Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada cu creier

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul...

Mamaliguta in straturi

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2011

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari. Cand mamaliga...

Patatas bravas

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja. Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam...

Salata de ciuperci cu oua

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Ciupercile se scurg de zeama si se taie marunt. Ouale fierte se curata si se rad doua din ele plus albusul de la al treilea. Cu un galbenus fiert ,un galbenus crud , mustar si ulei se face o maioneza. Ciupercile, ouale razuite, usturoiul presat si maioneza se amesteca bine .Adaugam smantana...

Omleta cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Se taie sunca fasii, ceapa, rosia si ardeii marunt iar branza se faramiteaza. Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie si prajim putin sunca.Adaugam ceapa, ardeii si rosia si lasam sa se caleasca bine. Ouale le spargem si le batem bine si dupa ce legumele sunt calite , rasturnam ouale peste...

Guguluf aperitiv din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei. Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu gauri mari si dupa ce ii stoarcem bine ii adaugam peste praz, asezonam si adaugam si patrunjelul...

Tarta aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile,...

Rulada Paradis

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2010

Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel: topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam. O lasam pe foc sa se lege bine,o dam la o parte si asteptam sa se raceasca. Pana se raceste sosul facem...

Chec sarat ca la bunica

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2010

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata) feliutele de gogosar si patrunjelul verde. Intr-o forma de chec se pune hartie de copt unsa cu putin unt...

Foietaj cu bacon , branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2010

Se taie marunt baconul, salamul, branza si ciupercile. Se condimenteaza , se poate adauga patrunjel verde tocat si doua oua intregi+ albusul de la oua cu care vom unge foietajul.Se amesteca bine toate componentele. Aluatul de foietaj il intindem si il ungem cu ketchup apoi presaram compozita...

Dovlecei pane - putin mai altfel

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2010

Dovlecelul se curata si apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari. Ouale se bat bine cu sare si piper si se adauga peste dovlecelul razuit. Punem marar verde tocat, usturoiul razuit ,faina , telemea rasa, sare si piper daca mai este nevoie. Se invarte bine-bine si se pune uleiul la incins. Cu...

Aperitiv oameni de zapada

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2010

Se mixeaza bine toate branzeturile , se adauga ceapa razuita, piper si sare daca mai este nevoie.Se fac bilute rotunde care se dau prin nuca de cocos. Se lasa 1-2 ore la frigider apoi se pun ochii din masline taiate, nasul din morcovi, gura din gogosari si in loc de matura se pune cate un...

"Tortul" barbatilor

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

Aluatul se framinta si se lasa la dospit 30 min , dupa care se imparte in doua si se coace, preferabil , in forma rotunda. Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care, crema se imparte in doua.Intr-una se pune salam si se pune intre cele doua foi racite , cu cealalta se...

Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2010

Cartofii se fierb in coaja cam 20 minute. Varza se feliaza fasii. Ceapa se curata si se infig cuisoarele in ea. Se caleste ceapa intreaga si varza taiata in uleiul incins, cateva minute.Se adauga supa si otetul si se lasa sa fiarba la foc mic pina e fiarta varza. Nucile se maruntesc si se...

Pate de ficat - de casa

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2010

Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert. Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ficatul si se prajeste bine in apa care o lasa, fara a mai adauga alta. Cand este...

Rulada Kazacioc

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2010

Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt. Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri iar branza se faramiteaza. Ouale se bat bine si li se adauga putina sare si piper. Intr-un bol se amesteca bine cremvustii cu branza, ciupercile, ceapa, gogosarul, fasolea verde si pasta de...

Franzela cu sunca, cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Se incalzeste cuptorul. O tava de chec se unge cu unt. Franzela se taie felii dar nu pana jos, apoi se aseaza in tava.Cascavalul si muschiuletul se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de paine.Ciupercile, usturoiul si busuiocul se taie marunt si se amesteca intr-un castron cu...

Mic dejun copios

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2010

Baconul il taiem felii si il punem la prajit in putin ulei .Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga grasimea. Ouale le prajim ochiuri sau romanesti( dupa preferinta) Mamaliga racita se taie in forme diferite dupa imaginatie. Se poate folosi si...

Clatite umplute cu carne

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Din 2 oua , faina , lapte si putina sare se face un aluat de clatite care sa fie ca o smantana mai groasa. Se lasa sa se odihneasca 15 minute in care macinam carnea si tocam ceapa. Ceapa si carnea o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete , o lingura de pasta...

Chec aperitiv Gustos

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2010

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul. Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si se lasa la racit.Cind sunt reci se sfarma si se amesteca mine cu mixerul impreuna cu doua oua, sare,...

Garnitura de cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2010

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit putin. Se curata de coaja si ouale. Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt, punem un strat...

Torta tramezzino

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2010

Conservele de ton se desfac si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se taie marunt maslinele si se amesteca cu tonul si celelalte ingrediente. Se ung feliile de paine si se cladesc una peste alta, in forma de tort.Se ung cu crema si in exterior. Se orneaza si se tine la rece macar o ora,...

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Painea se taie in patratele mici si se ung cite doua cu branza. Jumatate din masline se taie pe o parte de jos in sus si se umplu cu branza. Apoi se umplu si celelalte masline tot cu branza( am ales un alt fel de branza Philadelphia) Morcovul se taie feliute si se cresteaza cu varful unui...

Oua umplute, cu sos

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor. Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri. Se...

Poienita cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2010

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat. Pieptul se taie cubulete. Intr-o oala se pune folie peste care...

Strudel oriental Lucica

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala) Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste . Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper Se ia de pe foc si...

Rulada de spanac cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Spanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina se amesteca cu praful de coptsi se adauga la spanac , amestecindu-se pina se omogenizeaza. Intr-o tava cu hirtie de copt se rastoarna spanacul si se da la cuptor pina se coace. Cind e gata...

Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se desface foaia de aluat peste care se presara kaizerul taiat si prajit, ciupercile, cascavalul ras sau taiat cubulete, maslinele taiate si ketchup-ul. Se ruleaza aluatul, se taie felii de cite doua degete grosime se pun in tava tapetata cu foaie de copt . Se ung deasupra cu ou batut si...

Tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt... Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se...

Salata de icre

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2010

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim cu furculita, adaugam icrele proaspete ai amestecam cu mixerul, turnand uleiul putin cate putin, ca si la maioneza. Din cand in cand adaugam cate putina apa rece de la...

Afisate 61 - 90 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 17

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]