publicat la 07.12.2018
publicat la 25.10.2018
publicat la 19.07.2018
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Penne Barilla cu ton si parmezan la cuptor
Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert. Separat curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si usturoiul....
Gratar cu garnitura de cartofi
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare. Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de yena. Ii condimentam dupa bunul plac si-i dam la cuptor pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoatem...
Piure de cartofi cu afumatura la cuptor
Pentru inceput, punem cartofii curatati si taiati la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt gata, ii pasam si adaugam laptele si untul. Omogenizam bine compozitia impreuna cu ouale si cascavalul ras. Ungem un vas de yena cu putin unt, adaugam piureul si dam la...
Ciorba acra de pui cu legume si tarhon
Pentru inceput, taiem cubulete legumele spalate si curatate si le punem in oala. Adaugam pieptul de pui si orezul spalat. Punem oala la fiert la foc potrivit. Cand este aproape gata, adaugam sarea, delikatul si smantana amestecata cu cateva linguri de...
Piept de pui cu legume la cuptor
Pentru inceput ceapa curatata si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul la topit si calim legumele. Cand sunt gata, le punem intr-un vas de yena. Pieptul de pui taiat cubulete il calim 10 minute in untul ramas de la legume si adaugam ciupercile bine stoarse cand este gata...
Drob lipicios
Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Intr-un castron am pus carnea tocata impreuna cu mirodenile si unsoarea si am omogenizat bine compozitia. Am adaugat ouale crude si verdeata. Am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt, am asezat...
Pulpa de miel la tava
Am spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am amestecat bine pana s-a omogenizat compozitia. Am facut in pulpa de miel...
Aperitiv deliciu de dimineata
Cartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele patru oua. Am dat vasul la cuptor pentru cateva minute pana s-au facut ouale. ...
Mancare de cartofi cu sunculita afumata
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei, direct in cratita in care urma sa fac mancarea. Am adaugat sunculita cubulete, cartofii, bulionul si apa...
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza
Intr-un castron punem galbenusul, sarea si mustarul si cu o lingura amestecam energic, adaugam un strop de ulei ptr inceput si amestecam la fel, treptat, adaugam tot mai mult ulei pana iese o maioneza pufoasa. Pieptul de pui se fierbe in...
Snitele cu cartofi pai si ciulama de ciuperci
Eu cand fac snitele nu ma incurc cu unu, doua, fac mai multe pentru ca imi plac si reci. Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. Separat,...
Mancare de mazare cu carne si smantana
Carnea se spala si se taie cubulete potrivite ca marime. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune uleiul la incins si se pune la calit ceapa si ardeiul. Adaugam carnea si o acoperim cu apa. O lasam sa fiarba 20 de minute si adaugam mazarea pe...
Desert tarta cu capsuni si zmeura
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat faina cernuta si la final, albusurile batute spuma tare. Se amesteca de jos in sus, cu miscari lente, sa...
Ciuperci champignon umplute la cuptor
Am trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si slanina feliute, ceapa si rosile. Ciupercile le-am sarat si piperat. In...
Pastrav la cuptor in staniol
Am spalat bine pestele si l-am curatat pe interior, de impuritati. Intr-un castron, am frecat untul cu condimentele si cu usturoiul pisat si am umplut pestele. Am asezat pestele pe o folie de aluminiu, l-am uns cu ulei de masline cu...
Ciorba de salata verde cu kaiser si bacon
Pentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati. Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta fiecaruia. Le calim intr-o oala, cu putin ulei. Adaugam usturoiul pisat si-l lasam sa se rumeneasca....
Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi
Carnea o taiem felii pe care le punem intr-un castron, impreuna cu uleiul de masline, vinul, sare, piper. Lasam la marinat 30 de minute, la frigider. Intr-un vas de yena, asezam carnea marinata si ciupercile, acoperim cu o...
Aperitiv pancakes cu sunca si branza
Pentru inceput, dam branza prin razatoarea cu ochiuri mari, sunca o taiem cubulete mici. Oul il punem intr-un castron si-l mixam bine cu un praf de sare. Adaugam laptele si faina si mixam compozitia. Se adauga branza si sunca si...
Jumari de porc
Carnea se curata de eventualele impuritati si se taie cubulete potrivite. Punem pe foc o oala cu fundul gros si pentru inceput, pana incepe sa topeasca putina grasime, adaugam o mana de slanina in oala. Cand s-a format grasime topita in oala, adaugam si restul de...
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga
Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama. Punem la calit ceapa si usturoiul, adaugam pasta de rosii, puiul si...
Tocanita de cartofi cu carnati, reteta pentru o mancare savuroasa
Cum se prepara Tocanita de cartofi cu carnati, reteta pentru o mancare savuroasa Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul si cartofii. Le spalam bine. Ceapa o taiem cubulete mici, morcovul rondele si cartofii in 4-6 bucati, in functie de marimea cartofului. Carnatul il feliem...
Gogosi inimioara
Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful de sare, ouale batute, maiaua si restul de lapte si framantam bine un aluat omogen....
Piftie (Racituri de porc)
Pentru inceput am curatat bine piciorusele de porc si le-am parlit. Intr-o oala sub presiune, am asezat piciorusele si bucata de rasol, am adaugat apa cat sa le acopere si le-am lasat la fiert 50 de minute. Cand a expirat...
Scoici delicioase cu cascaval Delaco
Scoicile le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un praf de sare, pentru 10 minute de cand clocoteste apa. Ceapa, ardeiul kapia si sunca le tocam marunt. Cascavalul il radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o...
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor
Pulpele le curatam, le spalam si le punem intr-un castron; peste ele adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si vinul rosu. Le lasam la frigider 20 de minute. Le asezam intr-un vas de yena si le dam la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc. ...
Musaca de cartofi cu ton si cascaval Delaco
Cartofii i-am spalat si i-am fiert in oala sub presiune. Cand au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat la racit. Am taiat cartofii rondele pe care le-am asezat intr-un vas de yena, in felul urmator: un strat de cartofi, un strat de ton, unul de cascaval ras, pana...
Fasole frecata cu carnati si varza murata
Fasolea o las peste noapte la inmuiat in apa calda. A doua zi o clatesc bine si o pun la fiert in oala sub presiune timp de 40 de minute. Cele doua cepe le curat, le tai mai marunt sau fasii subtiri si le calesc in ulei. La sfarsit adaug sare dupa gust si boia...
Ficatei de pui cu ceapa si sos de rosii la cuptor
Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Intr-un vas de yena uns cu ulei asezam ficatul curatat. Peste adaugam ceapa taiata feliute,pulpa de rosii,vinul si d-am la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc....
Scoici cu ton si sos de rosii
Intr-o oala am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba apa am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 10 minute.Separat intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei de masline si am calit putin usturoiul pe care in prealabil l-am taiat feliute....
Omleta in straturi
Ceapa, branza si rosia le-am taiat felii subtiri. Cele patru oua le-am sarat,piperat si le-am batut bine. Intr-o tigaie am pus putin ulei si am pus feliile de salam la rumenit. Dupa ce s-a rumenit salamul am adaugat feliile de ceapa,rosie si branza. Dupa ce s-au calit putin am adaugat ouale...