Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete

Ficat de pui cu cartofi noi la cuptor

In Ficat la 10 Mai 2016

Spalam cartofii noi, am ales din cei micuti,ii asezam intr-un vas de lut, presaram sare si verdeturi de Provance si cca 50 ml ulei. Separat calim, cca 5 min in tigaia wok, ficatul de pui, apoi il asezam peste cartofi, adaugam si rosiile , acoperim vasul cu hartie de copt si-l bagam la cuptor cca...

Batoane cu mac

In Piine la 10 Mai 2016

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat, zaharul, sarea si drojdia, am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa minerala la temperatura camerei. Am inceput sa framat bine, apoi am adaugat uleiul si am mai framtat cca 10 min, Am acoperit castronul cu un servet si am lasat s...

Friptura 3 R

In Porc la 8 Mai 2016

Din bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat condimentele cu sarea si mustarul si am omogenizat. Punem pe foc o tigaie, lasam sa se incinga , punem uleiul...

Ceafa lu`porcu la cuptor

In Porc la 30 Apr 2016

Am feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si l-am dat la frigider pana a doua zi. A doua zi am scos din frigider ceafa, intr-o tava de ceramica...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Mai intai degresam bine ouale, apoi le punem la fiert intr-o oala incapatoare. In patru vase ( borcane sau cutii) turnam cca 700 ml apa clocotita, adaugam pliculetul de vopsea lichida, amestecam si apoi adauga 5 linguri de otet de 9 grade. introducem ouale in vasul cu vopsea si le lasam cca...

Tort Paste 2016

In Torturi la 30 Apr 2016

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine  pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu...

Cozonac Paste 2016

In Dulciuri la 30 Apr 2016

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam...

Drob in coaste de porc

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si maraul, le spalam si le tocam marunt, la fel procedam si cu leurda.Carnatii de Plescoi ii taiem bucatele...

Sirop din muguri de brad

In Sirop / Compot la 29 Apr 2016

Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 24 Apr 2016

Mai intai punem la fiert orezul.Intr-o cratita, punem orezul spalat si adaugam 3 cani de apa (masuram cu aceiasi cana si orezul si apa), adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba la foc lent pana este absorbita toata apa.Cat timp se fierbe orezul ne ocupam de legume. Le spalam curatam si taiem...

Bureti de prun cu usturoi verde

In Mancaruri de post la 21 Apr 2016

Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii verificam sa fie buni, adica sa nu aiba viermisori. fiind foarte mici nu am avut probleme cu ei.Curatam si taiem marunt usturoiul si il punem in tigaia wok dupa ce uleiul s-a incins, adaugam si buretii, presaram putina sare si acoperim cu un capac...

Spaghette integrale la cuptor

In Spaghete la 20 Apr 2016

Mai intai punem spaghetele la fiert. Intr-o oala punem cca 3-4 l de apa, adaugam sare si lasam sa dea in clocot, apoi adugam spaghetele si le fierbem cca 6-7 min. Cat timp fierb spaghetele, taiem rulada cubulete. Intr-un castron punem ouale, smantama amestecam, adaugam si branza de oaie rasa si...

Aripioare prajite in tigaia wok

In Pui la 20 Apr 2016

Curatam si spalam aripioarele, apoi le condimentam bine si le lasam acoperite cca 1 ora. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, punem ulei si apoi adaugam aripioarele si le prajim  pana se rumenesc. Mie imi plac mai crocante, asa ca portia mea am lasat-o sa se ''crocanteasca'' mai...

Prajitura cu ciocolata si frisca

In Dulciuri la 18 Apr 2016

Blat: Intr-o craticioara am pus galbenusurile cu zaharul si ciocolata si le-am topit pe baie de abur, apoi am transferat totul intr-un castron, am lasat sa se raceasca cca 20 min si am mixat bine. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat peste...

Loboda prajita cu afumatura de la untura

In Mancaruri cu carne la 18 Apr 2016

Mai intai spalam usturoiul si-l taiem marunt, apoi spalam loboda si o taiem mai mare. Punem tigaia wok la incins adaugam ulei, nu foarte mult, apoi punem usturoiul tocat, asezonam cu sare si piper si lasam la calit cca 5 min, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam si loboda. Amestecam bine...

Mini chec cu smantana si nuca

In Dulciuri la 17 Apr 2016

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam smantana si omogenizam. Separat topim margarina si o lasam 10 min sa se racesca apoi o incorporam in galbenusuri. Adaugam faina cernuta, cacaoa si praful de copt, omogenizam...

Tort Gabriela

In Torturi la 16 Apr 2016

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam...

Fursecuri cu crema de unt

In Dulciuri la 13 Apr 2016

Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de...

Piscoturi de sampanie

In Dulciuri la 12 Apr 2016

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam galbenusurile si amestecam usor sa le incorporam, cernem faina si o...

Carne de vitel la cuptor

In Vita la 11 Apr 2016

Carnea de vitel o taiem cubulete mici, asezam tigaia wok pe aragaz si adaugam ulei, nu foarte mult, dupa ce s-a incins punem cubulete de carne si le lasam cca 15 min, pana isi schimba culoarea, apoi le scoatem pe o farfurie. Separat curatam ceapa, usturoiul si le taiem mai mare. Spalam si curatam...

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

In Dulciuri la 10 Apr 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza...

Salata de legume cu maioneza de post

In Salate la 9 Apr 2016

Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si patrunjelul si le punem la fiert, dupa ce au fiert lasam sa se raceasca bine. castravetii si gogosarii...

Negresa de post cu lapte de cocos

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Intr-un castron punem laptele de cocos (trebuie agitat bine inainte sa fie scos din conserva, este gros) adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Separat amestecam faina cernuta cu cacaoa, bicarbonatul amestecat cu praful de copt si...

Spaghette integrale cu sos iute si carne de porc

In Spaghete la 6 Apr 2016

Mai intai am taiat carnea cubulete mici am condimentat-o cu sare de mare si ierburi de Provance si am lasat-o la frigider 1 ora.  Tigaia wok am asezat-o pe aragaz, am lasat sa se incinga si am rasturnat conserva cu rosii, am clatit cutia cu putina apa si am turnat-o in tigaie. Am adaugat,...

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit 8 forme de ceramica in care am pus zaharul caramelizat, ne miscam repede ca se intareste cat...

Rulouri rapide

In Dulciuri la 3 Apr 2016

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava speciala pentru rulouri ( adica niste cuie infipte intr-o placa care sa incapa in tava de la aragaz,...

Prajitura rapida cu visine si nuca

In Dulciuri la 1 Apr 2016

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn, dupa ce am omogenizat bine, adaugam untul topit , amestecam...

Chiftelute cu de toate, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele, curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Ceapa verde si leurda le taiem marunt, taiem si maraul marunt. Intr-un castron incapator punem carnea de vita si de porc si o amestecam, adaugam sare, apoi...

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene

In Porc la 31 Mar 2016

Bucata de pulpa o portionam, apoi presaram sare si condimente de Provance, asezam intr-un vas de ceramica, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor la foc mediu cca 1 ora, apoi scoatem din cuptor, dam deoparte hartia de copt, eliminam spuma formata. Leurda o taiem marunt, apoi o asezam peste...

Ciorba de vitel cu bors

In Ciorbe la 31 Mar 2016

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de...

Afisate 931 - 960 din 1811 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]