publicat la 02.05.2013
publicat la 02.05.2013
publicat la 30.04.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi si carnati afumati la cuptor
Se curta si se spala cartofii, Se taie in 4 sau dupa preferinta. Cateii de uturoi se toaca si carnatii se taie bucati. Intro-o tava punem putin ulei si asezam prima data usturoiul tocat, apoi carnatii si peste punem cartofii. Condimentam cu sare, piper, boia si putin marar tocat ( eu am...
Cartofi crocanti
Se curata si se spala cartofii, se taie in 4 si se fierb putin in apa cu sare. Se fierb pana cand intra pun furculita in ei. Apoi se strecoara si se clatesc bine cu apa rece. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Apoi se prajesc in ulei de palmier pana cand devin aurii. Sunt...
Pulpe de pui cu costita la gratar
Se spala bine pulpele de pui si se aseaza intr-un castran unde se condimenteaza cu usturoi pisat, sare, piper, boia si putin ulei. Se acopera castronul si se tine putin la rece pentru ca, condimentele sa patrunda in pulpe. Invelim pulpele in feliile de costita si pindem in scobitoare....
Iepure cu carnati, ciuperci si masline la cuptor
Se spala si se portioneaza carnea de iepure. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei impreuna cu usturoiul tocat, foi de dafin, condimentat dupa gust cu sare si piper. Se acopera cu apa si sa introduce tava la cuptor. Cand carnea de iepure este aproape fiarta se pun in tava ciupercile curatate,...
Salata de telina cu mar si morcov
Se curata si se spala legumele si marul. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si telina. Marul se da pe razatoarea cu ochiuri mai mari. Din galbenus si ulei se face maioneza. Se amesteca morcovul, telina si marul ( inainte sa-l amestecam in salata trebuie stors surplusul de suc...
Salata de ciuperci
Ciuoercile din conserva se storc de zeama , se clatesc cu apa rece, apoi se toaca marunt. Dintr-un galbenus de ou si ulei facem maioneza. Punem in maioneza iaurtul si amestecam pana cand devine omogen. Amestecam ciupercile tocate cu maioneza si usturoiul pisat si obtinem o salata delicioasa...
Fasole cu carnati
Fasolea se spala si se lasa peste noapte la inmuiat in apa. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea si se pune fasolea la fiert in alta apa. Punem fasolea in apa abia cand apa incepe sa fiarba. Dupa ce da in clocot aruncam apa si pune dinou fasolea la fiert in alta apa. Fierbem fasolea...
Salata de pui cu porumb
Pieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Se scoate si dupa ce se racoreste se taie dupa preferinta. Se adauga porumbul peste carne. Castravetele l-am dat pe razatoarea mare. Se adauga peste carnea de pui. La fel am procedat si cu morcovul si cascavalul. Se sareaza si...
Tarta cu nuci si ananas
Ananasul se scoate din cutie si se pune pe hartie la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma(cu mixerul) cu un vf de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Cand albusurile sunt gata, se adauga galbenusurile unul cate unu si uleiul treptat. Se...
Tort "Tunel"
Mijlocul: Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul...
Omleta cu cascaval afumat
Se bat bine ouale si se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mare, marar si se potriveste gustul cu sare si piper. Se prajeste bine pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Am intors omleta de pe o parte pe alta cu ajutorul unui capac. Am servit cu muraturi si ketchup .
Budinca de gris
Galbenusele se freaca bine cu zaharul, se toarna grisul si la urma albusele batute spuma tare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt. Cand blatul s-a rumenit se scoate din cuptor si se toarna deasupra 1 litru de...
Snitel de pui cu cascaval afumat
Spalam bine si feliem pieptul de pui. Batem carnea invelita in folie alimentara cu ajutorul batatorului pentru carne. Piperam si saram dupa gust. Pe fiecare buncata de carne punem o felie de cascaval, pliemcarnea astfel incat cascavalul sa ramana complect acolerit. Dam snitelul prin faina,...
Mini Rulada De Pui
Am spalat bine pieptul de pui apoi l-am taiat felii si l-am invelit in folie alimentare iar apoi l-am batut cu batatorul pentru carne. Cand carnea a avut grosimea dorita am asezat pe ea fasii ( bastonase) de muschi afumat, cascaval afumat, ardei rosu si verde. Am rulat carnea de pui si...
Ciuperci la cuptor
Am spalat ciupercile si le-am scos piciorusele. Am asezat ciupercile in tava, le-am sarat si piperat si in fiecare palariuta am pus cubulet de ardei. Am pus putin ulei si un pahar de apa. Am dat tava la cuptor. Intre timp am tocat piciorusele de la ciuperci, am dat ceapa pe razatoarea cu...
File de merluciu pane
Am spalat bine fileul de peste dupa ce s-a dezghetat si l-am taiat dupa preferinta. L-am asezat intr-un castron si am pus peste el usturoiul pisat, zeama de lamaie, sare si piper. Am acoperit cu folie alimentara si am lasat la frigider 30 de minute. Am scos bucatile de fileu pe servete de...
Drob de ied
Maruntaiele se spala bine si se fierb in apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci le tocam la robot impreuna cu legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei....). In compozitia obtinuta adaugam verdeata tocata marunt si potrivim gustul cu sare si...
Prajitura Gabi
Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele. Din 6 oua, 6 linguri de...
Mancare de cartofi cu carne de porc
Am pus prima data in oala costita si carnatii cu-n strop de ulei, si cand au inceput sa se prajeasca putin am adaugat zarzavaturile si am calit impreuna pana cand legumele s-au muiat putin. Am pus apoi carnea proaspata ( ceafa), boia si am acoperit cu apa calda, Am pus sare si piper...
Ciorba de vita
Se fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora. Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si...
Clatite cu frisca si ciocolata alba
Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sare si putin cate putin din lapte si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Am lasat-o 30 de minute la frigider pana cand am facut crema cu care urma sa umplu clatitele. Dupa 30 de minute am copt clatitele in tigaie de teflon si nu am mai folosit ulei...
Placinta cu dovleac
Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi am stor bine de zeama dovleacul. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu...
Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga
Tocanita: Am cutatat ceapa si am taiat-o solzisori. ardeiul rosu l-am taiat pe acelasi principiu. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus ceapa si ardeiul presarand sare si piper. Cand au inceput sa se moaie am pus peste pieptul de pui ( spalat bine si taiat fasii subtiri). Cand...
Pilaf cu carnaciori la cuptor
Ceapa, morcovul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Ardeii i-am tocat. Intr-o cratita am pus putin ulei apoi am pus carnaciorii taiati si legumele...le-am dinstuit putin impreuna. Apoi am pus apa si am lasat sa fiarba. Am pus sare si piper dupa gust. Cand a inceput sa clocoteasca am pus...
Ciuperci si legume la cuptor
Am curatat si spalat toate legumele. Cartofii i-am taiat in 4, Morcovii i-am taiat rondele subtiri, Ardeiul l-am taiat cubulete. Vanata am tait-o rondele, Ceapa verde la fel am tocat-o mai mare. Ciupercile le-am taiat in 4. Cateii de usturoi i-am taiat feliute. Intr-o tava cu putin ulei am...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin...
Primele mele savarine
Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma. Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine. Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu...
Snitel de porc
Am avut jumate kilogram de cotlet de porc si mi-au iesit 10 feliute. Carnea se bate si se sareazasi se pipereaza. Batem ouale ca pentru omleta cu putina sare. Da-m prin faina bucatile de carne si apoi prin ou. Se prajesc in ulei incins. Uneori folosesc si pesmet si atunci procedez...
Garnitura de cartofi
Am curatat toate legumele. Morcovul l-am taiat in rondele subtiri, ceapa si ardeii i-am tocat marunt. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit usor ceapa, ardeiul si morcovul pana cand si-au inmuiat putin. Peste ele am adaugat cartofii taiati cubulete si am pus boia. Am pus apa...
Chiftele de legume (2)
Am pus muraturi asortate unde am folosit si conopida. Si mi-a ramas 1/2 dintr-o conopida. Am fiert conopida in apa cu sare, dupa ce a fiert am maruntit-o cu ajutorul unei furculite. Morcovul si cartofii i-am dat pe razatoare. Usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate legumele, le-am asezonat cu...