publicat la 02.09.2018
publicat la 22.08.2018
publicat la 08.07.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Placinte de post cu varza sau cartofi
Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa...
Fasole batuta cu ceapa calita si boia
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii. Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper...
Ardei umpluti cu ciuperci
Se curata si se taie ceapa, ardeiul si morcovul, apoi se pun la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. Ciupercile se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun si ele la calit 10 minute impreuna cu celelalte legume. La sfarsit se adauga si orezul, se amesteca bine si se...
Pilaf cu galbiori
Se curata legumele si se toaca dupa preferinta, eu ceapa am taiat-o cubulete, ardeiul felii, iar morcovul l-am dat prin razatoarea mare. Se pune ceapa la calit in uleiul incins, se adauga morcovul, iar apoi ardeiul. Intre timp se spala bine galbiorii si se toaca grosier, apoi se pun si...
Mancarica de mazare
Se curata ceapa, ardeiul si cartofii. Intr-o cratita punem uleiul la incins si calim ceapa cu ardeiul tocate marunt. Dupa 3-4 minute se adauga cartofii taiati cubulete, bulionul si mazarea. Condimentam cu sare si piper macinat, amestecam bine si mai adaugam o cana cu apa calda si...
Rawfaello
Se pun curmalele la inmuiat (de seara pana dimineata sau 2-3 ore) in apa rece cat sa le acopere. Se scurge apa de pe curmale si se paseza cu mixerul vertical pana devin o pasta. Se amesteca cu jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute, apoi se tavalesc prin restul de nuca...
Vinete umplute la cuptor - de post
Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se sareaza si se lasa asa 10 minute, apoi se sterg. se ung cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute. Intre timp, in uleiul incins se soteaza ceapa si usturoiul tocate marunt, ardeiul taiat feliute, dovlecelul si miezul de la...
Tocana de legume cu orez
Se curata legumele si se spala. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se adauga la calit peste ceapa. Ardeii se taie felii subtiri se se pun la calit ultimii. Se spala si se curata de coaja rosiile, apoi se...
Pate vegetal - Hummus
Daca gasiti naut fiert la conserva e foarte bun, eu nu am gasit asa ca l-am fiert. Se pune nautul la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. Se arunca apa in care a stat si se pune alta, apoi se fierbe cca 3 ore. Se lasa sa se raceasca, se curata de coji si se mixeaza turnand si putin din apa in...
Orez picant cu naut
Se pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja. Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana devin sticloase, apoi se adauga orezul, nautul si condimentele, iar apoi 3 cani de apa sau supa de...
Cartofi noi cu ceapa verde si marar
Cartofii se spala si se freaca bine cu un buretel de vase, apoi se taie in doua sau in patru, in functie de cat de mari sunt. Se condimenteza cu sare, piper si boia, se adauga si uleiul si se ''smotocesc'' bine de tot :)). Se pun intr-o tava termorezistenta, se acopera cu o folie de aluminiu...
Turta dulce
Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara, mierea, praful de copt stins cu otet si faina. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase. Se...
Plăcinte răzalite - de post
Se curata cartofii si se spala. Se dau pe razatoarea mica - eu am murdarit robotul de bucatarie, ca de-aia il am:) - apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea cateva minute sa-si lase zeama. Se adauga faina la cartofi, amestecand bine si lasand compozitia moale, ca la clatite....
Papricas de cartofi - de post
Se curata ceapa, usturoiul si morcovii, se spala si se toaca - ceapa si usturoiul cubulete, iar morcovul felii. Se pun la calit in ulei ceapa si morcovii. Cand s-au inmuiat se adauga usturoiul, oregano si paprika, se amesteca bine si se toarne peste ele cca 3 litri de apa rece. Se lasa sa dea in...
Tocanita de soia cu cus-cus
Se pun cuburile de soia la inmuiat in apa calduta. Ceapa si usturoiul se toaca, apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei pana se inmoaie. Se adauga soia scursa de apa, pasta de ardei si o cana cu apa calda si se lasa sa fiarba cca. 20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, se toarna sucul...
Mancarica de ciuperci cu rosii
Se spala bine ciupercile, se taie in doua sau in patru in functie de marime, apoi se stropesc cu suc de lamaie. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Daca sunt proaspete se curata si se toaca rosiile. Se calesc ciupercile in uleiul incins la foc puternic, amestecand...
Cartofi suculenti la cuptor
Se freaca bine coaja cartofilor sub un jet de apa, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se condimenteaza cartofii taiati in fasii cu sare, piper si piper cayenne, apoi se adauga peste uleiul. Se...
Ghiveci de legume cu orez
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se curata ceapa, se taie feliute si se pune la calit 3-4 minute invartind din cand in cand. Ardeiul se spala, se curata, se taie felii si se adauga peste ceapa, se caleste inca 3-4 minute. Se curata vanata si dovlecelul si se taie cuburi.Se adauga in...
Spaghetti aglio,oglio&peperoncino
Se fierb pastele al dente intr-o cantitate suficienta de apa cu sare (1 litru de apa si o lingura rasa de sare la fiecare 100 g de paste), apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Intre timp se curata usturoiul si se taie felioare. Ardeiul se curata de seminte si de vinisoare si se taie...