Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii....
Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga...
Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la...
Fileurile de peste se usuca in prosoape, se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau la rece 1/2 ora. Ouale se bat bine, se amesteca cu cateva linguri de faina cernuta, sare si se subtiaza cu apa minerala sa iasa un aluat ca de clatite. Pestele se trece prin faina, aluat...
Curatam pestii, ii spalam si-i stergem cu un prosop curat. Ii crestam si-i condimentam pe ambele parti, introducem felii de lamaie si usturoi in crestaturi si-l ungem cu usturoi pisat. Punem peste peste putin sos de soia, ulei de masline si turnam cana de vin in tava. Acoperim cu folie de...
Pestele se decongeleaza in lapte sa stea de pe-o zi pe alta. Se sterge bine, se curata, se sareaza si se da prin faina sau malai si se prajeste. Se scurg pe servetele. Servim cu mamaliguta, lamaie sau mujdei.
Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se...
Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se tine pentru cateva ore la frigider. Ardeii se taie o parte bucati potrivite si alta parte julien iar ceapa dupa preferinta. Incingem putin ulei de masline si calim...
Se scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si zeama de lamaie dupa gust. De preferat a se folosi si zeama de lamaie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia crema. Se potriveste de sare si se spriteaza pe bucatele...
Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate,...
Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de...
Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Se curata de intestine si urechi si se spala cu apa rece. Se sterge cu un prosop uscat, se condimenteaza pe toate partile si in burta, se unge cu ulei de masline si se pune la frigider astfel pestele isi va lua din aroma. A doua zi pregatim cartofii. Ii...
Cartofii se ung cu ulei de masline si se condimenteaza. Se pun pe folie de aluminiu si se strange bine hartia. Se baga la cuptor. Pestele se curata si se spala. Se condimenteaza bine, se unge cu zeama de lamaie si se pune in folie de aluminiu. Se da si el la cuptor. Patrunjelul spalat se mixeaza...
Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente si ulei de masline pe toate partile inclusiv burtica. Se stoarce bine o jumatate de lamaie la fiecare peste si se aseaza pe folia de aluminiu data cu ulei pentru a nu se lipi pestele....
Pestele taiat bucati potrivite se prejesc in putin ulei. Ceapa tocata o calesti cu orezul in uleiul ramas de la peste si stingi cu 1 l apa clocotita ca sa nu stopezi fierberea. Potrivesti de sare si piper si lasi sa fiarba. Cand e aproape gata rastorni orezul in vas de yena, pui peste bucatile de...
Se fierb cartofii in coaja si apoi se decojesc. Se taie in patru si se lasa deoparte. Se calesc in ulei pe rand: chimenul, semintele, susanul si apoi se adauga cartofii si condimentele. Se lasa pana se rumenesc frumos dar fara a se arde semintele. Se adauga la sfarsit lamaie.
Pestele...
Se spala putin pestele si se sterge cu prosop de bucatarie. Se unge bine cu ulei de masline si se condimenteaza. Se aseaza in tava impreuna cu caperele si putina zeama de lamaie. Se pune la frigider pentru cateva ore. Se pune peste el untul taiat bucati si cateva felii de lamaie. Se acopera...
Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata...
Se curata si spala pestele, eu l-am luat eviscerat. Se sterge cu un prosop, se unge cu ulei de masline pe toate partile si se condimenteaza: sare, piper, boia, condimente pentru peste, cimbru, fiecare cu ce doreste. L-am condimentat si in burtica si i-am introdus cativa catei de usturoi intregi....
Fileul se spala si se usuca cu un prosop curat de bucatarie. Se trece fiecare bucata de peste prin faina, apoi prin oul batut cu putina sare si piper dupa gust si la final prin nucile maruntite. Astfel pregatit se pune pe o folie de aluminiu intr-o tava la cuptor si se rumeneste frumos....
Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat...
Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile. Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat. Ceapa se toaca foarte marunt (puteti...
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de...
Crap la cuptor cu sos de rosii
Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii....
Crap de dunare copt
Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga...
Saramura de crap
Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la...
File de peste cu legume asortate
Fileurile de peste se usuca in prosoape, se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau la rece 1/2 ora. Ouale se bat bine, se amesteca cu cateva linguri de faina cernuta, sare si se subtiaza cu apa minerala sa iasa un aluat ca de clatite. Pestele se trece prin faina, aluat...
Macrou la cuptor
Curatam pestii, ii spalam si-i stergem cu un prosop curat. Ii crestam si-i condimentam pe ambele parti, introducem felii de lamaie si usturoi in crestaturi si-l ungem cu usturoi pisat. Punem peste peste putin sos de soia, ulei de masline si turnam cana de vin in tava. Acoperim cu folie de...
Sprot si baby hering prajit
Pestele se decongeleaza in lapte sa stea de pe-o zi pe alta. Se sterge bine, se curata, se sareaza si se da prin faina sau malai si se prajeste. Se scurg pe servetele. Servim cu mamaliguta, lamaie sau mujdei.
Pastrav la gratar
Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se...
Pangasius cu praz si lime
Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se tine pentru cateva ore la frigider. Ardeii se taie o parte bucati potrivite si alta parte julien iar ceapa dupa preferinta. Incingem putin ulei de masline si calim...
Tartine cu pasta de ton si lamaie
Se scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si zeama de lamaie dupa gust. De preferat a se folosi si zeama de lamaie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia crema. Se potriveste de sare si se spriteaza pe bucatele...
Peste in sos de rosii cu vin
Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate,...
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de...
Peste cu cartofi si rozmarin
Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Se curata de intestine si urechi si se spala cu apa rece. Se sterge cu un prosop uscat, se condimenteaza pe toate partile si in burta, se unge cu ulei de masline si se pune la frigider astfel pestele isi va lua din aroma. A doua zi pregatim cartofii. Ii...
Peste cu cartofi si sos pesto
Cartofii se ung cu ulei de masline si se condimenteaza. Se pun pe folie de aluminiu si se strange bine hartia. Se baga la cuptor. Pestele se curata si se spala. Se condimenteaza bine, se unge cu zeama de lamaie si se pune in folie de aluminiu. Se da si el la cuptor. Patrunjelul spalat se mixeaza...
Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume
Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente si ulei de masline pe toate partile inclusiv burtica. Se stoarce bine o jumatate de lamaie la fiecare peste si se aseaza pe folia de aluminiu data cu ulei pentru a nu se lipi pestele....
Mancare de macrou cu orez
Pestele taiat bucati potrivite se prejesc in putin ulei. Ceapa tocata o calesti cu orezul in uleiul ramas de la peste si stingi cu 1 l apa clocotita ca sa nu stopezi fierberea. Potrivesti de sare si piper si lasi sa fiarba. Cand e aproape gata rastorni orezul in vas de yena, pui peste bucatile de...
Macrou cu garnitura de cartofi orientali
Se fierb cartofii in coaja si apoi se decojesc. Se taie in patru si se lasa deoparte. Se calesc in ulei pe rand: chimenul, semintele, susanul si apoi se adauga cartofii si condimentele. Se lasa pana se rumenesc frumos dar fara a se arde semintele. Se adauga la sfarsit lamaie. Pestele...
Pangasius cu lamai si capere
Se spala putin pestele si se sterge cu prosop de bucatarie. Se unge bine cu ulei de masline si se condimenteaza. Se aseaza in tava impreuna cu caperele si putina zeama de lamaie. Se pune la frigider pentru cateva ore. Se pune peste el untul taiat bucati si cateva felii de lamaie. Se acopera...
Macrou in sos de rosii
Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata...
Pastrav in folie la cuptor
Se curata si spala pestele, eu l-am luat eviscerat. Se sterge cu un prosop, se unge cu ulei de masline pe toate partile si se condimenteaza: sare, piper, boia, condimente pentru peste, cimbru, fiecare cu ce doreste. L-am condimentat si in burtica si i-am introdus cativa catei de usturoi intregi....
File merluciu cu garnitura de ciuperci
Fileul se spala si se usuca cu un prosop curat de bucatarie. Se trece fiecare bucata de peste prin faina, apoi prin oul batut cu putina sare si piper dupa gust si la final prin nucile maruntite. Astfel pregatit se pune pe o folie de aluminiu intr-o tava la cuptor si se rumeneste frumos....
Crap umplut
Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat...
Somon cu portocale
Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile. Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat. Ceapa se toaca foarte marunt (puteti...
Somon cu lamaie si ciupercute
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de...