Se fac doua blaturi, unul din: 4 oua, 4 lg de zahar, 3 de faina si 4lg. de nuca. Celalalt din: 3 oua, 3 lg. de zahar, 2 lg de faina si 3 lg. de nuca. Nuca se bate in piulita sau se pune intr-o punga si se trece cu un sucitor peste punga.
Blaturile se fac clasic. Se freaca galbenusurile cu...
Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se...
Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se incorporeze in toti biscuiti. Se adauga si migdalele tocate.Acest amestec se preseaza pe fundul unei...
Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa...
Fileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru cea. 20 de minute. Inante de a le scoate din cuptor,...
Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Laptele se pune la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Puddingul se dizolva in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi in cratita mai lasand cateva clocote. Apoi se lasa la racit. Intre timp se bate...
Ceapa taiata julien se caleste intr-o cratita cu ulei . Se adauga morcovul taiat cubulete sau pe lung si prazul taiat in rondele. Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul, complectand cu zeama de legume, plus sosul de la fasolea rosie. Daca aveti fasole uscata, dupa ce ati fiert-o, puteti folosi...
Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe...
De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece. Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie...
Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar. Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu...
Se desfac ficatei, se pun intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg ficatei cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe si pe centru se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza. Se adauga cateva linguri de apa si ulei. Se da la...
Taiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Ouale se fierb tare. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri.
Pe o...
Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Se storc cateva portocale, cat sa obtineti cca. 100 ml. de suc. Sucul impreuna cu laptele se pun la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Se dizolva puddingul in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi...
Se taie dovlecei pe lungime in fasii de 2-3 mm grosime. Se oparesc fasiile cca. 4-5 min.. Se scot intrun vas cu apa rece pentru asi mentine culoarea. Se scurg de apa si se usuca pe servete de bucatarie. Mararul se toacasi se amesteca cu mustarul cu fream si unt.
feliile cu un strat din...
Cele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper.
Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie...
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz...
Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat. Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este...
Fileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru cea. 20 de minute. Inante de a le scoate din cuptor,...
Într-o tigaie se caleste o ceapa mica si un catel de usturoi. Se adauga frunza de dafin, cimbru si patrunjelul tocat. Se adauga putina apa si se continua fierberea timp de 15 min. Se fierbe, nu se prajeste. Se adauga si pestele continuad fierberea. Cand pestele este gata, atunci...
Se curata ciuperci;e, se spala bine, se taie marunt si se inabuse in ulei. Din ardeiuil gras te taie 4-5 fasi pentru maner la cosulet. Restul se toaca impreuna cu morcovul si se adauga peste ciuperci. Se lasa sa se inabuse impreuna pana scade zeama. Se inchide focul, se adauga parunjelul...
Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale).
Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.
Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece. Se face un pudding...
Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia.
Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si verdeata tocata marunt. Pentru culoare adaugati boia dulce sau iute, daca preferati.
Pe o planseta se...
Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Morcovul, ardeiul rosu, castraveti se taie fasi subtiri. Din cele...
Se aleg cateva frunze de varza cu care se imbraca bolul de salata. Pieptul de pui si branza se taie cubulete. Parte cu frunze a salatei, cascavalul, morcovul, ardeiul rosu si ceapa se taie fideluta. Castravetele se taie pe jumatate, cu o lingurita se scoate partea cu seminte si apoi se taie in...
Blatul:
Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se...
Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus boiaua (dulce sau iute dupa gust). Se acopera cu un capac si se mai lasa pana se albeste oul, nu se...
Ciupercile se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul. Tonul din conserva se scurgr si toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.
Se ia o foaie de placinta,se unge cu ulei, se acopera...
Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe...
Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri....
Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada.
Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si...
Tort Cuib de Paște
Se fac doua blaturi, unul din: 4 oua, 4 lg de zahar, 3 de faina si 4lg. de nuca. Celalalt din: 3 oua, 3 lg. de zahar, 2 lg de faina si 3 lg. de nuca. Nuca se bate in piulita sau se pune intr-o punga si se trece cu un sucitor peste punga. Blaturile se fac clasic. Se freaca galbenusurile cu...
Drob de ton
Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se...
Chessecake cu mandarine
Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se incorporeze in toti biscuiti. Se adauga si migdalele tocate.Acest amestec se preseaza pe fundul unei...
Ciorba cu varza de Bruxelles
Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa...
Peste cu Sos Remoulade
Fileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru cea. 20 de minute. Inante de a le scoate din cuptor,...
Pudding de cacao pe pat de ananas
Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Laptele se pune la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Puddingul se dizolva in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi in cratita mai lasand cateva clocote. Apoi se lasa la racit. Intre timp se bate...
Pilaf cu fasole rosie si bacon
Ceapa taiata julien se caleste intr-o cratita cu ulei . Se adauga morcovul taiat cubulete sau pe lung si prazul taiat in rondele. Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul, complectand cu zeama de legume, plus sosul de la fasolea rosie. Daca aveti fasole uscata, dupa ce ati fiert-o, puteti folosi...
Supa de gaina cu taietei
Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe...
Budinca din creier
De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece. Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie...
Gratar de manzat cu fenicul
Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar. Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu...
Papioane din ficatei de pui
Se desfac ficatei, se pun intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg ficatei cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe si pe centru se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza. Se adauga cateva linguri de apa si ulei. Se da la...
Rulouri din vitel impachetate in prosciutto
Taiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Ouale se fierb tare. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri. Pe o...
Pudding de portocala cu toping si kiwi
Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Se storc cateva portocale, cat sa obtineti cca. 100 ml. de suc. Sucul impreuna cu laptele se pun la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Se dizolva puddingul in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi...
Rulouri festive
Se taie dovlecei pe lungime in fasii de 2-3 mm grosime. Se oparesc fasiile cca. 4-5 min.. Se scot intrun vas cu apa rece pentru asi mentine culoarea. Se scurg de apa si se usuca pe servete de bucatarie. Mararul se toacasi se amesteca cu mustarul cu fream si unt. feliile cu un strat din...
Rondele etajate de sfecla si branza
Cele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper. Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie...
Ficat de porc prajit cu mujdei
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins. Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz...
Tort de piscoturi cu crema de coacaze
Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat. Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este...
Peste inabusit cu legume
Fileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru cea. 20 de minute. Inante de a le scoate din cuptor,...
Pasta de peste pe pat de ardei copti
Într-o tigaie se caleste o ceapa mica si un catel de usturoi. Se adauga frunza de dafin, cimbru si patrunjelul tocat. Se adauga putina apa si se continua fierberea timp de 15 min. Se fierbe, nu se prajeste. Se adauga si pestele continuad fierberea. Cand pestele este gata, atunci...
Chifle umplute cu ciuperci si legume
Se curata ciuperci;e, se spala bine, se taie marunt si se inabuse in ulei. Din ardeiuil gras te taie 4-5 fasi pentru maner la cosulet. Restul se toaca impreuna cu morcovul si se adauga peste ciuperci. Se lasa sa se inabuse impreuna pana scade zeama. Se inchide focul, se adauga parunjelul...
Cheesecake
Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale). Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider. Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece. Se face un pudding...
Cosulete umplute cu branza, masline si ciuperci
Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si verdeata tocata marunt. Pentru culoare adaugati boia dulce sau iute, daca preferati. Pe o planseta se...
Rulada din carne de porc
Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Morcovul, ardeiul rosu, castraveti se taie fasi subtiri. Din cele...
Salata cu varza de China
Se aleg cateva frunze de varza cu care se imbraca bolul de salata. Pieptul de pui si branza se taie cubulete. Parte cu frunze a salatei, cascavalul, morcovul, ardeiul rosu si ceapa se taie fideluta. Castravetele se taie pe jumatate, cu o lingurita se scoate partea cu seminte si apoi se taie in...
Tarta cu pere si ciocolata
Blatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se...
Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex
Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus boiaua (dulce sau iute dupa gust). Se acopera cu un capac si se mai lasa pana se albeste oul, nu se...
Trigoane cu umplutura de peste si ciuperci
Ciupercile se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul. Tonul din conserva se scurgr si toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata. Se ia o foaie de placinta,se unge cu ulei, se acopera...
Clatite cu ciuperci la cuptor
Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe...
Tort cu crema de portocale
Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs. Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri....
Costita cu cartofi in sos alb
Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada. Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si...