele din piept de pui
Carnea se spala, se portioneaza. Se pune la scurs. Cu un ciocan, batem snitelele bine. Le ,, tratam" cu sare si piper. Se dau bucatile de carne prin faina, ou, snitel ( eu am respectat aceasta ordine) si se pun la prajit in baie de ulei incinsa. Se scot pe servetele pe o farfurie. Se...
Varza dulce calita cu spata de porc
Ceapa se curata, se spala. Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt. Spata se spala si se portioneaza Rosiile se spala si se toaca cubulete. Intr-o oala se pune uleiul la incins. Cand este gata, se arunca bucatile de spata la calit impreuna cu...
Pui shanghai la cuptor
Puiul se spala se portioneaza. Se pune la scurs. Din ou, mustar, seminte de susan, sare,piper, magheran am facut o compozitie prin care am trecut puiul. O tava se unge cu putin unt peste care se pune hartia de copt. Se pune puiul si se da la cuptor pentru 30-40 minute- foc...
Mancare de vinete cu afumatura si smantana
Se portioneaza afumatura. Vinetele se spala si taie in fasii lungi. Morcovul si ceapa se spala si se toaca. Punem 40 ml ulei la incins si cand este gata punem impreuna ceapa, morcovul si afumatura. Le lasam sa se caleasca impreuna pana ce morcovul si ceapa se inmoaie. Adaugam...
Pulpa de porc aromata
Se ia carnea, se spala, se cresteaza. Se da cu sare, piper..se presara coriandru, chimen, menta. Se freaca bine pulpa cu toate acestea. Din otetul balsamic si miere se face o solutie cu care ungem carnea. Se pune intr-o tava. Peste friptura punem catei de usturoi...
Costita de porc afumata cu ceapa caramelizata si smantana
Costita o portionam si o tragem la tigaie pret de 5-7 minute. Se scoate pe o farfurie. Ceapa care a fost spata si taiata solzisori se pune in uleiul in care am prajit putin costita. Se pune sare si piper. Se amesteca bine si cand scade se mai adauga apa. Cand este suficient de mult pregatita, se...
Mancare de pui cu rosii
Legumele se curata, se spala si se portioneaza ( am ales sa le tai putin mai mari tocmai pentru a ramane asa). Pulpele le-am spalat si le-am taiat in doua. Le-am crestat, le-am dat cu sare, piper. In tigaia incinsa se pun pulpele si le lasam la rumenit pe ambele parti cam 7...
Dovlecei si rosii umplute
Legumele se spala, se curata, se toaca. Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior. Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar...
Tochitura dacica adaptata
Ficatii de pasare se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se dau sub jet de apa , se tin la scurs. Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt. Morcovul se spala, se da pe razatoarea mica. Carnatii se portioneaza, la fel si kaizerul. Intr-o tigaie...
Chiftelute la cuptor cu sos marinat
Carnea se amesteca bine impreuna ceapa taiata fin, usturoi pisat, sare, piper, 3 oua, marar verde si o lingura de faina de secara. Se fac chiftele si se pun in cuptor la copt. La jumatatea timpul se intorc. Sosul: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand este gata se adauga...
Piept de porc si cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata sub jet de apa, se pun la scurs. Pieptul de porc se spala, se cresteaza putin, se impaneaza cu usturoi, se aromatizeaza cu sare, piper, menta, maghiran, marar tocat. Cartofii si carnea de porc se ung din belsug cu ulei de masline. Prima etapa: fiecare, atat cartofii cat...
Pui pe pat de legume
Legumele se curata, se stapa, se portioneaza si se pun intr-un bol. Se adauga peste ele sare, piper, ulei de masline, jumatare de graunti de usturoi tocati. Pulpele se spala, se taie in doua, se scurg bine, se pun intr-un bol. Se adauga sare, piper, menta, chimen ( fiecare dupa gust), ceilalti...
Sote de ficat de pui
Ficatii spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele...:D Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand s-a incins bine se pun ficatii si se pune capac. Se lasa sa...
Friptura de porc si garnitura de cartofi noi
Carnea: a fost condimentata cu sare, piper, stropita cu ulei de masline. Cartofii: curatati de coaja, dati cu sare, piper, menta si chimen,marar verde. Stropiti cu ulei de maline. Se taie ,, acordeon" se pun infividual in hartie de copt si impreuna cu carnea se pun pe gril...
Piftie din aripi de curcan
Aripile de curcan se spala bine cat sa iasa limpede la ultima apa, se portioaneaza, se pun la fiert in apa cu sare, boabe de coriandru, boabe de piper, foi dafin. Apa se spumeaza si se lasa sa fiarba cat sa scada bine apa. Cand preparatul este fiert la jumatate se adauga...
Ceafa de porc la tava
Ceafa se spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu condimentele prezentate mai sus, sare, piper, se freaca cu ulei, se pune in tava. Se stropeste cu ulei si se completeaza cu vin. Se pune la cuptor pentru 40-45 minute la foc potrivit. Se intoarce la jumatatea timpului de preparare....
Stufat de pui
Carnea de pui a fost portionata si spalata. Dupa ce am scurs bine carnea a fost trasa la tigaie in 30ml ulei, pret de 5 minute. Am scors carnea pe servetele intr-un bol. Intre timp, am curatat verdeturile, le-am spalat, scurs si tocat. Uleiul in care am sotat carnea a fost transferat in...
Chiftelute coapte pe pat de salata verde
Chiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si ouale. Se amesteca bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie se fac ,, bilute" de...
Tocanita de cartofi cu bacon
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat. Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a inceput sa sfaraie am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul.Am adaugat sare, cimbru, piper, boia de ardei...
Sarmalute combinate
Compozitia a fost pentru 32 de sarmale. Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la decongelat. Carnea: taiata, spalata, am trecut-o prin blender. Am tocat ceapa marunt. Am facut o...
Ciocanele de pui cu brocoli
Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20 ml ulei de masline si vin rosu 200 ml. Le-am pus la cuptor pentru aproximativ o ora la foc potrivit. La jumatatea...
Friptura de porc cu praz si ardei copt
Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute. Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele...
Aripioare de pui la grill
Aripioarele se spala, se curata. Se condimenteaza cu condimente de pui Kotanyi, se ung cu putin ulei si se pun pe grill. Sosul: usturoiul pisat peste care se pune un praf de sare este frecat bine cu 40 ml ulei (ca pe o maioneza). Se pune in picatura zeama de lamaie. Cand capata...
Ficat de pui in bacon
Se curata ficatul, se spala foarte bine. Se pune la scurs. Se face un mix din condimentele prezentate. Ficatul se trece prin acest amestec, dupa care se realizeaza rulourile. Cand sunt gata, se trag la tigaie in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel. Se pun intr-un vas,...
Papricas de pui
Intr-o tigaie am pus ulei la incins unde am pus ceapa, morcovul, ardeiul spalate si tocate marunt. Cand au fost pregatite la jumatate am adaugat puiul condimentat (eu am fiert carnea inainte). Am adaugat sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei. Am completat cu apa si am lasat sa fiarba la foc...
Musaca
Pireul : Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga untul, laptele si smantana. Se paseaza cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare. Carnea : Intr-o tigaie se...
Pui cu ciuperci
Se pune la incins intr-o tigaie 30 ml ulei. Cand s-a incins se pune pieptul de pui spalat, portional (julien mai mare) si condimentat cu condiment de pui Kotanyi. Se rumeneste pe ambele parti pana capata o culoare placuta. Se scoate pe o farfurie. In aceasi tigaie se pune la prajit ceapa...
Rulouri cu carne
Muschiul de porc de spala, se portioneaza. Se bate bine pentru a putea fi rulat mai usor. Se condimenteaza cu condimente Kotanyi pentru carne de porc. Peste acesta se pune bacon, cascaval, marar, usturoi. Se ruleaza pentru a avea forma dorita. Se prinde intr-o scobitoare. In 30 ml de...
Friptura de porc cu cartofi natur si sfecla rosie
Carnea de porc se spala, portioneaza, sterge si se condimenteaza. Se pune intr-o tava cu o cana cu apa si o cana cu vin si se da la cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cartofii se curata, se spala se toaca cubulete. Se pun intr-o cratita cu un varf de lingurita de sare, cu...
Ostropel de porc cu afumatura
Carnea a fost spalata si portionata, ceapa curatata si taiata marunt. Intr-o tigaie am pus untul la incins, am adaugat carnea de porc pe care am prajit-o foarte putin. Am scos carnea, si am adaugat( in aceeasi cratita in care am sotat si carnea), ceapa si baconul Cand acestea s-au calit pe...