Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...
Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).
Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...
Somonul crud, proaspat, se spala, se pune intr-un vas si se stropeste din belsug cu zeama de lime , cu sare si piper. Se lasa 12 ore la frigider. Poate si servit pe pat de rucola, cu piine prajita, etc.
Se spala crevetii si se calesc in usturoi citeva minute, apoi se adauga paharul cu vin si se lasa la fiert citeva minute. Apoi se adauga supa de peste (se obtine prin fierberea pestelui cu legumele). Se adauga dupa gust patrunjel, chili, sare si piper.
Se pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cind carnea e bine patrunsa se adauga vinul si amesteca pina scade foarte mult. La final punem...
Intai se face umplutura: se calesc ceapa cu morcovul, usturoiul, se adauga condimentele, sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic. Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte, se adauga umplutura, restul de macaroane iar deasupra sosul Bechamel. Se lasa...
Se fierbe spanacul un clocot, pana se inmoaie. Se ia cu spumiera si cand se racoreste se taie. Se prajeste ceapa, dupa care se pune 1 lingura bulion. Se adauga spanacul si zeama in care a fiert acesta. Se pune Delikat si zeama de lamaie dupa gust. POFTA BUNA!
Reteta trimisa de Ramona Drosu...
Se fierb cartofii in coaja, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Separat se fierbe orezul,ceapa se toaca si se caleste. Se amesteca ceapa cu cartofii si orezul, se adauga bulionul, patrunjelul, mararul, sarea, piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se dau la cuptor, intr-o...
Se spala rosiile, se taie de un deget grosime, se presara cu sare si se lasasa se scurga de zeama pe un tocator din lemn. Se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se piseaza usturoiul si se freaca cu putina sare si ulei. Se toarna peste feliile de rosii putin mujdei si se presara...
Se toaca ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa,ardeiul taiat inele si rosiile taiate rondele fine si se lasa se inmoaie.Separat se fierbe orezul,se scurge si se adauga peste legume impreuna cu patrunjelul tocat.Se mai la sa la fiert 10 min si se adauga sarea.Apoi se baga la cutor pentru 15...
Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...
Se caleste ceapa, peste care se pun: morcovul, ciupercile, orezul si condimentele. Se amesteca in jur de 10 minute pe foc, apoi se pun in foile de varza si se ruleaza. Se aseaza in craticioara, se stropesc cu bulion, se arunca printre ele si o foaie, doua de dafin si se pun la cuptor...
Se curata telina, se taie sferturi si se pune la fiert cu apa si sare. Separat se fierb cartofii in coaja si cand sunt gata se decojesc. Se scurge telina fiarta si se paseaza impreuna cu cartofii. Se adauga uleiul sau margarina, sare si se amesteca. Poate fi o garnitura delicioasa pentru snitelul...
Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in...
Ceapa se toaca si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate si orezul, care a fost spalat inainte. Cand ceapa devine aurie, se stinge cu o cana de apa, se adauga o lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se opreste focul si se amesteca verdeata tocata cu...
Intai se face umplutura: Se calesc ceapa cu morcovul,usturoiul ,se adauga condimentele,sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic.Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte,se adauga umplutura,restul de macaroane, iar deasupra sosul Bechamel.Se lasa la...
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida...
Se curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin razatoarea mica. Se amesteca toate legumele, se condimenteaza cu sare, piper si marar pana se omogeneaza. Se...
Se lasa soia in apa rece de pe o zi pe alta. Se pune soia la fiert,dupa care se scurge si se da prin masina de tocat. Se pregateste compozitia de sarmale cu ceapa calita, delikatul, bulionul, orezul si morcovul dat pe razatoarea mica si verdeata. Se fac sarmalutele si se lasa la fiert. Se poate...
Se curata morcovii, ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt, morcovii cubulete si cartofii felii groase. Sunca afumata se taie cubulete sau felii.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ceapa si morcovii. Se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga sunca si se amesteca pana ce...
Amestecam mustarul, mierea, otetul uleiul, cimbru, sare si ulei, ungem bucatile de carne si le lasam la marinat vreo 2 ore.
Incingem tigaia, punem untul sa sfaraie, punem bucatile marinate, le rumenim bine pe ambele parti, apoi turnam vinul si le lasam pe foc pana scade vinul; ciupercutele se...
1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min;
2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola...
Dovleceii se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga dovleceii scursi de zeama. Se lasa la foc mic, acoperiti, amestecand din cand in cand.
Untul se pune la topit si se adauga 2 linguri de faina. Se adauga...
Prepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile taiate le prajim in ulei,cu capacul pus cam 7-9 min.
Dupa ce am prajit legumele,adaugam...
Umplutura pt rosii se poate prepara in diverse moduri,eu va propun urmatoarea:
Salamul se taie cubulete,la fel si ouale. Verdeata se taie fin. Intr-un vas amestecam salamul,ouale,porumbul,verdeata si un pic de sare(dupa gust)
Apoi adaugam maioneza sau smantana:
Rosiile le spalam, taiem...
Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din 200 g crema de branza, 100 g smantana si cateva linguri de dulceata facem crema colorata, pe care o...
Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc.
Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu.
Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si pasta de tomate.
Se toarna peste...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute.
Crema 1 : mixam ingredientele si la Crema 2 la fel,...
Chec cu cacao
Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...
Rulada cu banane
Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas. Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...
Chec alb/negru
Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare). Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...
Somon marinat
Somonul crud, proaspat, se spala, se pune intr-un vas si se stropeste din belsug cu zeama de lime , cu sare si piper. Se lasa 12 ore la frigider. Poate si servit pe pat de rucola, cu piine prajita, etc.
Supa de creveti
Se spala crevetii si se calesc in usturoi citeva minute, apoi se adauga paharul cu vin si se lasa la fiert citeva minute. Apoi se adauga supa de peste (se obtine prin fierberea pestelui cu legumele). Se adauga dupa gust patrunjel, chili, sare si piper.
Cannelloni con carne
Se pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cind carnea e bine patrunsa se adauga vinul si amesteca pina scade foarte mult. La final punem...
Musaca de macaroane cu soia
Intai se face umplutura: se calesc ceapa cu morcovul, usturoiul, se adauga condimentele, sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic. Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte, se adauga umplutura, restul de macaroane iar deasupra sosul Bechamel. Se lasa...
Mincarica de spanac cu bulion
Se fierbe spanacul un clocot, pana se inmoaie. Se ia cu spumiera si cand se racoreste se taie. Se prajeste ceapa, dupa care se pune 1 lingura bulion. Se adauga spanacul si zeama in care a fiert acesta. Se pune Delikat si zeama de lamaie dupa gust. POFTA BUNA! Reteta trimisa de Ramona Drosu...
Ardei umpluti cu cartofi si orez
Se fierb cartofii in coaja, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Separat se fierbe orezul,ceapa se toaca si se caleste. Se amesteca ceapa cu cartofii si orezul, se adauga bulionul, patrunjelul, mararul, sarea, piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se dau la cuptor, intr-o...
Rosii prajite de post
Se spala rosiile, se taie de un deget grosime, se presara cu sare si se lasasa se scurga de zeama pe un tocator din lemn. Se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se piseaza usturoiul si se freaca cu putina sare si ulei. Se toarna peste feliile de rosii putin mujdei si se presara...
Mincarica de orez cu legume
Se toaca ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa,ardeiul taiat inele si rosiile taiate rondele fine si se lasa se inmoaie.Separat se fierbe orezul,se scurge si se adauga peste legume impreuna cu patrunjelul tocat.Se mai la sa la fiert 10 min si se adauga sarea.Apoi se baga la cutor pentru 15...
Galusti de ciuperci cu sos de rosii
Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...
Sarmalute de post
Se caleste ceapa, peste care se pun: morcovul, ciupercile, orezul si condimentele. Se amesteca in jur de 10 minute pe foc, apoi se pun in foile de varza si se ruleaza. Se aseaza in craticioara, se stropesc cu bulion, se arunca printre ele si o foaie, doua de dafin si se pun la cuptor...
Piure de telina
Se curata telina, se taie sferturi si se pune la fiert cu apa si sare. Separat se fierb cartofii in coaja si cand sunt gata se decojesc. Se scurge telina fiarta si se paseaza impreuna cu cartofii. Se adauga uleiul sau margarina, sare si se amesteca. Poate fi o garnitura delicioasa pentru snitelul...
Salata de conopida
Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in...
Ardei umpluti de post
Ceapa se toaca si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate si orezul, care a fost spalat inainte. Cand ceapa devine aurie, se stinge cu o cana de apa, se adauga o lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se opreste focul si se amesteca verdeata tocata cu...
Musaca de macaroane cu soia
Intai se face umplutura: Se calesc ceapa cu morcovul,usturoiul ,se adauga condimentele,sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic.Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte,se adauga umplutura,restul de macaroane, iar deasupra sosul Bechamel.Se lasa la...
Supa de conopida cu rosii
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida...
Chiftelute cu ciuperci
Se curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin razatoarea mica. Se amesteca toate legumele, se condimenteaza cu sare, piper si marar pana se omogeneaza. Se...
Sarmalute de post cu soia
Se lasa soia in apa rece de pe o zi pe alta. Se pune soia la fiert,dupa care se scurge si se da prin masina de tocat. Se pregateste compozitia de sarmale cu ceapa calita, delikatul, bulionul, orezul si morcovul dat pe razatoarea mica si verdeata. Se fac sarmalutele si se lasa la fiert. Se poate...
Mincarica de cartofi
Se curata morcovii, ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt, morcovii cubulete si cartofii felii groase. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ceapa si morcovii. Se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga sunca si se amesteca pana ce...
Cotlete la tigaie a la Adela
Amestecam mustarul, mierea, otetul uleiul, cimbru, sare si ulei, ungem bucatile de carne si le lasam la marinat vreo 2 ore. Incingem tigaia, punem untul sa sfaraie, punem bucatile marinate, le rumenim bine pe ambele parti, apoi turnam vinul si le lasam pe foc pana scade vinul; ciupercutele se...
Tort cu pepene galben a la Adela
1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola...
Mancarica de dovlecel cu carnat si ou ochi a la Alina
Dovleceii se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga dovleceii scursi de zeama. Se lasa la foc mic, acoperiti, amestecand din cand in cand. Untul se pune la topit si se adauga 2 linguri de faina. Se adauga...
Cuibusor de pasarele a la Ludmila
Prepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile taiate le prajim in ulei,cu capacul pus cam 7-9 min. Dupa ce am prajit legumele,adaugam...
Rosii umplute”haioase si gustoase”
Umplutura pt rosii se poate prepara in diverse moduri,eu va propun urmatoarea: Salamul se taie cubulete,la fel si ouale. Verdeata se taie fin. Intr-un vas amestecam salamul,ouale,porumbul,verdeata si un pic de sare(dupa gust) Apoi adaugam maioneza sau smantana: Rosiile le spalam, taiem...
Cheesecake marmorat a la Simona Anomiss
Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din 200 g crema de branza, 100 g smantana si cateva linguri de dulceata facem crema colorata, pe care o...
Friptura de ceafa de porc la cuptor a la Stelian
Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc. Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu. Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si pasta de tomate. Se toarna peste...
Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute. Crema 1 : mixam ingredientele si la Crema 2 la fel,...