Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Aperitive / Garnituri

Gogosele ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie absorbanta, pentru a nu fi...

Trandafiri din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2011

Aluatul se taie in fasii lungi si inguste de 3-4 cm. Se ung fasiile cu ou batut cu sare si piper, se aseaza la rand, jumatati de felii de parizer si se ruleaza dand forma trandafirilor. Se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se ung deasupra cu ou si se coc in cuptorul foarte bine...

Cordon bleu cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2011

Se bat ouale cu sare si piper. Se taie vanata in felii subtiri, se presara cu sare si se lasa deoparte 15 minute. Se sterg apoi de apa, cu prosoape de hartie. Se taie felii subtiri, cascavalul si sunca. Se fac sandwich-uri din doua felii de vinete, iar la mijloc se pune cate o felie de sunca si...

Struguri umpluti cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2011

Se spala strugurii si se golesc de seminte, apoi se umplu cu crema de branza preferata, cu ajutorul unui pos. Strugurii umpluti, se pot servi asezati pe biscuiti sarati.

Tarta picanta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2011

Blat: Se cerne faina intr-un castron, impreuna cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu mainile, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile, apa si se framanta. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Umplutura: Se amesteca smantana cu...

Quiche cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2011

Blat: Se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute. Umplutura: Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa...

Aperitive amuzante pentru copii

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

Crema de branza (preferata) se aseaza cu ajutorul unui poș, pe felii de castravete. Ochii se fac din bucati mici de masline, iar gura din fasii de rosii. Ca palariute se pot folosi ridichi sau rosii taiate in forma rotunda. Amuzante si colorate, vor inveseli orice platou de aperitive iar copii...

Ceșcuțe aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

Se taie capacul rosiilor si se golesc de continut cu ajutorul unei lingurite. Se umplu cu crema de branza preferata. Se prind tortite din felii de albus de ou fiert. Aburii care ies din cescute pot fi facuti din fasii de castraveti. ”Farfuria„ cescutei va fi capacul de rosie taiat,...

Bruschette cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2011

Rosiile se taie in cuburi mici si se indeparteaza semintele. Se amesteca apoi cu ulei, sare, piper si busuioc tocat marunt. Se prajesc feliile de paine si se freaca cu usturoi toata suprafata acestora. Se aseaza deasupra amestecul cu rosii si se decoreaza cu frunze de busuioc. Se servesc imediat.

Pateuri cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu.  Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta...

Crochete cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Ghebele se toaca marunt, se pun intr-un bol si se amesteca cu morcovul ras, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul si pesmetul. Se amesteca bine toate ingredientele si daca este nevoie se mai adauga pesmet. Se uda mainile cu apa si se formeaza crochetele care fie se prajesc in baie de ulei,...

Croque madame

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Croque madame este un croque monsieur dar cu un ou prăjit deasupra.   Sunt mai multe variații ale acestei rețete pentru care gasiți inspirație și   aici.     Cum procedezi: Ungi două felii de pâine cu unt pe ambele parti, sărezi si piperezi dupa...

Croque monsieur

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Croque monsieur si croque madame sunt doua rețete de gustări tradiționale in Franța.  Sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase. Croque monsieur este un sandwich facut din:  paine, unt,  șunca,  cașcaval  și  smântâna. Se ung 2 felii de...

Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Chifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat,ou, sare ,piper si pesmet. Din compoziția obținuta se formeaza chifteluțele care...

Aperitiv pentru bere

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi galbenusurile, cascavalul ras, untul, faina ,iar la final se inglobeaza albusurile batute spuma cu sare si piper dupa gust. Se amesteca usor ,de jos in sus ,pentru a pastra compozitia...

Batoane de legume cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Se dau pe razatoare cartofii, morcovul si pastarnacul, apoi se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga peste ele: ou, sare, piper, boia dulce si iute dupa gust,usturoiul pisat, 2-3 linguri pesmet, marar si patrunjel tocate marunt. Se amesteca bine apoi ,cu mainile ude se formeaza...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Ouale se mixeaza bine cu sare si piper, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.  La sfarsit se pun:  sunca si ardeiul taiate cuburi mici, maslinele taiate feliute si patrunjelul tocat marunt. Se umplu formele de briose cu compozitia obtinuta .Ingredientele...

Tiropita

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit...

Cornuri cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se...

Tartine cu branza si crema de fasole

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Fasolea se fierbe in apa cu sare ,se scurge si apoi se paseaza . Piureul obtinut se bate bine cu mixerul (sau cu o lingura din lemn) adaugand treptat uleiul. Cand s-a albit si s-a tranformat intr-o pasta fina si cremoasa se adauga usturoiul pisat , zeama de lamaie, menta tocata marunt si boiaua...

Ciuperci umplute pane

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Ciupercile se spala ,se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa. Se amesteca pateul cu ardeiul gras tocat cuburi mici, ceapa verde taiata rondele ,sare si piper dupa gust. Ouale se bat bine cu sare si piper. Se umplu ciupercile cu pasta de pate, se dau mai intai prin faina...

Clatite brasovene

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Umplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se...

Boccelute de clatite cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Se face aluatul amestecand toate ingredientele si se prajesc clatitele. Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura. Intr-o tigaie cu 1 lingura ulei se pun: pieptul de pui taiat in bucati mici, ardeiul gras si ceapa verde tocate marunt. Se lasa pe foc pana se inmoaie toate . Se lasa sa se...

Conopida cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Conopida se spala si se desface in buchetele.Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult pentru a nu-si pierde proprietatile). Conopida ar trebui sa ramana "al dente".Se scurge bine de apa si se lasa sa...

Tartine cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2010

Ciupercile taiate in bucati mici,se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc pana ce se inmoaie. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, se adauga usturoiul tocat fin si vinul. Se lasa pe foc pana cand se evapora vinul, apoi se adauga smantana,cateva picaturi cu zeama de...

Ardei copt umplut cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Ardeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi.  In locul ramas gol se introduce cate o felie de branza sau cascaval. Ouale se bat cu sare si  piper. Pesmetul se amesteca cu susan. Se trece fiecare ardei umplut cu branza prin faina, ou, apoi...

Rulada din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza ,se feliaza si se bate usor.Se condimenteaza cu sare si piper. Resturile de carne ramase se toaca marunt si se pun la calit in putin unt, impreuna cu ceapa, usturoiul si 3 felii de bacon, taiate marunt, pana se inmoaie toate. Separat se prajeste...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Se fierb pipotele si ficatul si apoi se toaca marunt. Se toaca la fel si restul verdeturilor. Se amesteca apoi maruntaiele cu verdeturile ,4 oua, si se asezoneaza cu sare,piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia. Se aseaza...

Chiftelute din orez

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi , sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude,iar la mijloc se pune cate...

Quiche cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2010

Din faina ,unt,ou, sare si apa se framanta un aluat omogen care se da la rece  30min. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu baconul taiat feliute. Dupa ce s-au rumenit , se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Se bat ouale cu...

Afisate 1 - 30 din 58 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]