Ubulika

1

Bucataras
incepator

cluj-napoca

Bucataras din 16.05.2010

RETETE111
PRIETENI107
Retete

Cremsnit rapid

In Prajituri la 26 Iul 2011

Crema: Intr-un bol se toarna 750 ml lapte rece de la frigider si se adauga crema Cremsnit + zaharul vanilat. Se amesteca  cu mixerul aproximativ 30 de secunde la treapta 1 si apoi 3 minute la treapta 3. Se face un sirop din zahar si rom ,se lasa pe foc 5 minute.Se stropesc foile cu...

Placinta cu mere

In Prajituri la 24 Iul 2011

Lasam foile la dezghetat.Spalam merele si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr`o cratita pe foc impreuna cu zaharul, la calit pana se inmoaie.Adaugam apoi scortisoara si zaharul vanilat ,lasam la racit. Am luat 4 foi le`am uns cu f putin ulei si am pus o parte din umplutura de mere.Am...

Gris cu lapte

In Mancare copii la 24 Iul 2011

Se pune la fiert laptele cu zaharul si vanilia . Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca ca sa nu faca cocoloase. Se lasa la foc mic 15-20 minute, amestecam  continuu pana cand se ingroasa. Se serveste cu gem si stafide.

Pizza

In Pizza la 24 Iul 2011

Se pune laptele la incalzit,pana se face caldut..punem cubul de drojdie in lapte si-l lasam sa se topeasca. Punem tot intr-un caston,adaugam cateva linguri de faina si amestecam bine, apoi uleiul si sarea si se amesteca in continuare. Dupa ce se incorporeaza, se adauga treptat faina pana cand...

Cartofi copti cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Spalam cartofii si ii punem pe gratar. Se lasa cam 40 50 minute. Cand sunt gata se curata si se servesc cu smantana si sare.

Nudli

In Dulciuri la 24 Iul 2011

Se pun cartofii la fiert in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit,apoi se curata si se paseaza intr`un bol.Peste ei punem faina ,ouale si un praf de sare.Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana.Se mai adauga faina daca e necesar. Pe un blat de lemn se intinde coca.Se fac betigase...

Supa de gaina

In Supe la 24 Iul 2011

Se pune apa in cucta pana la jumatate.Punem gaina ,boabele de piper si zarzavatul.Lasam la foc mic 1h si 15 min.Nu a fost gaina batrana:D.Timpul de fierbere depinde de cat de batrana e. Cand e gata se scoate zarzavatul si supa se strecoara. Se pune din nou la foc mic, cu o lingura de...

Un fel de cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se fierb cartofii cuburi in apa cu sare.Intr`o tigaie se pune ceapa la calit cu sunca ,ardeiul si porumbul.Condimentam cu sare,piper, boia.Dupa 5 minute adaugam bulionul.Mai lasam cateva minute si luam deoparte. Peste cartofi se pune un cubulet de unt si patrunjel ,apoi se adauga amestecul de...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 24 Iul 2011

Se calesc cepele tocate marunt si morcovii.Punem afumatura ,calim 2 minute si acoperim cu apa.Cand carnea e fiarta punem cartofii cubulete.Cand sunt fierti si ei adaugam 2 linguri de bors, in ultimele 10 minute de fierbere.Tocam tarhonul si il punem in supa.Stingem focul si dam deoparte....

Cabanos cu pireu

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2011

Se pun cartofii la fiert cu un praf de sare.Ii pasam bine cu o bucata de unt si adaugam laptele.Potrivim de sare . Se serveste alaturi de cabanos prajit.

Cartofi natur cu pangasius

In Peste la 24 Iul 2011

Pestele se taie bucati potrivite ,se stropeste cu lamaie,se sareaza si se lasa 30 minute.Se bat ouale cu faina pana se face o pasta.Trecem pestele prin amestec si il punem in ulei incins pana se rumeneste pe ambele parti.  Cartofii ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

In Spaghete la 24 Iul 2011

Spaghete carbonara, reţetă adaptata Se fierb spaghetele in apa cu sare .Cand sunt gata se trec sub jet de apa rece.Taiem  in felii subtiri  sunca si o calim  in putin unt. Amestecam laptele cu 100 ml apa si continutul pachetului Maggi .Se pune  totul peste sunca....

Mamaliga cu branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se adauga malaiul ploaie,se amesteca la foc mic 15 min. Intr-o cratita se pune putin ulei pe fund si cu o lingura se completeaza cu mamaliga.Un strat mamaliga,unul de branza si kaizer ,ultimul fiind tot de branza.Se da la cuptorul preincalzit 15 -20 minute....

Salata de vinete

In Salate la 24 Iul 2011

Intepam vinetele in cateva locuri si le parlim  pe plita la aragaz.Le intoarcem pe toate partile.Dupa ce sunt gata le curatam ,le taiem coada si le lasam la scurs pe un tocator.Le-am pus intr`un tifon apoi si le`am stors bine,am curatat din seminte.Le-am batut bine pana s`au facut ca si o...

Kiwi in sirop

In Dulceata / Gem la 24 Iul 2011

Se curata kiwi`ul de coaja si se taie felii.Turnam peste el zeama de lamaie si zaharul.Amestecam incet si lasam sa se topeasca zaharul tos.Punem fructele si  sucul lasat intr-o cratita  si lasam la fiert, la foc mic, pana ce mai scade din suc,amestecand usor. Cand sunt gata turnam...

Chiftele

In Porc la 24 Iul 2011

Se amesteca toate cu mentiunea ca franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine si se adauga doar miezul, la compozitie. Usturoiul se toaca marunt si ceapa se caleste. Se modeleaza ,se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti.

Mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se prepara ochiurile. Se decoreaza dupa bunul plac.

Dovlecel pane cu sos de usturoi

In Mancaruri de post la 24 Iul 2011

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Intr-un castron batem ouale cu furculita, punem putina sare si faina,omogenizam.Radem si putin cas.Ii tavalim prin compozitia cu oua si apoi ii punem in  ulei...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 27 Feb 2011

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste cat de cat, se adauga uleiul si treptat faina ; praful de copt se stinge cu o lingurita otet si se incorporeaza si totul se bate cu mixerul. Merele se curata de coaja si se taie cubulete, dupa care se incorporeaza in compozitie ; se unge tava cu...

Clatite

In Dulciuri la 27 Feb 2011

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lichida.Se mai poate adauga faina in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa aluatul. Se incinge o tigaie teflonata cu f putin ulei si se pune aluat cu lingura. Umplutura: finetti ,gem de capsuni

Ciuperci Umplute

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi adaugam si sunca taiata si amestecam.Asezonam cu sare piper ,boia si patrunjel.Ciupercile le punem...

Pireu & carne

In Porc la 15 Dec 2010

Se pune ceapa la calit..adaugam apoi carnea taiata bucatele.Lasam putin sa se inchida la culoare ,dupa care punem condimentele..lasam 5 minute si adaugam bulionul...2 minute si e gata. Fierbem cartofii cubulete...potrivim de sare..margarina si lapte..si e gata pireul

Garnitura de orez sarbesc

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2010

Se toaca ceapa si se caleste usor in ulei incins. Se pun apoi ardeii cubulete, orezul si morcovul tocat. Lasam 5 minute pe foc. Se pune totul intr-un vas termorezistent, se asaza deasupra felii de carnacior usor prajite, se acopera cu 600 ml apa sau supa de legume si dam la cuptor. Se...

Bombitze Steaua:)

In Dulciuri la 11 Dec 2010

Se toaca biscuitii..Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaoa,iar dupa ce s-a topit zaharul,se stinge focul , se adauga untul si coaja rasa de lamaie.Se amesteca biscuitii cu siropul si cu esenta pana ce se omogenizeaza.Se fac bombite si se tavalesc prin cocos:)

Tocanita de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie ceapa si se caleste in ulei.Se lasa pe foc mic sa se inchida putin la culoare ,dupa care adaugam ciupercile.Se lasa la calit 5 minute..apoi acoperim cu apa..Se lasa sa fiarba cca 10 -15minute.Punem putina vegeta. Facem maglavaisu din 2 linguri de faina si lapte..eu am mai completat si...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie rondele dovleceii,branza se rade,se amesteca cu ouale,smantana si mararul.Intr-o tava punem un strat dovlecei,apoi branza,ultimul strat sa fie de dovlecei.Se da la cuptor 45 min..inainte sa fie gata ornam cu rosii si mozzarela.

Musuroi de cartitoi :)

In Prajituri la 8 Iul 2010

Amestecam praful pentru blat cu cele 50 gr de margarina moale,  2 oua si 40 ml de lapte. Batem bine cu mixerul pana la omogenizare si turnam intr-o forma de tort ,unsa cu unt ,tapetata cu faina si hartie de copt. Coacem 30 de minute la foc mediu. Cand blatul e copt (testam cu...

Prajitura saracului

In Prajituri la 22 Iun 2010

Bati bine margarina cu 100 g zahar,4 galbenusuri si un ou. Adaugi faina amestecata cu un praf de copt si coaja de lamaie. Amesteci si pui compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coci 15 minute. Bati cu mixerul 4 albusuri,adaugi restul de 150 g zahar si 150 g nuci macinate.Ungi cu gem...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 22 Iun 2010

Amestecam untul cu zaharul,si zh vanilat pana se face spuma.Apoi punem galbenusurile pe rand.Incepem sa punem din faina ,cand e pusa jumatate ,adaugam laptele cate putin iar apoi restul de faina.Dizolvam praful de copt in putin rom,sau lamaie..punem peste amestec.Batem albusurile spuma si...

Mere in camasuta

In Dulciuri la 22 Mai 2010

Se face un aluat de clatite,dar sa fie putin mai gros.Se rad sau se pun bucatele mici merele,eu fac mai mult rase,si punem peste aluat.Se ia cu lingura si se pun la prajit.   am facut 2 zile la rand :))

Afisate 61 - 90 din 111 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2014

Prajitura Tavalita

publicat la 30.01.2014

Prajitura Fanta

publicat la 27.08.2013

Ficatei cu mamaliguta

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]