publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?
Bucataras.ro
[email protected]
Bulete din cartofi cu telemea si cascaval
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Trecem cartofii fierti sub jet de apa rece, ii curatam de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Telemeaua si cascavalul se trec pe razatoarea fina si se adauga peste cartofii rasi. Adaugam 2 oua, turmeric, chimen, sare si piper dupa...
Supa usoara, de vara
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Punem 3 linguri de ulei in oala, apoi rondelele de morcov si sotam morcovii la foc mic cca 10 minute. Adaugam ceapa curatata de coaja si spalata, telina curatata, apa, sare si piper alb dupa gust si lasam totul sa fiarba la foc potrivit pana...
Snitele de porc in pesmet
Carnea de porc se taie felii, apoi se bate cu ciocanul de batut snitele. Se presara sare si piper. Ouale se bat intr-un castron cu putina sare si piper alb macinat. Trecem snitelele prin oul batut,apoi prin pesmet si le prajim in tigaie in baie de ulei pana capata culoare aurie/ aramie...
Clatite cu mac si mascarpone
Mixam ouale cu 2 linguri crema de mac din conserva. Adaugam un praf de sare, bicarbonatul,3 linguri de ulei si apa minerala. La final adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului pana se omogenizeaza aluatul si devine spumos. Ungem cu pensula din silicon suprafata tigaii, o incingem...
Ciocanele de pui cu pleurotus la tigaie
Spalam ciocanelele sub jet de apa rece. Curatam ceapa, o taiem dupa preferinta si o punem in tigaie la calit in 3 linguri de ulei. Ciupercile se spala,se taie bucatele si se adauga in tigaie peste ceapa deja calita. Adaugam ciocanelele de pui, bobitele de mustar,sare si piper dupa gust,...
Salata de avocado cu rosii si porumb
Spalam legumele, le stergem cu servetele absorbante. Curatam avocado de coaja, taiem pulpa cubulete si stoarcem repede sucul unei limete peste bucatelele de avocado sa nu se oxideze. Asezam pe un platou porumbul scurs, adaugam rosiile taiate cubulete sau felii, peste acestea asezam...
Cornulete cu branza picanta
Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se...
Varza calita cu bacon afumat
Curatam si spalam legumele. Ceapa se taaie cubulete, ardeiul la fel, apoi se soteaza cca 10 minute la foc mic in 4 linguri ulei. Varza se toaca marunt, se pune putina sare, se framanta usor varza sa se inmoaie putin, apoi se adauga peste legumele sotate. Punem foile de dafin, sare si...
Rulada cu branza la tigaie
Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la...
Pizza cu seminte de in
Curatam, spalam si taiem ciupercile felii. Le calim in 2 linguri de ulei. Aluatul se prepara astfel: amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina, amestecam bine iar la final framantam aluatul cu 2 linguri de ulei pana devine...
Bruschete cu crema de branza
Amestecam branza telemea cu crema de branza, apoi ungem feliile de paine taiate dupa preferinta cu acest amestec de branza. Asezam feliile unse in tava tapetata cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade. Spalam rosiile si ardeii, le taiem rondele. Asezam peste fiecare felie...
Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan
Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator. Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece. Spalam fructele, le desfacem de pe samburi. Prunele se...
Briose rapide la microunde
Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele condensat, uleiul, praful de copt, praful de sare, iar la final faina in ploaie si pudra de roscove. Mixam totul foarte bine cca 5 minute, apoi punem cate o lingura din amestecul obtinut in formele de silicon pentru briose. Dam formele pentru 2-3...
Mancare de cartofi si carnaciori oltenesti
Curatam si spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare la foc potrivit. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Calim cubuletele de ceapa si ardei in ulei cca 5 minute intr-o tigaie incapatoare. Adaugam carnaciorii...
Ciorba de telina cu rosii si tapioca
Curatam si spalam legumele. Morcovul si radacina de telina se taie cubulete; ceapa la fel. Ardeiul se taie fasii sau cubulete, dupa preferinta. Sotam cubuletele de ceapa, morcov si telina in 3 linguri de ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul, dovlecelul maruntit si rosiile trecute...
Salata de vara cu maioneza
Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust. Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit...
Foietaj aromat cu capsuni
Lasam aluatul sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei. Capsunile proaspete se curata de codite si se spala sub jet de apa rece. Capsunile congelate se dezgheata. Trecem capsunile prin robot cu 50 gr. zahar pudra. Aluatul se portioneaza / decupeaza dupa preferinta, se aseaza...
Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor
Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai. Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor. Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga....
Melci din foietaj cu branzeturi
Foaia de aluat foietaj se lasa la dezghetat,apoi o ungem cu pasta de ardei. Presaram cascaval ras, branza telemea zdrobita si ardeiul tocat cubulete. Rulam strans foaia,apoi taiem rulouri de grosimea dorita. Le asezam in tava captusita cu hartie de copt, apoi le dam in cuptorul...
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine
Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema deoparte pana ne ocupam de aluatul propriu-zis. Amestecam ouale intregi+cele trei galbenusuri cu zaharul,...
Varza a la Cluj
Curatam si spalam legumele. Varza se toaca si se freaca putin cu sare pentru a se inmuia, apoi se caleste in 3 linguri de ulei. Amestecam din cand in cand, adaugam piper dupa gust si cimbru uscat. Dupa ce a scazut apa lasata, adaugam jumatate din borcanul de salata de varza rosie....
Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata
Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte. Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor. Adaugam ceapa...
Pizza rapida la tigaie
Mixam oul cu iaurtul, adaugam sarea si praful de copt,apoi faina si mixam in continuare pana obtinem un aluat asemanator celui de clatite, dar mai gros. Ungem o tigaie antiaderenta cu margarina sau cu unt, turnam aluatul in tigaie. Peste aluat ungem un strat subtirel de ketchup, apoi asezam...
Biscuiti curcubeu
Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt. Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi...
Retese cu telemea si seminte de in
Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei. Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic. Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis....
Vinete grill la cuptor cu branzeturi
Spalam bine vanata sub jet de apa rece,o stergem cu prosop de bucatarie si o taiem rondele (de grosimea unui deget am feliat-o eu). Incingem tigaia grill, coacem rondelele de vanata pe ambele parti la foc iute, cat sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au copt,le asezam in tava de la aragaz pe hartie...
Briose cu cacao si umplutura de cocos
Pentru inceput preparam umplutura/crema de cocos: mixam albusurile cu un praf de sare si 12 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam umplutura deoparte pana ne ocupam de aluatul pentru briose. Amestecam ouale intregi+cele doua galbenusuri cu zaharul,...
Rulada de cascaval cu ardei copti si masline
Roata de cascaval, in ambalajul original, nedesigilat, se pune intr-un vas cu apa la foc mic si se lasa pana clocoteste apa si te topeste cascavalul. Ardeii se coc si se curata de coaja. Cand cascavalul s-a topit, il scoatem din ambalaj pe masa de lucru,il intindem cu facaletul, il ungem cu...
Ciulama de ciuperci cu zucchini
Curatam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit cca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, restul de zucchini taiat cubulete,bobitele de...
Cozonac marmorat de post
Amestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam. Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lasa cca 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucatarie, sa fie ferit de...