Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am fiert.Daca doriti puteti sa il taiati si inainte sa il puneti la fiert.Apoi am pus bucatele de carne...
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj.Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare.Intr-o tigaie punem ciupercile,ardeiul si ceapa tocate feliute subtiri si le lasam cam 5-6 minute ca sa se inmoaie. Apoi amestecam compozitia cu...
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...
Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei.
Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa...
Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.Trebuie sa indepartam cativa milimetri feliile una de cealalata. Asezam cartofii intr-o tava de copt in...
Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava...
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.
Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem...
Spalam copanelele si apoi le oparim in apa fiarta timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute le scoatem si le dezpielitam. Punem uleiul la incins intr-o oala mai inalta.
Mai intai dam copanelele prin faina,apoi prin ou si ultima oara prin fulgi de porumb. Le punem in baia de ulei...
Inainte de toate taiem osul de porc in mai multe bucati. Le spalam bine apoi le punem la fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Intre timp tocam legumele marunt. Dupa cca 1 ora schimbam apa si continuam fierberea adaugand si legumele. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam orezul si amestecam...
Pentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam untul.Amestecam incet pana se topeste. Aici ar fi trebuit sa o punem la frigider timp de 1-2 h. Eu nu am avut...
Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa care torn uleiul. Amestecam pana obtinem omogenitate.
Urmatorul pas consta in punerea fainii...
Ciorba de pui a la grec
Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am fiert.Daca doriti puteti sa il taiati si inainte sa il puneti la fiert.Apoi am pus bucatele de carne...
Penne gratinate cu sunca,ciuperci,cascaval si sos de rosii
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj.Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare.Intr-o tigaie punem ciupercile,ardeiul si ceapa tocate feliute subtiri si le lasam cam 5-6 minute ca sa se inmoaie. Apoi amestecam compozitia cu...
Cheesecake cu dulceata de visine
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...
Cheesecake cu sos de mere
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de...
Tocanita cu carne de vita
Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei. Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa...
Cartofi acordeon cu bacon
Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.Trebuie sa indepartam cativa milimetri feliile una de cealalata. Asezam cartofii intr-o tava de copt in...
Prajitura pufoasa cu crema de lamaie
Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Reteta de preparare a papanasilor Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt. Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem...
Ciocanele crocante de pui
Spalam copanelele si apoi le oparim in apa fiarta timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute le scoatem si le dezpielitam. Punem uleiul la incins intr-o oala mai inalta. Mai intai dam copanelele prin faina,apoi prin ou si ultima oara prin fulgi de porumb. Le punem in baia de ulei...
Ciorba de porc cu os afumat
Inainte de toate taiem osul de porc in mai multe bucati. Le spalam bine apoi le punem la fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Intre timp tocam legumele marunt. Dupa cca 1 ora schimbam apa si continuam fierberea adaugand si legumele. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam orezul si amestecam...
Briose pufoase cu zmeura
Pentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam untul.Amestecam incet pana se topeste. Aici ar fi trebuit sa o punem la frigider timp de 1-2 h. Eu nu am avut...
Prajitura cu cirese
Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa care torn uleiul. Amestecam pana obtinem omogenitate. Urmatorul pas consta in punerea fainii...