Am pus orezul in apa intr-un castronel.
Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete.
Am tocat si varza.
Am prajit crenvurstii in putin ulei.
Am adaugat si ceapa, morcovul si ardeiul.
Am adaugat varza. Am adaugat 2 cani de apa. Am acoperit cu...
Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm.
Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa.
Se spumeaza. Se adauga sare, piper.
Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana cand e pe jumatate fiarta.
Separat curatam si tocam morcovii, ceapa, usturoiul, apoi se pun in...
Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera...
Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am...
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine.
Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator.
Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se...
Mai intai pregatim legumele.
Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul.
Cartofii ii taiem cuburi.
Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4.
Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata...
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovii, telina.
Se incinge uleiul si se adauga ciupercile.
Se lasa cateva minute la calit.
Se adauga ceapa, morcovii, telina si usturoiul si se lasa sa se inmoaie putin.
Se adauga ardeiul.
Apoi se adauga condimentele si apa (3 cani de apa la...
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
Se adauga uleiul, esenta de vanilie.
Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine compozitia.
Intr-o tava tapetata cu unt si...
Am taiat babana felii.
Am taiat marul cubulete mai mici.
Am curatat clementinele si le-am taiat in bucatele mai mici.
Capsunile le-am taiat in felii si in cubulete.
Le-am amestecat impreuna intr-un bol.
Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa.
Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat.
Am taiat cubulete mici si ardeiul.
Le-am pus pe toate la calit in putin ulei.
Le-am lasat cateva minute la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si le lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mai mare...
Mixam untul moale cu zaharul pudra.
Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana obtinem o crema groasa.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt.
Luam cu o lingurita din...
Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul.
Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti.
Intre timp am pregatit legumele.
Am tocat ceapa.
Am taiat cubulete morcovii, cartofii si ardeiul.
Se pun in tigaie ceapa si morcovii....
Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut.
Adaugam zaharul si amestecam.
Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min)
Adaugam cate putina faina.
Punem untul taiat in bucate mici. Amestecam.
Continuam sa adaugam faina si un praf de sare.
Vom obtine...
Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine.
Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator.
Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul...
Se taie ciupercile fasii subtiri.
Ardeiul l-am taiat cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul.
Luam cam jumatate din supa de pui cu legume, adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba 5-10 minute....
Carnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza.
Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora.
Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie cubulete.
Se adauga in oala si se lasa la fiert in continuare pentru cam 30 de minute.
Se...
Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator.
Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea bule de aer.
Apoi se adauga uleiul, sarea si se...
Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si...
Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
Intr-o tigaie am pus putin ulei.
Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele.
Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul si apoi ardeiul.
Am adaugat boia dulce si curcuma.
Le-am lasat cateva minute cat sa se inmoaie...
Se scurge bine conserva de ulei.
Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari.
Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta.
Se adauga cascavalul si tonul peste oua si se amesteca pana se obtine o compozitie cat mai uniforma.
Se pune compozitia in forme de...
Am curatat legumele. Le-am spalat si le-am tocat marunt cu ajutorul robotului.
Dar pot fi date si pe razatoarea cu gauri mici.
Le-am stors bine si le-am lasat putin pe prosoape de bucatarie.
Am adaugat sare si patrungel si le-am amestecat.
Am format chiftelute de marime...
Blatul:
Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri.
Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat...
Cabanosii i-am taiat rondele.
Intr-o tigaie am pus putin ulei la incins.
Am adaugat cabanosii.
I-am lasat sa se prajeasca putin.
Am adaugat sosul de rosii.
Am pus si condimentele.
Cand sosul a fost aproape gata, am adaugat sos de tartar.
Am amestecat si am oprit focul.
Separat...
Intr-o oala am pus carnea la fiert, in apa rece.
Am pregatit intre timp legumele.
Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat rondele.
Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am tocat-o.
Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cubulete mai mici.
Am tocat si ardeiul.
Dupa ce...
Se porneste cuptorul la 200 °C.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, nu foarte groase.
Se pregateste o tava. Eu am acoperit-o cu hartie de copt.
Se pun rondelele de cartofi.
Usturoiul se curata si se piseaza. Se adauga peste cartofi impreuna...
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca.
Intr-o cratita se pune putin ulei.
Se pune ceapa si usturoiul.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga fasolea verde.
Se adauga apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cateva minute.
Se adauga sucul de...
Usturoiul se curata, se spala si se toaca.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mai mici.
Intr-o cratita se pune putin ulei la incins. Se adauga usturoiul. Dupa ce usturoiul se caleste putin, se adauga cartofii.
Se adauga apa cat sa-i acopere.
Se lasa sa fiarba pana incep sa...
Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa.
Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale.
Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina putin cate...
Mai intai m-am ocupat de legume.
Am curatat, spalat si tocat ceapa.
Intr-o cratita am pus putin ulei la incins.
Am adaugat ciupercile.
Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand in cand ca sa nu se arda.
Am adaugat mazarea si am adaugat apa cat sa o acopere.
Am adaugat...
Blat:
Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa mixez.
Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare.
Am adaugat si zaharul si am mixat bine...
Varza dulce calita cu crenvursti si orez
Am pus orezul in apa intr-un castronel. Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete. Am tocat si varza. Am prajit crenvurstii in putin ulei. Am adaugat si ceapa, morcovul si ardeiul. Am adaugat varza. Am adaugat 2 cani de apa. Am acoperit cu...
Mancare de linte cu piept de curcan
Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm. Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa. Se spumeaza. Se adauga sare, piper. Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana cand e pe jumatate fiarta. Separat curatam si tocam morcovii, ceapa, usturoiul, apoi se pun in...
Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca. Se va obtine un aluat moale. Nu se framanta. Se acopera...
Desert aniversar
Mai intai am separat albusurile de galbenusuri. Apoi am batut albusurile spuma tare. Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma. La final, am...
Desert cornuri cu Nutella
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator. Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se...
Mancare cu carne tocata si legume
Mai intai pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul. Cartofii ii taiem cuburi. Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4. Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata...
Orez cu ciuperci
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovii, telina. Se incinge uleiul si se adauga ciupercile. Se lasa cateva minute la calit. Se adauga ceapa, morcovii, telina si usturoiul si se lasa sa se inmoaie putin. Se adauga ardeiul. Apoi se adauga condimentele si apa (3 cani de apa la...
Desert chec marmorat
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste. Se adauga uleiul, esenta de vanilie. Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca bine compozitia. Intr-o tava tapetata cu unt si...
Salata de fructe
Am taiat babana felii. Am taiat marul cubulete mai mici. Am curatat clementinele si le-am taiat in bucatele mai mici. Capsunile le-am taiat in felii si in cubulete. Le-am amestecat impreuna intr-un bol.
Sarmale in foi de varza murata
Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa. Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat. Am taiat cubulete mici si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit in putin ulei. Le-am lasat cateva minute la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si le lasam sa se raceasca. Intr-un bol mai mare...
Deseuri paleuri cu ciocolata
Mixam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana obtinem o crema groasa. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Luam cu o lingurita din...
Pulpe de pui cu legume
Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa. Am taiat cubulete morcovii, cartofii si ardeiul. Se pun in tigaie ceapa si morcovii....
Paine floare cu lapte
Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem untul taiat in bucate mici. Amestecam. Continuam sa adaugam faina si un praf de sare. Vom obtine...
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine. Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator. Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul...
Ciulama din supa de pui cu legume
Se taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul. Luam cam jumatate din supa de pui cu legume, adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba 5-10 minute....
Ciorba de vacuta
Carnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza. Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora. Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga in oala si se lasa la fiert in continuare pentru cam 30 de minute. Se...
Paine de casa aromata cu usturoi si rozmarin
Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia. Se va umfla si vor aparea bule de aer. Apoi se adauga uleiul, sarea si se...
Paine de casa Corona
Am incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia. Se va umfla si vor aparea mici bule de aer. Apoi am adaugat uleiul, sarea si...
Gulas de porc cu cartofi
Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul si apoi ardeiul. Am adaugat boia dulce si curcuma. Le-am lasat cateva minute cat sa se inmoaie...
Aperitiv cu ton
Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul peste oua si se amesteca pana se obtine o compozitie cat mai uniforma. Se pune compozitia in forme de...
Chiftelute din legume la cuptor
Am curatat legumele. Le-am spalat si le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dar pot fi date si pe razatoarea cu gauri mici. Le-am stors bine si le-am lasat putin pe prosoape de bucatarie. Am adaugat sare si patrungel si le-am amestecat. Am format chiftelute de marime...
Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata
Blatul: Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri. Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat...
Penne cu cabanosi in sos de rosii
Cabanosii i-am taiat rondele. Intr-o tigaie am pus putin ulei la incins. Am adaugat cabanosii. I-am lasat sa se prajeasca putin. Am adaugat sosul de rosii. Am pus si condimentele. Cand sosul a fost aproape gata, am adaugat sos de tartar. Am amestecat si am oprit focul. Separat...
Ciorba cu carne de porc si legume
Intr-o oala am pus carnea la fiert, in apa rece. Am pregatit intre timp legumele. Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat rondele. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am tocat-o. Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cubulete mai mici. Am tocat si ardeiul. Dupa ce...
Cartofi aromatizati
Se porneste cuptorul la 200 °C. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, nu foarte groase. Se pregateste o tava. Eu am acoperit-o cu hartie de copt. Se pun rondelele de cartofi. Usturoiul se curata si se piseaza. Se adauga peste cartofi impreuna...
Mancare de fasole verde cu porumb
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga fasolea verde. Se adauga apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga sucul de...
Mancare de cartofi si legume
Usturoiul se curata, se spala si se toaca. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mai mici. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins. Se adauga usturoiul. Dupa ce usturoiul se caleste putin, se adauga cartofii. Se adauga apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba pana incep sa...
Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese
Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa. Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale. Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine. Apoi am adaugat faina putin cate...
Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii
Mai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand in cand ca sa nu se arda. Am adaugat mazarea si am adaugat apa cat sa o acopere. Am adaugat...
Desert tort aniversar cu fructe de padure si crema de vanilie
Blat: Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa mixez. Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare. Am adaugat si zaharul si am mixat bine...