Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.
Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe...
Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat...
Am inceput prin a bate separat albusurile de galbenusuri pentru a obtine blatul acesta pufos. Albusurile le-am batut spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul si am tot batut cu mixerul pana s-a format compozitia aceea fina si densa de-ti vine s-o mananci goala. Apoi am batut si...
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.
Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a...
Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca...
Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom
Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata...
Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut...
Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.
Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi...
Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au...
Tortul acesta special dupa cum spuneam, este facut din piscoturi si crema de ciocolata buna si aromata. Crema de ciocolata am obtinut-o punand la topit ciocolata amara impreuna cu frisca lichida si esenta de rom. Am folosit mai multa cantitate de ciocolata decat frisca pentru ca imi doream o...
Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat.
Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte.
Mai intai am...
Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena.
Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, am adaugat si laptele, iar cand s-a omogenizat, am turnat...
Cum am mai spus si in alte randuri, pentru blat am folosit faina neagra. Zica lumea ce-ar vrea, insa eu consider ca e mai sanatoasa decat faina alba si daca tot nu strica prajitura, de ce n-as folosi amestecurile mele de fainuri sanatoase.
Blatul l-am facut ca pentru pandispan din faina,...
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus...
Placinta de dovleac copt
Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte. Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe...
Briose cu struguri negri si ciocolata
Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat...
Prajitura cu mac si crema de gris
Am inceput prin a bate separat albusurile de galbenusuri pentru a obtine blatul acesta pufos. Albusurile le-am batut spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul si am tot batut cu mixerul pana s-a format compozitia aceea fina si densa de-ti vine s-o mananci goala. Apoi am batut si...
Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a...
Fursecuri cu lamaie si stafide
Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca...
Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi
Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata...
Tort cu zmeura si budinca de casa
Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut...
Negresa cu visine si ciocolata
Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara. Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi...
Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata
Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au...
Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț
Tortul acesta special dupa cum spuneam, este facut din piscoturi si crema de ciocolata buna si aromata. Crema de ciocolata am obtinut-o punand la topit ciocolata amara impreuna cu frisca lichida si esenta de rom. Am folosit mai multa cantitate de ciocolata decat frisca pentru ca imi doream o...
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura
Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat. Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte. Mai intai am...
Crema de zahar ars cu arahide si ciocolata
Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, am adaugat si laptele, iar cand s-a omogenizat, am turnat...
Tort cu visine crude si frisca
Cum am mai spus si in alte randuri, pentru blat am folosit faina neagra. Zica lumea ce-ar vrea, insa eu consider ca e mai sanatoasa decat faina alba si daca tot nu strica prajitura, de ce n-as folosi amestecurile mele de fainuri sanatoase. Blatul l-am facut ca pentru pandispan din faina,...
Briose cu visine si ciocolata
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus...