publicat la 28.10.2024
publicat la 28.10.2024
publicat la 26.05.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios
Cum se prepara Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios: Cerne faina, pudra de cacao si praful de copt intr-un bol. Adauga zaharul, amestecand ingredientele uscate. Intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul si laptele, apoi toarna incet apa fierbinte, amestecand continuu. Incorporeaza...
Clatite sarate - Reteta simpla pentru un aperitiv gustos
Cum se prepara Clatite sarate - Reteta simpla pentru un aperitiv gustos Amesteca faina, un praf de sare, piperul si laptele. Adauga o lingura de ulei si mixeaza pana obtii un aluat omogen. Toaca marunt mararul verde si pune-l in aluat, apoi adauga branzeturile rase. Amesteca bine...
Tarta cu legume si branzeturi - Reteta gustoasa de aperitiv
Cum se prepara Tarta cu legume si branzeturi - Reteta gustoasa de aperitiv Se amesteca faina cu pliculetul de drojdie uscata, peste care se pune sarea si piperul dupa gust, Se topeste margarina. Se taie sunca si cascavalul apoi ardeiul, Toate acestea impreuna cu oul se pun peste...
Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte
Cum se prepara Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte In faina cernuta se face un loc in mijloc in care se pun: sarea, ouale si drojdia amestecata cu zahar, coaja de lamaie, zaharul si laptele caldut cat sa poti tine degetul in el. Treptat se toarna si untul topit si se framanta...
Reteta de chec aperitiv mozaic
Iata cum se prepara Reteta de chec aperitiv mozaic Se mixeaza ouale cu sarea, adaugam smantana, salamul taiat bucati mici impreuna cu sunca de casa si ardeiul kapia si maslinele. Se adauga faina, bicarbonatul de sodiu si condimentele, cascavalul dat pe razatoarea mare, iar la final adaugam...
Reteta de prajitura Mimoza
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu. Se frământă aliatul si se împarte în 4...
Reteta de briose sarate
Iata cum se prepara Reteta de briose sarate Pentru inceput baconul se taie si se prajeste. Se ia un castron in care se bat bine ouale cu mixerul. Peste ele se adauga o lingura de ulei si smantana. Se bate totul bine mai departe. Baconul prajit se toarna peste compozitia de oua, se...
Reteta de creier de porc pane
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane Spalam bine creierul si il curatam de pielite si de cheaguri de sange. Verificam foarte bine, sa nu ramana bucatele mici de oase. Intr-o oala se pun 2 litri de apa la fiert in care adaugam otetul, sare, foile de dafin si il fierbem pentru...
Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza cu 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de boia si putin ulei si se lasa pentru jumatate de ora sa se marineze. Intre timp, se taie ceapa, se pune si...
Reteta de zacusca taraneasca de vinete
Iata cum se prepara Reteta de zacusca taraneasca de vinete Pentru inceput se coc vinetele. (eu le-am avut coapte in congelator de cand am copt vinetele pentru iarna, asa ca eu doar a trebuit sa le dezghet si sa le pun la scurs). Gogosarii se spala si se dau prin masina de tocat carne...
Reteta de biscuiti spritati
Iata cum se prepara Reteta de biscuiti spritati Se pun faina, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos. Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la...
Reteta de salata de cartofi cu ton
Iata cum se prepara Reteta de salata de cartofi cu ton Conserva de ton se pune la scurs in strecuratoare. Se fierb cartofii in coaja, iar separat se pun si 4 oua la fiert. Cand sunt fierte, cartofii se curata de coaja, la fel si ouale. Se taie rondele cartofii si ouale, se adauga peste...
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. Intre timp se cerne faina. Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, se toarna intr-un castron peste...
Reteta de placinte cu faina fara gluten
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu faina fara gluten Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se...
Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval Se ia o tava normala de cuptor in care se pune hartie de copt.Se puna prima foaie de foietaj. SE aseaza uniform peste foietaj 200 gr felii de sunca . Peste sunca se aseaza 200 gr cascaval feliat. Peste cascavalul feliat se...
Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata Pentru blat: Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol. Separat in alt bol se sparge oul, se adauga uleiul, iaurtul si se amesteca foarte bine cu mixerul. Se pune si sarea. Se toarna in bol...
Friptura de caprioara cu pilaf de orez
Pulpa de caprioara se feliaza. Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai lata impreuna cu ceapa si morcovii si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Peste ele se adauga...
Desert chec cu mere la pahar
Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2 linguri de zahar . Se sparg ouale intr-un castron. Peste se adauga paharele de zahar si un plic...
Conopida gratinata, cu parjoale de pui
Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul topit , turnand incet lapte si amestecand cu telul sa nu se faca boti. Sosul rezultat se fierbe pana se...
Cartofi cu branza si piept de pui
Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un castron cu cea de vaca impreuna cu condimentele (sare , piper si chimen). Pieptul de pui se...
Desert ecler
Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi...
Aperitiv rulada din pasta de mici cu branza
Se rade branza telemea intr-un vas, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piper si putina sare daca este cazul si branza nu este foarte sarata. Se amesteca foarte bine sa se omogenizele toate ingredientele. Pasta de mici de mai framanta putin pentru a se lega mai bine apoi se...
Aperitiv chec sarat
Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata. Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si...
Desert prajitura cu crema caramel
Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea. Compozitia se...
Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura
Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Blatul il dam la rece pana la...
Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida
Cum se prepara Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida: Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste salata sa nu isi piarda din culoarea ei verde. In alta oala se rad cateii de usturoi, se adauga peste...
Desert prajitura Creme Ole
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se...
Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor
Se spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica impreuna cu sarea si piperul, uleiul de floarea soarelui, chimionul, oregano si cimbrul uscat. Cu...
Desert cremsnit fals
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente. Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se...
Desert negresa
Se topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul cate unul amestecand continuu, apoi se adauga cacaua impreuna cu faina si un praf de sare. Se...