publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Ficatei de pui in vin cu legume
Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu. Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si...
Piept de pui pe pat de cartofi in vas roman
Preparare : se spala bine cartofii si se sterg si se taie cu tot cu coaja felii maricele, se condimenteaza si se aseaza in vasul roman. Peste ei punem carnea de pui condimentata bine cu sare, piper si boia. Am turnat cu grija peste o lingura de ulei de masline sa ajunga peste...
Coq au vin
M-am delectat si eu preparat aceasta reteta de cateva ori si va dau reteta mea preferata la care am ajuns dupa mici adaugari si inlocuiri de la reteta originala. Am ajuns la concluzia ca prefer reteta preparata cu vin alb, parca devine mai frageda carnea si imi place mai mult culoarea...
Sarmalute de vara in varza chinezeasca
Am desfacut frunzele si le-am dat un clocot in apa cu sare si otet, calclulati o lingurita de sare si o lingura de otet la fiecare litru. Le-am adaugat in vas cand colcotea apa si le-am lasat 3-4 minute pana si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat. Varza chineazeasca e mult mai frageda ca...
Pita cu gratar de pui si ciuperci
Decupam cu grija pita longitudinal. Sunt diverse forme in care se poate manca sau taiata in semicerc si decupata putin in interior, sau cu garnitura asezata peste ea sau decupata integral cum am facut eu. Cladim in ce ordine dorim carnea cu ciupercile, adaugam ceapa verde si rosia taiata...
Sarmale
Varza o desfacem pe foi , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza la nervura din spate sa le putem rula mai usor. Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si...
Spaghetti de pui cu praz si zuchinni
Se taie atat pieptul de pui cat si prazul si zuchinni in felii subtiri si lungi, de unde vine si denumirea de spaghetti , la zuchinni si praz taiem prima data in bucati de 5-6 cm ca sa nu iasa prea lungi. Punem in wok la incins lingurita de ulei si imediat adaugam spaghetiile de pui si...
Iepure cu ciuperci champinion
spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam si le trecem printr-un strat fin de faina. Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam...
Pulpe de pui cu dovlecel gratinat
Punem ceapa tocata marunt cu uleiul la incins si atunci cand sfaraie adaugam pulpa de pui. Lasam sa se rumeneasca putin si adaugam apoi sare si piper si lasam la foc mic pret de cateva minute. Dupa aceea adaugam rosia curatata de seminte tocata marunt si o canita de apa, lasam la foc mic 10-15...
Medalion de porc cu ciuperci
Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile...
Aripioare la cuptor cu legume
Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora. Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul...
Inima de vita cu legume picante
Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust . Intre timp pregatim legumele taind ceapa solzisori si...
Pui la cuptor in vas roman
Facem un amestec intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase si frunze de salvie ( prospete sau congelate) . Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui ....
Pulpe de pui la cuptor
Punem intr-un vas termorezistent pulpele de pui, rondelele de ceapa si usturoi peste ele. Facem separat intr-un bol o compozitie cu 100 ml de apa, o lingurita boia, sare,piper ierburi aromate si turnam peste pulpe. Pentru ca una dintre ele sa fie picanta am pus peste ea o lingurita de pasta...
Poulet à la provencale / Pui provencale
Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari. Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui...
Friptura asortata
Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se...
Rulouri de piept de pui cu hribi
Preparare: batem bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper. Asezam apoi pe fiecare bucata catia hribi rehidratati ( eu i-am rehidratat cu 100 ml de apa la microunde lasati pe putere maxima 3 minute), o feliuta de cascaval, 2 fasii de ardei si verdeata maruntita . Rulam...
Papricas de pipote
Spalam bine pipotele se pui si le uscam cu un servet absorbant . Punem intr-un vas uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata marunt si amestecul de legume. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam pipotele. Le lasam putin la calit si apoi adaugam, sare,...
Roti de porc in vas roman
Preparare : spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate. Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si...
Pui cu soté de morcovi si zucchini
Am taiat patratzele morcovul si un zucchini mare. Am pus la incins o lingura de ulei de masline si am adaugat apoi bucatile de pui, le-am condimentat si le-am lasat sa se rumeneasca putin si am adaugat 100 ml de apa. Le-am lasat la foc minim si cu capac timp de 10...
Pui cu bambus
Preparare : se calesc in wok intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba. Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o...
Hachis parmentier
Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu galbenus de ou si cascaval ras in compotitie ca si patura de suprafata. Se pot face si oua straturi de...
Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella
Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie. Se pun pe grill cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete...
Gratar de pui cu sos roquefort
Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora. Dupa o ora le prajim pe un grill cu...
Cote de miel premier
Reteta preparata din miel de Pasti. Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor ....
Pui la ceaun
Preparare : spalam bine puiul, il decupam in bucati mici si le spalam apoi ica o data si pe acestea cu apa rece. Stergem fiecare bucata de carne bine cu un servet de hartie absorbant ( daca nu este carnea uscata nu se rumeneste frumos , secret aflat de mine ) , le condimentam apoi pe toate...
Tocanita de miel
Retete de Pasti Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne. Mai lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin delikat si adaugam apa...
Pui umplut cu legume la cuptor
Preparare: intr-un vas calim intr-o lingura de ulei legumele la foc mic, asezonandu-le dupa gust cu sare, piper . Le lasam pret de cateva minute pana sunt facute pe jumatate, fara sa adaugam deloc apa. Spalam bine puiul, il curatam si il uscam cu un servet absorbant de...
Legume asortate umplute
Curatam legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la rosii de asemnea scoatem capacul si curatam semintele, pastrand capacul. Se pun in apa cu sare care clocoteste ceapa fara capac pentru...
Mititei cu mustar
Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze si se incepe framantatul ei cu apa minerala in care am pus lingurita de zeama de lamaie si...