Pentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc iar apoi ii scoatem pe servetele absorbante. Punem apa la fiert cu lingurita de sare si putin ulei de...
Pentru inceput tocam ceapa si usturoiul marunt.Incingem o tigaie si calim aproximativ 5 minute ceapa cu usturoiul. Punem sare, piper si patrunjel peste carnea tocata si amestecam. Dupa ce au trecut cele 5 minute adaugam carnea in tigaie.Omogenizam iar apoi turnam paharul cu vin. Lasam pe foc...
Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de...
Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam...
Eu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete potrivite.Batem ouale cu un praf de sare,piper si un praf de paprika.Intr-o tigaie incinsa punem putin...
Prima data preparam snitelele de pui. Peste cele 4 felii presaram piper si sare.Le amestecam bine.Batem 2 oua.Trecem pe rand fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Repetam acest proces de 2 ori pentru fiecare felie. Incalzim uleiul intr-o oala cu peretii mai inalti. Punem...
Pentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar apoi adaugam bucatile de costita. Pana se rumenesc costitele,tocam ceapa si cei 2 catei de usturoi...
Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de...
Curatam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi tocat feliute subtiri.Taiem prazul pe jumatate(la fel ca in poze)iar apoi il taiem in cubulete...
Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in...
Fiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Eu nu am folosit pesmet cumparat. Am luat un pachet de biscuiti si am folosit 50 g de biscuiti.I-am sfaramat cu furculita.Am pus cele 4 linguri de ulei intr-o tigaie dam focul la minim iar dupa 1 minut am adaugat pesmetul.Dupa inca un 1 minut...
Trebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa amestecam faina treptat.Eu am pus cate o lingura pana acum incorporat toata faina.Daca se intareste...
Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron si adaugam 3 linguri ulei de masline iar apoi adaugam toate condimentele si pasta de ardei....
Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare.
Dupa ce fierbe, adunam spuma. Dupa ce sunt fierte bine toate ingredientele, strecuram supa.
Punem supa pe foc si adaugam 1 cub knorr si fideaua dupa ce da in clocot....
Topim untul in tigaie. Punem cele 2 felii de paine. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti.
Taiem cele doua felii de paine pe diagonala formand astfel 4 triunghiuri.Doua triunghiuri trebuie unse cu iaurt iar celalate doua cu dulceata de capsune
Punem felia unsa cu dulceata deasupra...
Eu am folosit felii de miez de paine. Puteti sa folositi si felii de paine integrala sau sau cu cereale dar fara coaja. Asezam pe primele doua felii de paine cate 1 felie de cascaval, 2 felii de sunca de pui, cate 1 frunza de salata verde si inca 1 felie de cascaval pe fiecare felie. Acoperim cu...
Decupam feliile de miez in forma rotunda. Eu am folosit o cana. Puteti sa folositi si forme speciale rotunde. La fel procedam si cu fellile de sunca, cascaval si cu frunzele de salata.Castravetele il taiem feliute.
Punem pe miez sunculita, cascavalul, frunzele de salata si 2 feliute de...
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati feliute, ciupercile si carnea tocata. Le lasam 10 minute ca sa se inmoaie....
Blat:
Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste crema de cacao si omogenizam. Apoi...
Intr-o craticioara punem la fiert crenvrusti.
Taiem cubulete castravetele,felia de branza, felia de cascaval si maslinele.
Le amestecam cu crema de branza.Taiem bagheta pe jumatate si o incalzim putin in tigaie.
Intindem uniform compozitia iar apoi adaugam si cei 2 crenvursti. Pofta buna...
Punem 2 felii miez de paine una peste alta,formand o felie mai groasa.Tocam marunt castravetele,jumatatea de ardei si felia de cascaval.Le amestecam cu smantana si branzica topita.Le amestecam bine iar apoi le intindem uniform.Deasupra asezam cate 3 felii de sunca de pui pe cele 2 felii.Acoperim...
Intr-o oala fierbem laptele cu cele 6 linguri de zahar,praful de sare si cele trei lingurite de esenta.Atunci cand laptele incepe sa fiarba adaugam cele 100 g de gris,presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.Dam focul mic si amestecam timp de 15 minute.Dupa ce trec cele 15 minute luam oala de...
Pentru inceput incingem cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron se bat ouale cu leusteanul,sarea si piperul.
Dam cascavalul pe razatoare si taiem feliile de salam cubulete,dupa care le amestecam cu ouale batute. Stropim formele de hartie pentru briose cu putin ulei iar apoi turnam...
Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Intr-un vas mare adaugam restul de faina, lingurita de miere, laptele, cele 13 g de unt si praful de...
Punem la fiert oul.Cele 4 felii de paine le lasam in prajitorul de paine pe ambele parti.Ungem doua din feliile de paine cu unt.Deasupra punem feliutele de salam dupa ce le-am decupat.Apoi folosim bucatele de albus de ou si masline pentru ochi si sprancene.Pentru nas folosim cascaval.Eu am servit...
Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de lapte,zahar,unt,sare,scortisoara si 1 lingurita de esenta de lamaie.Adaugam ouale,amestecam iar apoi adaugam drojdia...
Amestecam carnea tocata cu o lingurita de ketchup,una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper.Din compozitie formam 3 burgeri si apoi ii lasam la frigider aproximativ 15 minute.Intre timp taiem ceapa rondele,punem un praf de sare si o lingurita de otet si lasam...
Clatite pufoase reteta
Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam intr-un vas galbenusurile,laptele,esenta de vanilie si untul.Apoi turnam amestecul de galbenus cu lapte...
Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40...
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 5 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...
Taci si inghite ardelenesc
Pentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc iar apoi ii scoatem pe servetele absorbante. Punem apa la fiert cu lingurita de sare si putin ulei de...
Lasagna
Pentru inceput tocam ceapa si usturoiul marunt.Incingem o tigaie si calim aproximativ 5 minute ceapa cu usturoiul. Punem sare, piper si patrunjel peste carnea tocata si amestecam. Dupa ce au trecut cele 5 minute adaugam carnea in tigaie.Omogenizam iar apoi turnam paharul cu vin. Lasam pe foc...
Piept de rata cu sos de portocale
Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de...
Tort cu fructe si crema de mascarpone
Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam...
Fritatta cu ceapa verde si cartofi
Eu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete potrivite.Batem ouale cu un praf de sare,piper si un praf de paprika.Intr-o tigaie incinsa punem putin...
Hamburger cu snitel de pui
Prima data preparam snitelele de pui. Peste cele 4 felii presaram piper si sare.Le amestecam bine.Batem 2 oua.Trecem pe rand fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Repetam acest proces de 2 ori pentru fiecare felie. Incalzim uleiul intr-o oala cu peretii mai inalti. Punem...
Costite de porc lipicioase
Pentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar apoi adaugam bucatile de costita. Pana se rumenesc costitele,tocam ceapa si cei 2 catei de usturoi...
Spaghete cu chiftele si sos de rosii
Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de...
Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon
Curatam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi tocat feliute subtiri.Taiem prazul pe jumatate(la fel ca in poze)iar apoi il taiem in cubulete...
Copanele cu bacon si piure de cartofi
Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in...
Macaroane cu pesmet
Fiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Eu nu am folosit pesmet cumparat. Am luat un pachet de biscuiti si am folosit 50 g de biscuiti.I-am sfaramat cu furculita.Am pus cele 4 linguri de ulei intr-o tigaie dam focul la minim iar dupa 1 minut am adaugat pesmetul.Dupa inca un 1 minut...
Clatite cu ciocolata
Trebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa amestecam faina treptat.Eu am pus cate o lingura pana acum incorporat toata faina.Daca se intareste...
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron si adaugam 3 linguri ulei de masline iar apoi adaugam toate condimentele si pasta de ardei....
Supa de pui
Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare. Dupa ce fierbe, adunam spuma. Dupa ce sunt fierte bine toate ingredientele, strecuram supa. Punem supa pe foc si adaugam 1 cub knorr si fideaua dupa ce da in clocot....
Sandvis cu unt si dulceata
Topim untul in tigaie. Punem cele 2 felii de paine. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti. Taiem cele doua felii de paine pe diagonala formand astfel 4 triunghiuri.Doua triunghiuri trebuie unse cu iaurt iar celalate doua cu dulceata de capsune Punem felia unsa cu dulceata deasupra...
Sandvis minunat
Eu am folosit felii de miez de paine. Puteti sa folositi si felii de paine integrala sau sau cu cereale dar fara coaja. Asezam pe primele doua felii de paine cate 1 felie de cascaval, 2 felii de sunca de pui, cate 1 frunza de salata verde si inca 1 felie de cascaval pe fiecare felie. Acoperim cu...
Mini-Sandvis
Decupam feliile de miez in forma rotunda. Eu am folosit o cana. Puteti sa folositi si forme speciale rotunde. La fel procedam si cu fellile de sunca, cascaval si cu frunzele de salata.Castravetele il taiem feliute. Punem pe miez sunculita, cascavalul, frunzele de salata si 2 feliute de...
Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati feliute, ciupercile si carnea tocata. Le lasam 10 minute ca sa se inmoaie....
Prajitura cu zmeura si ciocolata
Blat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste crema de cacao si omogenizam. Apoi...
Sandvis bagheta
Intr-o craticioara punem la fiert crenvrusti. Taiem cubulete castravetele,felia de branza, felia de cascaval si maslinele. Le amestecam cu crema de branza.Taiem bagheta pe jumatate si o incalzim putin in tigaie. Intindem uniform compozitia iar apoi adaugam si cei 2 crenvursti. Pofta buna...
Sandvis pufos cu miez de paine
Punem 2 felii miez de paine una peste alta,formand o felie mai groasa.Tocam marunt castravetele,jumatatea de ardei si felia de cascaval.Le amestecam cu smantana si branzica topita.Le amestecam bine iar apoi le intindem uniform.Deasupra asezam cate 3 felii de sunca de pui pe cele 2 felii.Acoperim...
Gris cu lapte si dulceata
Intr-o oala fierbem laptele cu cele 6 linguri de zahar,praful de sare si cele trei lingurite de esenta.Atunci cand laptele incepe sa fiarba adaugam cele 100 g de gris,presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.Dam focul mic si amestecam timp de 15 minute.Dupa ce trec cele 15 minute luam oala de...
Mini omlete pentru micul-dejun
Pentru inceput incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron se bat ouale cu leusteanul,sarea si piperul. Dam cascavalul pe razatoare si taiem feliile de salam cubulete,dupa care le amestecam cu ouale batute. Stropim formele de hartie pentru briose cu putin ulei iar apoi turnam...
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Intr-un vas mare adaugam restul de faina, lingurita de miere, laptele, cele 13 g de unt si praful de...
Sandvis delicios
Punem la fiert oul.Cele 4 felii de paine le lasam in prajitorul de paine pe ambele parti.Ungem doua din feliile de paine cu unt.Deasupra punem feliutele de salam dupa ce le-am decupat.Apoi folosim bucatele de albus de ou si masline pentru ochi si sprancene.Pentru nas folosim cascaval.Eu am servit...
Sandvici cu ou si gogosi aromate pentru micul dejun
Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de lapte,zahar,unt,sare,scortisoara si 1 lingurita de esenta de lamaie.Adaugam ouale,amestecam iar apoi adaugam drojdia...
Burger a la Jamie Oliver
Amestecam carnea tocata cu o lingurita de ketchup,una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper.Din compozitie formam 3 burgeri si apoi ii lasam la frigider aproximativ 15 minute.Intre timp taiem ceapa rondele,punem un praf de sare si o lingurita de otet si lasam...
Clatite pufoase reteta cu miere si nuci
Clatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam intr-un vas galbenusurile,laptele,esenta de vanilie si untul.Apoi turnam amestecul de galbenus cu lapte...
Tocanita din pipote si inimi de pui
Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40...
Cheesecake cu sos de pere
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 5 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...