adela1981

1

Bucataras
incepator

ludus

Bucataras din 13.02.2012

RETETE135
PRIETENI58
Retete / Aperitive / Garnituri

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2014

Pentru inceput puneti maruntaiele la fiert cca  o ora si jumatate sau doua ore in apa clocotitata fara sare. Luati spuma ori de cate ori se formeaza.   Verdeturile se toaca marunt, iar painea se inmoaie in putina lapte. Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa la racit si se...

Ciuperci gratinate cu cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2012

Foarte usor de pregatit :) ciupercile se spala si se usca  de apa ( se lasa la scurs, sau se invelesc in hartie de bucatarie), daca nu va place pielita se pot curata. Usturoiul se toaca grob si se pune la calit in uleiul de masline cateva secunde, dupa care adaugam ciupercile feliate. Se...

Risotto cu legume

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2012

Legumele  spalate, curatate se taie dupa preferinta. Eu am taiat cubulete, ceapa si usturoiul verde l-am taiat mai marunt (tot cu verdeata). Intr-o tigaie se toarna uleiul de masline si se pune ceapa si usturoiul si se lasa 1 minut pana ce se inmoaie. Apoi adaugam morcovul,  ardeiul si...

Varza de Bruxelles gratinata

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2012

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2012

Se curata si se spala ciupercile. Se bat ouale cu un praf de sare si se adauga patrunjelul verde, tocat. Se condimenteaza ciupercile si se dau prin faina. Apoi se trec prin oul batut si pesmet. Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti, apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa absoarbe...

Cartofi noi cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2012

Cartofii ii curatam  si spalam, ( eu am avut de import si erau marisori ) si ii taiem in patru ( depinde de cat de mari sunt). Intr-un vas termorezistent asezam hartie de copt si asezam cartofii. Ii condimentam, turnam uleiul si verdeata. Introducem la cuptor, pana ce se coc. Servim alaturi...

Risotto cu ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2012

Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul de masline, 1-2 minute. Apoi adaugam orezul spalat in mai multe ape si mai lasam cateva secunde. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi turnam supa de pui. Se fierbe la foc mic pana ce orezul...

Piure de spanac

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2012

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca 5 min, apoi se scurge de apa si se pune in blender. Adaugam usturoiul pisat, untul si  lasam ca blenderul sa-si faca treaba. Spre final adaugam  smantana  si condimentam cu sare si...

Chiftelute cu susan la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

  Feliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se  da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul batut, verdeata tocata, sare si piper dupa gust, apoi amestecam foarte bine. Se formeaza chiftelutele, se...

Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2012

Cartofi  fierti se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi,  ( dupa preferinta), ouala se  curata si ele de coaja si se taie  rondele. Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aseaza jumatate din cantitatea de cartofi, ouale taiate, se condimenteaza cu sare si piper,...

Drob de pui cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2012

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, iar ficatei se curata si se spala , apoi se pun la fiert in apa fara sare.  Verdeturile se spala  si se lasa pe un servetel de bucatarie sa se scurga de excesul de apa, apoi se toaca marunt.  Ouale se toaca marunt. Dupa ce a fiert...

Drob din maruntaie de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Maruntaiele se curata si se spala, pipotele si inima de pui se pun la fiert in apa  ( eu nu am pus sare) si se lasa pana ce aproape au fiert, apoi adaugam ficatei si mai lasam la fiert cca 20 min.  ( ficatei nu necesita foarte  multa fierbere). Se strecoara  si pastram cca...

Salata de curcan in straturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Simplu, toate ingredientele se taie in cuburi.   Se amesteca maioneza cu smantana si se condimenteaza dupa gust.  3 linguri de sos maioneza se amesteca cu carnea, 2 linguri se amesteca  cu morcovii si cate o 1 lingura si jumatate se amesteca cu patrunjelul si castraveciorii....

Oua umplute cu pasta de sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2012

 In primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala, in doua si scoateti galbenusurile. Sunca de pui se pune intr-un blender si se paseaza ca pe o pasta. Apoi adaugam galbenusurile, untul si condimentele. Se paseaza in continuare,...

Rulada de pui cu telemea si ardei gratinat

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2012

 Se taie felii pieptul de pui (mi-au iesit 6 felii marisoare) si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce, se taie telemeaua felii de 1 cm grosime,  apoi fasii de 1cm si  ardeiul capia,  fasii. Se aseaza cate-o fasie de telemea si unul de ardei si se ruleaza....

Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2012

 Cum se prepara Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple Daca nu aveti piure de cartofi asa cum am avut eu, atunci curatati cartofii si ii fierbetii in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii zdrobiti ca pentru piure. Adaugati oul batut, cascavalul ras, faina, sare si...

Varza de Bruxelles calita

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Este foarte simplu de facut, eu procedez in felul urmator, acum, puteti taia varza in doua sau patru , eu am lasat-o intreaga, si am calit-o foarte putin in ulei de masline, am adaugat, o canita de apa, cca 150 ml apa, am condimentat cu sare, piper, cimbru si marar, si am lasat sa...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 06.05.2014

Drob de miel

publicat la 13.04.2014

Prajitura cu branza si piersici

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]