Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1813
PRIETENI298
Retete

Prajitura cu visine

In Prajituri la 24 Apr 2014

Blat: Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33...

Pizza cu ou sau pizza dupa Paste

In Pizza la 23 Apr 2014

Aluatul: Intr-un castron punem faina,in mijloc facem o adancitura si punem drojdia faramitata,adaugam sarea si apoi apa calduta si incepem sa framantam cu mana,pana se dezlipeste de pe mana.Adaugam uleiul si mai framantam cca 20 min.Lasam la crescut,la loc caldut cca 1 ora. Umplutura:...

Tort de Paste

In Torturi la 19 Apr 2014

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase si se topeste zaharul,se adauga nuca si faina si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se incorporeaza albusurile in galbenusuri cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort,18 cm diametrul,cu...

Cremsnit

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava,am intepat cu furculita si le-am dat la copt.Cuptorul preincalzit,la foc mediu cca...

Cotlet de porc impanat cu ceafa marinata

In Mancaruri cu carne la 19 Apr 2014

Crestam cotletul pana la os,ungem cu ulei si imbracam in condimente.Intre crestaturi punem ceafa marinata si usturoiul taiat maurunt,turnam un pahar cu vin rosu,acoperim vasul de yena cu folie alimentara si lasam cca 15 ore.apoi introducem vasul in cuptor si alsam la foc mic cca 2 ore,din cand in...

Drob in aluat

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2014

Pentru inceput punem la fiert ficatul,dupa ce s-a fiert il lasam sa se raceasca.Cand s-a racit il taiem cubulete mici.Apoi ne ocupam de verdeata,curatam ceapa,usturoiul,le taiem marunt .Incingem ulei intr-un tuciulet si calim ceapa si usturoiul,peste care punem ardeiul taia cubulete si alsam pana...

Cozonac cu nuca,rahat si stafide

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Intr-un caston punem branza dulce,zaharul,zaharul vanilat,omogenizam,apoi adaugam smantana,grisul,ouale si stafidele. Amestecam pana devine o crema omogena. Intr-un vas yena ,diametru cca 15 cm,am pus hartie de copt ca sa fiu sigura ca pot sa o scot frumos,fara sa se rupa,turnam crema...

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 19 Apr 2014

Portionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il taiem marunt,la fel si ceapa. Cand incepe sa fiarba apa,avem grija sa luam spuma formata ca zeama sa...

Tocana de cartofi cu pui

In Mancaruri cu carne la 17 Apr 2014

Spalam pulpa de pui si o taiem in bucatele mai micute.Intr-o cratita incingem ulei si calim puiul,cat sa se rumeneasca pe toate partile.Scoatem bucatele de pui si punem la calit ceapa taiata marunt si  cubuletul de knorr,cand a inceput sa se inmoaie adaugam pasta de tomate,lasam sa fiarba 5...

Baby hering cu mujdei si mamaliga

In Peste la 13 Apr 2014

Lasam la dezghetat pestele,il curatam ,spalam si presaram cu sare.Intr-o farfurie amestecam faina,malai si putina sare.Pestele il punem pe un servet sa  absoarba apa si apoi ii trecem prin amestecul de faian si malai.Incingem uleiul si asezam pestele in tigaie,prajim pe ambele parti pana se...

Tort Diplomat cu zmeura

In Torturi la 12 Apr 2014

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este...

Placinta cu mere si nuca (de post)

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am...

Cosulete cu ceafa de porc si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2014

Aluatul il lasam la dezghetat apoi il impartim in 12 parti egale ,fiecare bucatica o crestam pe margini si o asezam in forme de silicon,eu am pus intai cate o ....am lapsus...hartiute din alea frumoase.....habar n-am cum le zice.....Dupa ce am asezat in forme pregatim umplutura. Taiem ceafa de...

Placinta cu branza si smantana

In Dulciuri la 9 Apr 2014

Lasam foile la temperatura camerei  sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam...

Piept de porc la cuptor cu legume si leurda

In Mancaruri cu carne la 9 Apr 2014

Pregatim pieptul de porc ,crestam pe partea cu sorici,imbracam in condimente si lasam la frigider cca 12-14 ore.Dupa ce a stat la frigider ,prajim pieptul de porc cate 5 min pe fiecare parte,apoi il asezam intr-un vas de yena ,adaugam o cana cu apa si dam la cuptor pentru 2 ore-2 si 1/2 ore la...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de sare si piper, amestecam bine, adaugam ouale si la final mararul tocat marunt. Eu am pus hartie de...

Prajitura cu visine in doua culori

In Prajituri la 1 Apr 2014

Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi. Blat: Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi...

Cozonac cu crema de nuca

In Dulciuri la 30 Mar 2014

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca 10 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie,peste care turnam restul de lapte...

Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde

In Porc la 29 Mar 2014

Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului...

Prajitura cu foi din albus si nuca

In Prajituri la 22 Mar 2014

Foile: Albusurile cu praful de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul brut si zaharul vanilat,se mixeaza spuma tare,se adauga si zeama de lamaie.La final se adauga nuca macinata si faina cernuta.Imbracam o tava cu hartie de copt, dimensiuni 35/25 cm,impartim bezeaua in doua parti egale si...

Omleta sau mic dejun de seara

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2014

Taiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam  doi trei ,stropi de ulei si turnam ''chestia'' aia omogenizata.Cand s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe partea cealalta si...

Strudele cu mere

In Dulciuri la 19 Mar 2014

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Aluatul:...

Gogosi ineluse

In Dulciuri la 17 Mar 2014

Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia  cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min. Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine  si...

Savarine

In Prajituri la 15 Mar 2014

Blat: Intr-un castron punem faina cernuta,in mijloc punem drojdia cu zahar si turnam laptele,nu tot.Separat ouale cu sarea si uleiul le amestecam si apoi le turnam in mijlocul castronului,peste maia.Incepem sa amestecam bine,adaugand si restul de lapte.Omogenizam bine,este un aluat molicel si...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 14 Mar 2014

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf...

Ciorba de fasole boabe-de post

In Mancaruri de post la 14 Mar 2014

Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem...

Prajitura romburi dulci

In Dulciuri la 13 Mar 2014

Blat: Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu...

Salata cu rosii si crutoane

In Salate la 12 Mar 2014

Maslinele le ''dezbracam'' de samburi, ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete. Peste ele adaugam rosia taiata mai marunt, sa nu ne ramana-n gat, potrivim de sare, piper si ulei. Amestecam sa se intrepatrunda aromele, la final adaugam crutoanele si mancam cu pofta....

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 11 Mar 2014

Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si ouale si am omogenizat. Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, apoi faina cernuta si am subtiat cu...

Afisate 1351 - 1380 din 1813 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]