Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Ca sa fac economie de timp la taiat , eu dat legumele si zarzavatul printr-o sita de prajit cartofii si ies cubulete identice.
Se face o maioneza dintr- un galbenus...
Curatam ouale si le taiem cubulete.
Usturoiul il curatam si il presam.
Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama.
Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata.
Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat.
Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans.
Taiem...
Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme .
Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor.
Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii.
Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre.
Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...
Casul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele facute sau taiate. Este de efect la o masa festiva si seamana cu piramida...pe care vi-am mai aratat-o....
Pofta buna si....multa imaginatie !
Dati clik pe imagini sa le vedeti mai...
Spargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie.
Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam cu faina.
Cuptorul a fost incalzit dinainte la 160 de grade.
In forma asezam compozitia cu...
Branza de vaci se sfarma bine cu furculita.
Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade pe razatoarea cu ochiuri mici) ,apoi se pun peste branza faramitata.
Se adauga smantana si condimentele si untul(optional)
Se amesteca bine se orneaza apoi intr-un bol.
Aceasta pasta...
Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase.
Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma...
Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai...
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute.
Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate.
Se aseaza...
Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente.
Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu vegeta facuta in casa. Ii lasam sa fiarba pina se ridica la suprafata. Se lasa in apa pina la...
Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate .
Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa. Rupeti cozile .
Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3...
Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough .
Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit.
Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il...
Se face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos. Restul sosului se amesteca cu ouale batute bine si se pune apoi compozitia in tava unsa si tapetata cu foaie...
Drojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut.
Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale. Se framanta foarte bine 30 minute. Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem. Se lasa la cald, la...
O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea aluatul. Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade C.
Taiem felii mezelurile.Daca doriti , puteti sota putin ceafa si carnatul. Intr-un bol amestecam bine ouale, iaurtul, mezelurile sotate,ciupercile, telemeaua rasa, patrunjelul verde...
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.
Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.
Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca....
Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare.
Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi schimba putin culoarea si se simte mirosul placut de migdale.
Se iau de pe foc si se adauga zeama de...
Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete.
Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam...
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.
Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa...
Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot.
Baconul si ciupercile le taiem fasii.
Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari.
Tocam marunt mararul verde.
Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile,...
Bagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un catel de usturoi curatat. Rosiile spalate si bine sterse se taie cubulete. Leurda spalata si bine...
Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul(...
Curatam spanacul, il spalam bine si il oparim in apa cu sare , daca este crud. Daca este congelat il lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare, sa se scurga bine, apoi il maruntim bine, eventual in blender.
Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare....
O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o amestecam cu baconul, ouale batute si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie o punem in tava peste...
Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar.
O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si cabanos. Alta bucata o umplem cu cascaval ras, branza telemea si masline iar alta bucata cu cascaval ,...
Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea .
Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă .
Cînd este gata se pune...
Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde...
Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta.
Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza peste cabanosul prajit .
Rulourile astfel obtinute se aseaza la distanta unele de altele , intr-o...
Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie.
Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot...
Salata de boeuf cu oua
Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari. Ca sa fac economie de timp la taiat , eu dat legumele si zarzavatul printr-o sita de prajit cartofii si ies cubulete identice. Se face o maioneza dintr- un galbenus...
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
Curatam ouale si le taiem cubulete. Usturoiul il curatam si il presam. Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama. Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....
Rulouri cu branza si sunca
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat. Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans. Taiem...
Tartine cu icre rosii
Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme . Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii. Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre. Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...
Ananas ...arici
Casul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele facute sau taiate. Este de efect la o masa festiva si seamana cu piramida...pe care vi-am mai aratat-o.... Pofta buna si....multa imaginatie ! Dati clik pe imagini sa le vedeti mai...
Coronita de ficatei
Spargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie. Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam cu faina. Cuptorul a fost incalzit dinainte la 160 de grade. In forma asezam compozitia cu...
Pasta de branza
Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade pe razatoarea cu ochiuri mici) ,apoi se pun peste branza faramitata. Se adauga smantana si condimentele si untul(optional) Se amesteca bine se orneaza apoi intr-un bol. Aceasta pasta...
Rulada aperitiv calda
Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma...
Aperitive, aperitive
Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai...
Placinta cu ceapa si smantana
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute. Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate. Se aseaza...
Gomboti( galuste) din paine
Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu vegeta facuta in casa. Ii lasam sa fiarba pina se ridica la suprafata. Se lasa in apa pina la...
Spanac gratinat cu ochiuri
Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate . Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa. Rupeti cozile . Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3...
Placinta alsaciana( tarte flambée)
Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough . Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit. Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il...
Rulada cu jambon
Se face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos. Restul sosului se amesteca cu ouale batute bine si se pune apoi compozitia in tava unsa si tapetata cu foaie...
Langosi cu branza si smantana
Drojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut. Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale. Se framanta foarte bine 30 minute. Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem. Se lasa la cald, la...
Placinta cu iaurt
O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea aluatul. Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade C. Taiem felii mezelurile.Daca doriti , puteti sota putin ceafa si carnatul. Intr-un bol amestecam bine ouale, iaurtul, mezelurile sotate,ciupercile, telemeaua rasa, patrunjelul verde...
Turte aperitiv cu jumari
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat. Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca....
Cartofi cu migdale
Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi schimba putin culoarea si se simte mirosul placut de migdale. Se iau de pe foc si se adauga zeama de...
Galuste din spanac cu sunca
Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam...
Pogaci cu jumari
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa...
Clatite umplute in sos de marar verde
Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile,...
Bruschetta con pomodoro e aglio selvatico
Bagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un catel de usturoi curatat. Rosiile spalate si bine sterse se taie cubulete. Leurda spalata si bine...
Quiche Lorraine pufoasa
Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios. Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Cascavalul si kaizerul(...
Rulada de spanac cu oua
Curatam spanacul, il spalam bine si il oparim in apa cu sare , daca este crud. Daca este congelat il lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare, sa se scurga bine, apoi il maruntim bine, eventual in blender. Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare....
Tarta cu smantana si cu oua
O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o amestecam cu baconul, ouale batute si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie o punem in tava peste...
Rulade mozaic
Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si cabanos. Alta bucata o umplem cu cascaval ras, branza telemea si masline iar alta bucata cu cascaval ,...
Brînză topită de casă
Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă . Cînd este gata se pune...
Rulada pentru Paste
Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde...
Cabanos invelit(imbracat)
Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza peste cabanosul prajit . Rulourile astfel obtinute se aseaza la distanta unele de altele , intr-o...
Cosulete cu branza
Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie. Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot...