Maria68

1

Bucataras
incepator

Baia-Mare

Bucataras din 29.11.2011

RETETE99
PRIETENI141
Retete / Dulciuri

Placinta cu mere

In Dulciuri la 18 Noi 2013

Pentru aluat, se dizolva drojdia in lapte, apoi se adauga un praf de sare, zaharul si 200 g margarina sau unt. Se incorporeaza faina si se framanta bine, iar apoi se lasa la crescut timp de 30-40 minute. Intre timp merele se spala, se curata de samburi si se dau pri razatoarea mare. Merele rase...

Amandine

In Prajituri la 19 Mar 2013

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana  devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom. Compozitia  se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil. Crema:...

Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

In Torturi la 9 Feb 2013

Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade). Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat...

Chec cu scortisoara

In Prajituri la 21 Ian 2013

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos si scortisoara, se adauga cate putin faina, apa, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si albusul batut spuma. Se unge o forma de chec cu unt, se presara faina, se toarna compozitia si se coace  cam 40-45 de minute( in functie de cuptor, sau pana...

Tort cu portocale

In Dulciuri la 12 Ian 2013

   Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt,  si treptat apa (cate 2 linguri) ,amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase. Separat mixam...

Tort cu crema de vanilie si fructe

In Torturi la 31 Dec 2012

Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si treptat, faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza delicat cele 7 albusuri batute spuma tare. Se toarna compozitia  intr-o forma de copt tapetata cu hartie pentru copt si se...

Fursecuri cu fructe de padure

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Intr-un vas se mixeaza ouala adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se cerne, iar untul se topeste. Untul topit se toarna peste amestecul de zahar si oua, se pune si faina si se lucreaza cu mana. Se adauga si fructele...

Prajitura Dobos

In Dulciuri la 9 Dec 2012

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.   Crema se pregateste astfel: Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.  Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul...

Guguluf cu prune

In Dulciuri la 4 Noi 2012

Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand...

Negrese

In Prajituri la 30 Oct 2012

Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina. Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la...

Prajitura "Maria"

In Dulciuri la 21 Oct 2012

Cuptorul se incinge la foc potrivit. Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina....

Clafoutis cu caise

In Prajituri la 8 Oct 2012

Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam  pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte....

Chec spornic

In Prajituri la 24 Sep 2012

Se freaca untul cu zaharul si zaharul vaniliat pana rezulta o spuma; dupa care adaugam galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile batute spuma. La un sfert din compozitie se adauga cele 2 linguri cu cacao. Se toarna intai compozitia galbena in doua forme unse si...

Tort de mere si prune

In Dulciuri la 15 Sep 2012

Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26...

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

In Dulciuri la 8 Sep 2012

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul. Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si...

Gogosi in sos caramel

In Dulciuri la 4 Sep 2012

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 2 Sep 2012

Cartofii cu tot cu coaja se  spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina ,...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 29 Aug 2012

Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul...

Cozonac la tava cu prune

In Prajituri la 25 Aug 2012

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se...

Tort de capsuni cu mascarpone si frisca

In Torturi la 19 Aug 2012

Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade). Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie...

Tarta cu prune si branza RICOTTA

In Dulciuri la 10 Aug 2012

Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora. Ungem forma cu unt in strat subtire....

Prajitura cu prune

In Prajituri la 6 Aug 2012

Se unge cu unt un vas termorezistent. In vas , asezam prunele curatate de samburi , spalate si scurse. Cele doua linguri de zahar le presaram peste prune. Din restul ingredientelor, facem un aluat pe care il punem peste prunele asezate in vas. Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute. Dupa ce...

Tort de ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2012

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu  l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic  si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin...

Clatite cu ciocolata

In Dulciuri la 16 Iul 2012

Se bat ouale, se amesteca cu faina , praful de sare si se adauga laptele pe care il vom pune treptat, amestecand mereu , pentru a evita formarea de cocoloase.se prajesc clatite subtiri pana terminam compozitia Pentru umplutura: Galbenusurile de ou se freaca bine cu zaharul pudra, se...

Marmelada de caise

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Caisele spalate si uscate se rup in doua, se amesteca cu zahar, pastaile de vanilie taiate in doua pe lungime si sucul de lamaie. Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa asa timp de o ora. Apoi se pun la fiert si dupa ce a fiert un clocot, se retrage de pe foc, se acopera din nou cu...

Parfait de banane cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Iul 2012

Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste. In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom . Se...

Tort racoritor de vara

In Torturi la 6 Iul 2012

Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar  dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste...

Tortulete motate de coacaze rosii

In Torturi la 1 Iul 2012

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu...

"Valurile Dunarii" cu caise

In Prajituri la 25 Iun 2012

Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao. Turnam...

Afisate 1 - 30 din 63 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2013

Placinta cu mere

publicat la 29.04.2013

Pulpe cu masline

publicat la 19.03.2013

Amandine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]