publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Macrou in sos de rosii
Am avut macroul in congelator.L-am decongelat,spalat sarat,piperat si l-am pus in tava unsa cu ulei de masline. Am adaugat usturoiul ,vinul,sucul de rosii,rozmarinul si busuiocul si l-am bagat la cuptor pana s-a rumenit frumos. A iesit o bunatate.
Goujonette de somon cu ciuperci
Pentru inceput facem o marinata din:sare,piper,1 lingura ulei de masline,oregano,rozmarin ,1 lingura zeama de lamaie,1lingura zeama de portocala si punem pentru 10-15 minute goujonettele de somon la marinat. Acum ne ocupam de ciuperci.Le spalam,taiem feliute si le punem intr-un wook...
Peste cu rosii la cuptor
Pestele se curata,eviscereaza si se spala.Intr-un vas termorezistent se aseaza pestele,care se asezoneaza cu sare,piper cimbru,rozmarin(cimbru si rozmarinul dupa gust).Jumatatea de lamaie taiata felii se pune printre peste.Deasupra se pun feliile de rosii(taiate rondele),usturoiul,uleiul si...
Macrou in sos picant
Pestele se eviscereaza si se spala bine. Se sareaza si se aseaza intr-o tava. Se stropeste cu ulei si se da la cuptor. Intre timp se pun intr-un ibric foi de dafin, piper, sare, usturoiul tocat marunt, tarhonul si apa. Dupa ce da cateva clocote se strecoara ,se adauga vinul si sucul...
File de somon cu rozmarin
Se spala pestele si se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline. Pestele se sareaza, condimenteaza cu piper ,zeama de lamaie si ulei de rozmarin. Deasupra se toarna vinul alb si se da la cuptor. Se tine in cuptor pana se rumeneste usor. Eu l-am servit cu garnitura de salata orientala...
Pasta de hering
Pestele se lasa la dezghetat. Se taie capul si se scot intestinele. Se spala bine si se aseaza intr-o cratita de 2-3 l. Uleiul, vinul, sarea, piperul , foaia de dafin, usturoiul se pun peste peste....
File de pangasius la cuptor
Se spala pestele si se aseaza intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei de masline. Se stropeste cu zeama de lamaie,uleiul ramas ,vinul ,se condimenteazasi se da la cuptor pentru 20-30 min. Se serveste cu garnitura de cartofi natur.
Peste marinat
Se taie pestele in bucati mici - circa 5 cm. Se aseaza intr-o cratita in care se toarna apoi celelalte ingrediente. Se pun pe foc si se lasa 5 minute dupa primul clocot. Puneti la rece pentru 2-3 zile toata compozitia.
Biban cu sos dulce- acrisor
Se curata pestele, se despica, se spala. Din zeama si coaja razuita de lamaie,cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, maghiran,ulei de masline, 200 ml. vin alb, boia ,1 lingura Oyster Souce, 1 lingura Sweet & Sour, 1 lingura Worcester Souce se face un sos. Bibanii se aseaza in...
Dorada in crusta de sare la cuptor
Se spala pestele, se pune la scurs (nu se mai curata solzii) si in interiorul sau se pun apoi feliile de lamiie. Se amesteca sarea cu faina si apa. Pui hirtie de copt in tava, pestele se unge pe o parte din amestecul de mai sus, apoi se aseaza in tava pe partea unsa si peste el se toarna...
Rechin la cuptor
Se spala bucatile de rechin si se pun la macerat intr-un amestec de : vin, sare ,piper si ulei de masline. Se tine la rece vreo 2 ore. Dupa 2 ore se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline, se pune solutia in care a stat la macerat, zeama de la 2 lamai, crengute de rozmarin si se da la...
Sardine la cuptor
Am curatat sardinele de solzi si maruntaie, le-am spalat bine si le-am aliniat in tava. Am adaugat printre ele patrujelul tocat marunt, usturoiul, sarea, oregano si piperul. Le-am stropit apoi cu ulei de masline si sucul de la lamiie si portocala. Le-am bagat la cuptor pentru 20-25 de minute.
File de cod cu cartofi si tarhon
Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai...
Dorada cu sos de rosii
Se spala pestele, se curata de solzi, se eviscereaza,se sareaza si se pue intr-o tava unsa cu ulei. Se taie ceapa solzisori,rosiile cubulete, usturoiul pisat ,sare, piper ,vinul si se toarna totl peste peste. Se adauga caperele,oregano, uleiul si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Caras cu mujdei de rosii
Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala, se tavaleste prin faina si se prajeste. TIPS. Daca-l crestezi pe spate la jumatate de centimetru, atunci scapi si de deranjul oaselor, care, fragmentate asa, se inmoaie la prajit Mujdei: Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca...
File de peste pe pat de legume
Cartofii se fierb se taie rondele si se aseaza in tava unsa cu ulei.Peste ei se pun ardeii taiati cubulete,porumbul,iar deasupra fileurile de peste.Peste toata aceastanebunie se rade cascavalul.Se lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 min.
Chiftelute de pangasius
Se fierb morcovii si cartofii Se dau toate ingredientele prin masina de tocat Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc
Icre de crap delicioase
Tips: Daca aveti icre abia scoase din peste, trebuie sa le lasati trei-patru zile in frigider cu putina sare si ulei. Daca le cumparati din supermarket atunci nu e nevoie de aceasta operatiune. Icrele si grisul fiert se pun in vasul de mixer si se mixeaza turnind cite putin ulei. Se mixeaza...
Şalău la tavă
Se face patul de legume dupa ce se unge tava cu putin ulei. Pestele sa da cu un praf de sare si piper, se umple cu lamiie si boabe de strugure si se aseaza pe patul de legume. Se pune o cescuta de apa si un pahar de vin alb, dupa care pestele trage un pui de somn pe patul de legume la cuptor. Cam...