publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana
Reteta de preparare a papanasilor Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt. Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua...
Varza calita de post
Varza o curatam si o tocam dupa preferinta-mai mare sau mai mic. Legumele se spala si se curata. Morcovul se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se taie potrivit. Tocam si patrunjelul. Varza o punem intr-o oala in care am pus cateva picaturi de ulei, completam cu apa cat sa o acopere....
Mancare traditionala de fasole scazuta cu carnati
Cum se prepara Mancare traditionala de fasole scazuta cu carnati Fasolea se lasa de cu seara la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, iar dupa 10 minute de clocot schimbam apa, facem aceasta procedura de doua ori. Intre timp curatam si tocam marunt legumele. Cabanosul il taiem...
Pizza cu pui
Inainte de a ne apuca de blat, punem pasta de tomate sau sucul de rosii plus condimentele intr-un ibric mai mare, punem apa si lasam sa clocoteasca pana avem consistenta unui sos. Pieptul de pui ii taiem bucatele mici sau fasiute, il condimentam si il calim. Pregatim aluatul amestecand toate...
Chiftele din piept de pui
Legumele se curata si se dau pe razatoarea mica, patrunjelul il tocam marunt. Punem peste carne legumele, ouale si condimentele. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, verificam gustul si daca este nevoie mai completam cu ce este nevoie. In functie de cat de dens este amestecul adaugam...
Fasole batuta
Daca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura de doua ori. Dupa ce este complet fiarta si moale, scurgem si punem fasolea intr-un bol. Puteti...
Ciorba de fasole cu ciuperci
Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem procedura asta de doua ori. Pregatim legumele, ciupercile. Mie nu imi place sa prajesc legumele, asa...
Chec duo de post
Pregatim tava si aprindem cuptorul. Amestecam toate ingredientele mai putin praful de cacao si dulceata de prune. Dupa ce compozitia a devenit omogena, impartim amestecul in doua parti. In una dintre parti punem dulceata si cele trei linguri de cacao, omogenizam. In tava pregatita...
Placinta cu mere
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem merele date pe razatoare impreuna cu zaharul si jumatate de cana de apa. Lasam la foc mic, verificand din cand in cand. Foile le lasam la dezghetat, cat mai bine ca sa le putem desface cu usurinta....
Paste cu crenvursti
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, punem in apa si o picatura de ulei. Rosia si ardeiul le dam pe razatoare pentru a obtine o pasta, daca va deranjeaza inlaturati samburii trecand pasta prin sita. Crenvurstii ii taiem felii. Intr-o tigaie punem putin ulei, iar cand...
Ochiuri in paine
Scoatem miezul din feliile de paine si le punem intr-o tigaie pe care am uns-o cu putin ulei, apoi in mijlocul fiecarei punem cate un ou si un praf de sare. Cat timp se prajesc ouale pregatim legumele, le spalam si le taiem asa cum ne place. Dupa ce ouale sunt gata, asezam farfuriile...
Cartofi copti
Spalam cartofii, lasandu-i in coaja. Intr-o oala ii punem la fiert, cat sa dea doua trei clocote. Ungem cartofii cu amestecul de unt cu usturoi, sare si piper. Apoi pregatim drycookerul, presarand sare pe fundul acesteia. Asezam cartofii si ii lasam la copt, verificandu-i. Cand...
Paste cu ciuperci
Pregatim ciupercile si le taiem feliute, eu folosesc si cotorul pe care il tai rondele. Intre timp, fierbem pastele respectand timpul indicat pe pachet. Intr-o tigaie punem cateva picaturi de ulei, iar cand s-a incins punem ciupercile peste care adaugam o jumatate de pahar de apa. ...
Budinca de paste cu branza dulce
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Branzica se scurge, adaugand peste ea zaharul, grisul, coaja de portocala si patru oua, amestecam pana obtinem o pasta omogena. Intre timp, dupa ce pastele au fiert, le scurgem si le punem peste pasta de branza. Ungem vasul pregatit...
Tagliatele cu inele de calamar
Tagliatele se pun la fiert tinand cont de timpul de fierbere. Intr-o tigaie, pune un pic de ulei iar cand s-a incins punem usturoiul tocat marunt iar dupa un minut si inele de calamar, lasam la foc mic in timp ce tot mestecam. In timpul cat taiem rosia, turnam vinul peste calamari. Cand...
Orez cu porumb si ciuperci
Orezul se spala si se lasa la umflat. Intre timp pregatim legumele, ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o oala masuram 4 cani jumatate de apa, pune cateva picaturi de ulei, sare si piper. Cand e aproape sa clocoteasca punem legumele, ciupercile si morcovul....
Pulpa de pui cu cartofi copti
Carnea de pui se spala, se sareaza si se lasa 30 de minute pentru a absoarbe sarea. Intre timp, cartofii cu tot cu coaja ii spalam bine si ii punem intr-o cratita cu apa, ii fierbem 10 minute. Tigaia se pune pe foc, intr-o parte punem carnea, iar in cealalta parte punem cartofii in...
Ardei copti cu branza
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva picaturi de ulei, pana devine aurie. Apoi punem ardeii, sare si jumatate de cana de apa, se acopera si se lasa pana scade sosul format. Dupa ce s-au inabusit bine, se pune branza din plin, cat vreti de multa, se mai lasa 2 minute, se stinge...
Chec cu ciocolata si portocala
Inainte de toate, ciocolata se da pe razatoarea mare, iar coaja de portocala se taie marunt. Aceasta se pune in functie de cat de aromat doriti sa iasa checul. De acum procesul este un simplu si cunoscut, ouale se separa, albusul se bate spuma incorporand zaharul usor usor, galbenusurile se...
Pulpe cu legume
Pulpele se curata si, daca este timp, se lasa o ora-doua cu sare si piper. Apoi se pun sa traga un clocot-doua impreuna cu o ceapa. Suntem atenti sa spumam bine deoarece supa obtinuta o vom folosi. Curatam cartofii si ii taiem un cuburi potrivite. Intr-o tava se aseaza pulpele, insa...
Paste cu soia, de post
In functie de persoanele care sunt la masa puneti soia in apa fierbinte cu sare si lasati sa dea doua trei colocote. Intr-o oala se pune apa la fiert, cu un praf de sare, cand apa da in clocot se pun si pastele, lasandu-se in functie de timpul de fierbere notat pe ambalaj. Soia, in cazul in...
Cornulete fragede
Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta. Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil. Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si...
Pui cu cartofi
Am spalat carnea si am curatat cartofii, i-am taiat "grosolan" asa imi plac mai mult. Am pregatit din ulei, lingurile de bulion, sare si piper un fel de sos pe care l-am pus peste carne, in ceaun. Turnam cana de apa peste si acoperim o folie de aluminiu, lasam la foc mediu,...
Ciuperci cu smantana
Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Ceapa o tocam marunt la fel si usturoiul. Eu am pus vreo 4-5 catei de usturoi. In tigaie punem o lingura de ulei si apoi punem ceapa si usturoiul. Le lasam sa se caleasca un pic, cat sa se inmoaie ceapa si apoi adaugam ciupercile....
Ciorbita de pui
Pregatim carnea si apoi o punem intr-o oala in care adaugam apa in functie de cata cantitate de ciorba vrem sa facem. Eu am pus cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 2-3 degete. Punem apa si sare si lingura de ulei. Legumele le taiem ca pentru ciorba, morcovul cubulete sau felioare, ceapa...
Clatite pufoase reteta cu ciocolata
Clatite pufoase reteta Separam ouale, amestecand galbenusul cu zaharul si ulei iar albusul cu praful de sare. Peste faina punem praful de proteina impreuna cu praful de copt. Peste albus turnam amestecul de galbenus, laptele caldut si apa, apoi treptat din faina cu proteina. Lasam...
File de pangasius cu orez si broccoli
Condimentam pestele si-l punem pe grill(al meu este cu aburi). Intr-un vas sperat pregatim orezul, de data asta l-am facut simplu simplu. Am pus apa masurata la incalzit, am sarat-o si apoi am pus orezul. Cand pestele este aproape gata, punem o oala cu apa si sare la fiert. In momentul in...
Clatite cu menta, ciocolata si caramel
Pentru clatite amestecam toate ingredientele si la sfarsit punem menta, eu am avut uscata dar verde ar fi si mai buna(taiata marunt). Ciocolata o tinem la temperatura camerei sa fie usor de intins. Pentru caramel, punem zaharul la topit pana se face auriu si este complet lichid. Luam...
Spaghetti Bolognese
Ceapa se taie. Punem tigaia cu cateva picaturi de ulei, iar dupa ce s-a incins adaugam ceapa. Dupa ce ceapa se inmuiat adaugam carnea, amestecam si punem apa. Cand apa aproape s-a evaporat adaugam rosiile si condimentam. Un asemenea sos in italia se fierbe 4 ore, eu l-am fiert mai...
Orez cu lapte
Orezul se spala si se scurge bine. Intr-o oala inalta se pune laptele pe foc, se indulceste, exceptie facand zaharul vanilat care il adaugam la sfarsit. Cand laptele s-a infierbantat adaugam orezul. Se verifica si se amesteca des pentru a nu se prinde. Dupa ce orezul s-a fiert,...