Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare.Am adaugat apoi iaurtul amestecand usor, treptat faina amestecata cu praful de copt si la final esenta de vanilie.
In fiecare tava am pus...
Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam si uleiul mixand in continuare,apoi iaurtul, smantana, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Omogenizam bine adaugand si esenta, apoi chipsurile de...
Am pus legumele la fiert. Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste in putin unt. Am taiat partea de jos a baghetei si am scos miezul. Am uns cu unt partea exterioara a baghetei. Am batut ouale cu putina sare, am adaugat legumele fierte si scurse, pieptul de pui taiat cubulete, maslinele taiate...
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust.
Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte...
Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata faina in vas de la inceput, punem jumatate , restul adaugam pe parcurs. Incalzim laptele, topim...
Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai...
Am amestecat untul moale cu zaharul, mierea si oul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata si caramelele maruntite. Eu am avut chipsuri de ciocolata si caramele cu lapte pe care le-am maruntit.
Cu ajutorul unei lingurite am pus gramezi mici...
Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca.
Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin...
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.
Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate...
Intr-o tava punem hartie de copt. Ungem hartia cu putin unt topit. Asezam in tava feliile de paine taiate mai subtiri. Asezam paine si in locurile goale dintre felii. Cu ajutorul unei pensule ungem feliile de paine cu unt topit, apoi cu pasta de rosii. Peste paine asezam feliile de muschi,...
Taiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele parti cu vegeta, boia dulce, piper, praf de usturoi,cimbru.
Pe o folie de aluminiu am asezat feliile...
Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.
Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala....
Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor.
Separat se amesteca faina,amidonul,sarea si praful de copt.Se amesteca cele doua compozitii , adaugand si vanilia.Se framanta un aluat...
Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele.
Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si le-am introdus la cuptor pana s-au rumenit.
In timpul coacerii mai miscam tava pentru a rostogoli...
Am intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am introdus in cuptorul incins pana s-au rumenit usor.
In timpul coacerii foietajul a crescut.Am...
Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.
Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca.nu foarte subtire si taiem cercuri mici.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam...
Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora.
Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare cat vrem de lungi si late,le ungem cu ou...
Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze.
Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o...
Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia...
Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru o ora.
Intre timp facem crema.Am pus pe foc laptele,zaharul si ciocolata,amestecand pana s-au...
Punem la fiert pieptul de pui. Taiem cubulete mici castraveciorii si ciupercile, apoi ii punem la scurs intr-o strecuratoare.Tocam marunt patrunjelul.
Taiem marunt pieptul de pui si-l punem intrun vas.Peste carne adaugam castraveciorii si ciupercile pe care la mai stoarcem in maini de...
Pentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece.
Pentru blat am mixat galbenusurile cu sarea si uleiul,am adaugat...
Pentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos.
Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul si cele 2 linguri de lapte. Adaugam apoi faina si cacaoa.Lasam la rece 1 ora.
Formam bilute,...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite,apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand...
Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg.
Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de...
Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din loc in loc.
Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam pieptul de pui invelit in bacon, stropim cu putin vin si introducem la cuptor pentru 50-60 de...
Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Tocam marunt firele de ceapa,dam pe razatoare mozzarella,taiem cuburi ardeiul si sunca.
Batem ouale si le amestecam cu...
Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.
Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.
Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si...
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi adaugam ciocolata topita.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Amestecam cele 2 compozitii, apoi adaugam pepitele de ciocolata si alunele tocate.
Compozitia este mai...
Ungem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra si un praf de sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Adaugam esenta si amestecam bine.
Turnam compozitia in vasul termorezistent.Deasupra asezam felii de pere, apoi presaram...
Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata
Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare.Am adaugat apoi iaurtul amestecand usor, treptat faina amestecata cu praful de copt si la final esenta de vanilie. In fiecare tava am pus...
Briose cu ciocolata si migdale
Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam si uleiul mixand in continuare,apoi iaurtul, smantana, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Omogenizam bine adaugand si esenta, apoi chipsurile de...
Bagheta umpluta cu piept de pui si legume congelate
Am pus legumele la fiert. Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste in putin unt. Am taiat partea de jos a baghetei si am scos miezul. Am uns cu unt partea exterioara a baghetei. Am batut ouale cu putina sare, am adaugat legumele fierte si scurse, pieptul de pui taiat cubulete, maslinele taiate...
Desert prajitura turnata cu mere
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust. Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte...
Cozonac cu aroma de portocala
Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata faina in vas de la inceput, punem jumatate , restul adaugam pe parcurs. Incalzim laptele, topim...
Pariziene cu mere
Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai...
Prajiturele cu ciocolata si caramele
Am amestecat untul moale cu zaharul, mierea si oul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata si caramelele maruntite. Eu am avut chipsuri de ciocolata si caramele cu lapte pe care le-am maruntit. Cu ajutorul unei lingurite am pus gramezi mici...
Gogosi cu ciocolata
Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca. Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin...
Fazan cu legume la cuptor
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati. Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate...
Pizza rapida
Intr-o tava punem hartie de copt. Ungem hartia cu putin unt topit. Asezam in tava feliile de paine taiate mai subtiri. Asezam paine si in locurile goale dintre felii. Cu ajutorul unei pensule ungem feliile de paine cu unt topit, apoi cu pasta de rosii. Peste paine asezam feliile de muschi,...
Muschi de porc rulat cu bacon
Taiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele parti cu vegeta, boia dulce, piper, praf de usturoi,cimbru. Pe o folie de aluminiu am asezat feliile...
Impletitura cu Finetti
Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca. Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala....
Fursecuri cu ciocolata
Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca faina,amidonul,sarea si praful de copt.Se amesteca cele doua compozitii , adaugand si vanilia.Se framanta un aluat...
Chiftelute la cuptor
Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele. Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si le-am introdus la cuptor pana s-au rumenit. In timpul coacerii mai miscam tava pentru a rostogoli...
Cosulete cu crema de branza
Am intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am introdus in cuptorul incins pana s-au rumenit usor. In timpul coacerii foietajul a crescut.Am...
Islere cu crema de ciocolata
Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca.nu foarte subtire si taiem cercuri mici.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam...
Saratele cu cascaval
Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare cat vrem de lungi si late,le ungem cu ou...
Tort cu ricotta si fructe de padure
Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o...
Rata pe varza dulce
Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia...
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru o ora. Intre timp facem crema.Am pus pe foc laptele,zaharul si ciocolata,amestecand pana s-au...
Salata de pui cu ciuperci si castraveciori acri
Punem la fiert pieptul de pui. Taiem cubulete mici castraveciorii si ciupercile, apoi ii punem la scurs intr-o strecuratoare.Tocam marunt patrunjelul. Taiem marunt pieptul de pui si-l punem intrun vas.Peste carne adaugam castraveciorii si ciupercile pe care la mai stoarcem in maini de...
Rulada aperitiv cu crema de branza
Pentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece. Pentru blat am mixat galbenusurile cu sarea si uleiul,am adaugat...
Fursecuri cu ciocolata si caramel
Pentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos. Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul si cele 2 linguri de lapte. Adaugam apoi faina si cacaoa.Lasam la rece 1 ora. Formam bilute,...
''Cetatea Cristinei''
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite,apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand...
Desert chec cu nuci si rahat
Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de...
Piept de pui la cuptor
Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din loc in loc. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam pieptul de pui invelit in bacon, stropim cu putin vin si introducem la cuptor pentru 50-60 de...
Mini baghete umplute
Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de ceapa,dam pe razatoare mozzarella,taiem cuburi ardeiul si sunca. Batem ouale si le amestecam cu...
Rulouri cu ciocolata si alune
Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte. Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si...
Fursecuri cu ciocolata si alune
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi adaugam ciocolata topita. Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Amestecam cele 2 compozitii, apoi adaugam pepitele de ciocolata si alunele tocate. Compozitia este mai...
Prajitura cu pere
Ungem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra si un praf de sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Adaugam esenta si amestecam bine. Turnam compozitia in vasul termorezistent.Deasupra asezam felii de pere, apoi presaram...