publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Urzici cu ou si smantana
Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Apa de la urzici nu o aruncati, beti din ea ca e buna pentru...
Cartofi copti cu usturoi si parmezan
Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta de apa si am imprastiat cativa graunti de usturoi, tot in coaja. Am pus tava in cuptorul...
Conopida cu sos de branza si mustar
Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem...
Spaghete cu sos de vinete
Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb foarte repede. Am pus apa la fiert intr-un vas. In momentul in care a inceput sa clocoteasca am...
Zacusca de vinete si masline
Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor! Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita. Legumele coapte le-am scos in doua...
Cartofi taranesti
Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot opri din mancat... Cartofii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie dupa bunul plac al...
Vinete parmigiana
E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare)...
Vinete coapte in vas Zepter
Am spalat vinetele si le-am taiat in doua pe lungime. Am pus jumatatile in vasul Zepter rece, am pus capacul si am pornit focul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am oprit focul, lasand vasul acoperit. Vinetele se coc in continuare. Cand vinetele s-au copt, am luat cu o...
Ratatouille
Am spalat legumele si le-am curatat de coaja. Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs. Am taiat si dovleceii si cepele rondele, tot cu ajutorul robotului. Apoi am taiat trei rosii rondele, cu cutitul de data asta si...
Omleta cu legume
Legumele spalate si curatate bine le-am taiat rondele. Cartofii i-am pus la fiert. Ouale batute le-am amestecat cu casul. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am pus ceapa taiata pestisori si am lasat-o putin la calit. Cand au fiert cartofii ( nu au stat foarte mult fiind taiati...
Spanac cu urda si oua
Am spalat bine spanacul si l-am pus la oparit, in apa clocotita, cateva minute. L-am scurs bine si l-am lasat deoparte. Intr-un vas am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa si usturoiul taiate marunt la inabusit. Am adaugat spanacul, am pus si putin din zeama in care l-am oparit, am...
Vinete Parmigiana
Curatati si taiati vinetele in fasii subtiri. Sarati-le (pentru a neutraliza gustul amar) si lasati-le un timp, apoi clatiti-le cu apa rece si uscati-le cu servetele din hartie. Pudrati-le cu faina. Acoperiti vasul de frigere de 2 l pana ce indicatorul Termocontrolului ajunge in zona verde....
Budinca de broccoli cu morcovi
Broccoli taiat in buchetele, morcovii curatati si taiati i-am pregatit la aburi. Pana s-au racit nitel am amestecat intr-un castron smantana, branza, ouale si putin parmezan ras. Legumele le-am asezat in cateva vase mititele, am turnat peste ele compozitia din castron, am stropit cu ulei de...
Hribi cu mamaliguta
Am incins putin ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoi pisat( fiecare pune cat pofteste) si hribii taiati cubulete. Am amestecat cu grija, sa nu se prinda de tigaie, am adaugat sare, piper si-n final marar tocat. Intre timp am pregatit si mamaliguta si le-am combinat fumos pe o farfurie. Nu-i asa...
Mancare de ardei
Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru. Intr-un vas am...