Maria68

1

Bucataras
incepator

Baia-Mare

Bucataras din 29.11.2011

RETETE99
PRIETENI141
Retete / Dulciuri

Rulada cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 19 Iun 2012

Ouale le separam. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat(in ploaie). Dupa care se adauga galbenusurile frecate cu sare si continuam sa batem in continuare. Untul il topim si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il turnam peste compozitie. La final, adaugam...

Clafoutis cu visine

In Dulciuri la 17 Iun 2012

Pregatim vasul de copt, pe care il  ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi).  Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua tipuri de zahar. Se amesteca putin, dupa care adaugam treptat laptele, smantana si untul topit. Se...

Prajitura cu branza - Cheesecake

In Prajituri la 4 Iun 2012

Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si...

Tort cu capsuni si nuca de cocos

In Torturi la 26 Mai 2012

Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in...

Chec cu prune

In Prajituri la 4 Mai 2012

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si amestecam. In compozitia gata facuta punem prunele. Ungem o forma cu unt ,se toarna compozitia in ea si se...

Parfe de cacao

In Dulciuri la 30 Apr 2012

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacaoa, apoi laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic ,amestecand mereu pana ce compoziti se ingroasa putin. Se lasa la rece, apoi se amesteca cu frisca si se pune la gheata.

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 24 Apr 2012

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut. Se fierbe incet pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se incorporeaza capsunile zdrobite si zeama ei, apoi se pune la congelator. 

Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase Cand am terminat de preparat aluatul, adaugam merele, pe care intre timp le-am curatat  de coaja,...

Prajitura cu mere si glazura de miere

In Prajituri la 10 Apr 2012

Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu...

Briose cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 10 Apr 2012

Se incinge cuptorul la 180grade.Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose. Se bat untul cu zaharul,sarea,zaharul vanilat, coaja de lamaie cu mixerul pana seobtine o crema inspumata. Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza...

Corn cu Nutella (Finetti)

In Dulciuri la 9 Apr 2012

Se pun intr-un vas toate ingredientele si se framanta cu lapte pana se obtine un aluat potrivit(nu foarte tare).Se imparte aluatul in doua ,intr-o  jumatate se pun 3 linguri de cacao.Se lasa la crescut 1 ora. Din fiecare aluat se face o rulada pe care o taiem in 6-8 bucati(eu am taiat-o in...

Briose vesele

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Se incinge cuptorul la 180grade. Se tapeteaza cu suporturi de hartie , forma de briose. Se amesteca 280g faina cu 2 linguri praf de copt, cu zaharul si praful de sare.  Separat se amesteca iaurtul,280g, cu oul, cele 6 linguri de ulei, plicul de zahar vanilat si fiola esenta de...

Tort de visine

In Torturi la 7 Apr 2012

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp...

Tarta cu nectarine

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se pune faina pe planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, sarea si se incorporeaza in faina, se framanta pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odihneasca 1 ora. Se intinde o forma mare cat forma de tarta. Se coace in cuptor. Cand tarta este coapta...

Fursecuri" Ochisele"

In Prajituri la 1 Apr 2012

Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom. Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un...

Compot de gutui si mere

In Sirop / Compot la 29 Mar 2012

Se decojesc fructele si se taie pulpa bucati.Se aseaza intr-o cratita si se adauga mirodeniile si 3 linguri apa.Se acopera  cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 min.Adaugam zaharul si se mai lasa sa fiarba 30 min.amestecand regulat. Cand s-au fiert, indepartam mirodeniile...

Prajitura cu pere rasturnata

In Prajituri la 25 Mar 2012

Se  curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt. Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma....

Tort Sacher

In Torturi la 21 Mar 2012

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata,...

Tort de ciocolata si nuca de cocos

In Torturi la 15 Mar 2012

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina. Batem...

Prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 10 Mar 2012

Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min. Intre timp preparam...

Tort de nuci si ciocolata

In Torturi la 9 Mar 2012

Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea. Se separa ouale. Se bate albusul. Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt. Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul. Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza...

Tort cu nuca si ciocolata

In Torturi la 25 Feb 2012

Pentru blat: Batem ouale foarte bine cu un praf de sare, cu zaharul tos si cu scortisoara, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cate o lingura de unt topita, mai batem 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului adaugam  treptat faina amestecata cu praful de copt, praful...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 13 Feb 2012

Tiramisu reţetă cu frisca Aranjam piscoturile pe o farfurie. Preparam 150 ml cafea expreso din cafeaua macinata, lasam sa se raceasca putin si turnam peste piscoturi. Separam ouale, batem bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam amestecand branza Mascarpone. Batem frisca si...

Placinta cu mere

In Prajituri la 5 Feb 2012

Pentru blat: intr-un castron asezam faina cu zaharul tos si zaharul vanilat.Untul il maruntim cu cutitul si-l adai\ugam in castron, impreuna cu oul.Se adauga coaja de lamaie rasa. Framantam aluatul si facem din el o bila, dupa care o infasuram in folie transparenta si lasam sa stea la...

Prajitura cu mac si cocos

In Prajituri la 4 Feb 2012

Albusurile cu zaharul se bat spuma. Se adauga treptat cocosul, macul macinat,faina si praful de copt. Se amesteca incet dupa care se pune la cuptor. Intre timp amestecam ingredientele pentru crema: galbenusurile, zaharul faina si laptele pana devine o ingroseala si se fierbe amestecand...

Tort Barbie

In Torturi la 1 Feb 2012

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri) apa amestecand continuu. Cand am terminat adaugam faina, dar sa nu fie lingurile incarcate de faina, ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile...

Biscuiti "Bunicuta"

In Prajituri la 21 Ian 2012

Se freaca zaharul  cu margarina, se adauga cate un ou si se freaca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si zeama de la o lamaie. se framanta bine, se intinde o foaie, se taie formele. Trebuie sa aveti grija,pentru ca compozitia este un pic moale, insa se mai...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 17 Ian 2012

Incingem cuptorul la 180 grade. Asezam suporturile de hartie in adancitura tavii.Se topeste ciocolata si untul impreuna in bain-marie. Lasam sa se raceasca. Separat se freaca zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema, in care se incorporeaza ouale, smantana. Intr-un vas se amesteca...

"Bomboane" din branza cu ierburi

In Dulciuri la 14 Ian 2012

Intr-o tigaie neunsa, rumenim semintele de susan. Separat intr-un castron, amestecam patrunjelul tocat cu cimbrul si busuiocul.  Intr-un alt castron, amestecam energic branza cu ierburi cu branza topita.Cu palmele umezite cu apa rece, modelam "bomboanele" din...

Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie

In Torturi la 9 Ian 2012

Pentru blat , se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si scortisoara macinata. Se toarna intr-o forma (26 cm) unsa numai pe fund; se coace cca...

Afisate 31 - 60 din 63 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2013

Placinta cu mere

publicat la 29.04.2013

Pulpe cu masline

publicat la 19.03.2013

Amandine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]