Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete / Aperitive / Garnituri

Salata de boeuf cu oua

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari. Ca sa fac economie de timp la taiat , eu dat legumele si zarzavatul printr-o sita de prajit cartofii si ies cubulete identice. Se face o maioneza dintr- un galbenus...

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

Curatam ouale si le taiem cubulete. Usturoiul il curatam si il presam. Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama. Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....

Rulouri cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2012

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat. Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans. Taiem...

Tartine cu icre rosii

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2012

Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme . Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii. Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre. Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...

Ananas ...arici

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2011

Casul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele facute sau taiate. Este de efect la o masa festiva si seamana cu piramida...pe care vi-am mai aratat-o.... Pofta buna si....multa imaginatie ! Dati clik pe imagini sa le vedeti mai...

Coronita de ficatei

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2011

  Spargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie. Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam cu faina. Cuptorul a fost incalzit dinainte la 160 de grade. In forma asezam compozitia cu...

Pasta de branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2011

Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade pe razatoarea cu ochiuri mici) ,apoi se pun peste branza faramitata. Se adauga smantana si condimentele si untul(optional) Se amesteca bine se orneaza apoi intr-un bol. Aceasta pasta...

Rulada aperitiv calda

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2011

Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma...

Aperitive, aperitive

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2011

Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai...

Placinta cu ceapa si smantana

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2011

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute. Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate. Se aseaza...

Gomboti( galuste) din paine

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2011

Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte.  Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu vegeta facuta in casa. Ii lasam sa fiarba pina se ridica la suprafata. Se lasa in apa pina la...

Spanac gratinat cu ochiuri

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2011

Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate . Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa.  Rupeti cozile . Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3...

Placinta alsaciana( tarte flambée)

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2011

Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough . Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit. Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il...

Rulada cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2011

Se face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos. Restul sosului se amesteca cu ouale batute bine si se pune apoi compozitia in tava unsa si tapetata cu foaie...

Langosi cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2011

Drojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut. Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale. Se framanta foarte bine 30 minute. Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem. Se lasa la cald, la...

Placinta cu iaurt

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2011

O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea aluatul. Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade C. Taiem felii mezelurile.Daca doriti , puteti sota putin ceafa si carnatul. Intr-un bol amestecam bine ouale, iaurtul, mezelurile sotate,ciupercile, telemeaua rasa, patrunjelul verde...

Turte aperitiv cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2011

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat. Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca....

Cartofi cu migdale

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2011

Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi schimba putin culoarea si se simte mirosul placut de migdale. Se iau de pe foc si se adauga zeama de...

Galuste din spanac cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2011

Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2011

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa...

Clatite umplute in sos de marar verde

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile,...

Bruschetta con pomodoro e aglio selvatico

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Bagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline  si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un catel de usturoi curatat. Rosiile spalate si bine sterse se taie cubulete. Leurda spalata si bine...

Quiche Lorraine pufoasa

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios. Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Cascavalul si kaizerul(...

Rulada de spanac cu oua

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2011

Curatam spanacul, il spalam bine si il oparim in apa cu sare , daca este crud. Daca este congelat il lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare, sa se scurga bine, apoi il maruntim bine, eventual in blender. Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare....

Tarta cu smantana si cu oua

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o amestecam cu baconul, ouale batute si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie o punem in tava peste...

Rulade mozaic

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2011

Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si cabanos. Alta bucata o umplem cu cascaval ras, branza telemea si masline iar alta bucata cu cascaval ,...

Brînză topită de casă

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2011

Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă . Cînd este gata se pune...

Rulada pentru Paste

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2011

Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde...

Cabanos invelit(imbracat)

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2011

Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza peste cabanosul prajit . Rulourile astfel obtinute se aseaza la distanta unele de altele , intr-o...

Cosulete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2011

Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie. Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot...

Afisate 31 - 60 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]